RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Peste

Placinta de peste ruseasca

In Somon la 24 Mai 2012

Am apelat din nou la aluatul meu de tarta care mi se pare senzational si nimic nu ma face deocamdata sa il schimb, seamana perfect cu aluatul frantuzesc. ( daca doriti puteti folosi aluat frantuzesc cumparat). Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam in mai putin de 5 minute o...

Tarta cu somon afumat si feta

In Somon la 26 Apr 2012

Blatul este acelasi ca la tarta cu branzeturi grecesti si de care v-am spus ca m-am indragostit...aduce teribil de bine cu foietajul si e ff simplu de facut. Framantam toate ingredientele cu untul moale si aluatul rezultat il infoliem si-l dam la rece pentru 30 de minute. Este posibil ca la...

Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli

In Somon la 19 Apr 2012

Pregatim o marinata pentru peste din ulei de masline, zeama de lamaie si sare si tinem pestele o ora inainte de a-l pune in pungi. Avem grija sa il ungem bine peste tot si sa punem putin din marinata in interior daca facem dorada si scrumbie. Punem fiecare peste in punga o inchidem bine cu...

Pasta de peste afumat II

In Somon la 17 Feb 2012

Curatati bine de oase somonul afumat.( eu il curat asa cum se curata pestele pentru copii) Punem la blender toate ingredientele, ouale fierte( cu totul),  untul,branza, smantana, mustarul, tonul si somonul afumat, condimentam dupa gust si gata, decoram dupa inspiratie( la mine decorul nu...

Somon in crusta de seminte de canepa

In Somon la 11 Feb 2012

Se condimenteaza somonul( spalat) si se unge cu uleiul de masline apoi se da pe partea carnoasa prin semintele de canepa. Eu am pregatit un pat de sare pe care am asezat somonul. Se poate pune si direct pe o foaie pergament in tava sau chiar intr-o tava unsa cu ulei de masline. Se coace...

Pate de peste afumat

In Somon la 3 Feb 2012

Se amesteca toate ingredientele la blender, foarte simplu. Se condimenteaza dupa gust si se da la rece cel putin 15 minute inainte de a-l servi...o sa va placa la nebunie( mai ales voua iubitorilor de peste afumat)

Somon in sos de legume si masline

In Somon la 13 Dec 2011

Intr-o tigaie mai adanca punem uleiul la foc mic, adaugam ceapa, 2-3 linguri de apa si o lasam 2-3 minute sa se inabuse, apoi  cartofii taiati cuburi( sau ca pentru tocanita) si amestecam, lasam inca doua trei minute punem apa si fierbem in jur de zece minute. Turnam bulionul de legume,...

Somon in crusta de branza

In Somon la 30 Noi 2011

Punem 3 linguri de ulei in tava si asezam somonul.  Preparam din iaurt, zeama de la o lamaie, 2 linguri ulei de masline, usturoi, sare si curry un sos pe care il turnam peste somon si il ungem bine. Radem branza feta si o asezam peste peste, incercand sa acoperim bine astfel incat sa...

Kedgeree cu somon afumat

In Somon la 21 Noi 2011

Se pun pungutele de orez in apa care fierbe la foc mic si se tin 11 minute dupa care se scurg se taie pungutele si se scoate orezul intr-un bol. Se fierb si ouale 10-12 minute pana devin tari si se pun imediat in apa rece. Le curatam de coaja si le taiem sferturi. Punem mazarea la fiert...

File de salau pane

In Salau la 6 Sep 2011

Spalam pestele, apoi il stropim cu zeama de lamaie si-l saram( din ochi) il uscam intr-un servet si-l presaram cu faina pe ambele parti. Facem compozitia: batem ouale cu sarea si piperul apoi adaugam laptele si faina. Trecem fiecare bucata pe ambele parti prin compozitie si apoi rumenim in...

Plachie de somon

In Somon la 11 Aug 2011

Iata si reteta pentru plachie de somn : Incingem uleiul in tigaie si punem ceapa la calit( inabusit), impreuna cu doua linguri de apa, cand s-a inmuiat punem si ardeiul cubulete, mai lasam putin si apoi usturoiul, vinul, pasatta de rosii, rosiile date pe razatoare( fara pielita), sarea,...

Somon cu masline la cuptor

In Somon la 17 Iun 2011

Amestecam somonul cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie. Asezam bucatile in tava de Jena, ornam cu feliile de lamaie si dam la cuptor la 200 grade pentru 25 de minute. Scoatem tava si asezam maslinele si o introducem din nou la cuptor pentru 20 de minute. In ultimele cinci minute turnam...

Pastrav pe pat de rosii in sos tomat

In Pastrav la 4 Iun 2011

Am spalat bine pastravul deja curatat. Apoi am feliat rosiile. Intr-o tava de Jena, am turnat 3 linguri de ulei de masline, apoi am uns tava si am asezat patul de rosii. Pe patul de rosii am culcat pastravii si le-am urat un nani bun si delicios. I-am umplut cu cate trei felii de lamaie....

Dorada pe pat de sare

In Peste la 3 Iun 2011

Spalam pestele( gata curatat) si-l umplem cu zeama de lamaie, ulei de masline, felii de lamaie, sare si patrunjel. Asezam pestele pe patul de sare, il ornam cu felii de lamaie si il dam la cuptor( 200 grade), pentru 40-45 de minute. Scoatem pestele cand este gata si turnam deasupra cat este...

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

In Somon la 19 Mai 2011

Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper. Se tapeteaza tava de cuptor cu pergament( hartie de copt),  apoi cu o lingura se pun gramajoare din...

Somon umplut cu branza ( Finlanda)

In Somon la 13 Mai 2011

Potrivit de sare si de piper fileurile de somon. Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul. Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de tot. Umpleti buzunarul format cu arpagicul, branza, cimbrisorul( patrunjelul), un praf de condiment,...

Sos de mango si rodii cu somon la cuptor

In Somon la 25 Mar 2011

Sosul: Curatam fructul de mango, indepartam coaja si scoatem miezul pe care il vom taia in cubulete cat mai egale( pe cat posibil). Amestecam mango cu semintele de rodie, ceapa verde si coacazele intr-un vas. Coriandrul, zeama de lamaie verde, ardeii iuti pisati, catelul de usturoi pisati,...

Somon pe gratar in sos meuniere

In Somon la 16 Mar 2011

Se face intai sosul : Intr-o tigaie topim untul, adaugam zeama de lamaie, vinul si amestecam bine sa omogenizam, mai lasam pe foc un minut adaugam caperele, mierea, sarea si piperul dupa gust. Stingem focul si punem patrunjelul tocat. Spalam pestele il zvantam bine intr-un servet, il saram...

Somon in pergament

In Somon la 14 Mar 2011

1. Incalziti cuptorul la 200 grade 2. Fierbeti spaghetele al dente, scurgeti amestecati usor cu putin ulei de masline( o lingura), sare si marar proaspat tocat( daca nu aveti marar inlocuiti cu patrunjel) 3. Pregatiti o garnitura de legume proaspete: bastonase din morcovi si dovlecei,...

Calamari prajiti

In Peste la 6 Mar 2011

se spala calamarii sub jet de apa intr-o strecuratoare apoi se usuca intr-un prosop de hartie, se dau prin ou batut apoi prin faina si piper si se prajesc in ulei incins la wok... se scot se sareaza si se servesc cu zeama de lamaie... excelenti! Pe mai multe site-uri italiene cu...

Crap la gratar cu sos de usturoi

In Crap / Caras la 27 Feb 2011

Se incinge gratarul in curte, cat bei un vin fiert cu prietenii si mai stai la povesti... Crapul se stropeste cu zeama de lamaie si ulei apoi se sareaza si se lasa putin la marinat. Cand e gata focul punem crapul pe gratar si-l tinem pana e numai bun. Se face sosul: Se amesteca...

Crap la cuptor cu sos de lamaie

In Crap / Caras la 24 Feb 2011

Se aseaza pestele in tava se condimenteaza cu sare si piper se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu ulei de masline. Cealalta jumatate de lamaie o taiem cubulete mici si o asezam peste feliile de peste. Punem si putina apa si dam la cuptor. Pregatim sosul de lamaie: taiem...

Somon delicios

In Somon la 19 Feb 2011

  Punem sarea grunjoasa in tava , asezam feliile de somon cu partea solzoasa in jos. Turnam pe fiecare felie, zeama de lamaie, ulei si vin, saram dupa gust . Asezam felii de lamaie deasupra. Dam la cuptor pentru 45- 50 de minute la 200 grade. Servim cu lamaie.

Crap la cuptor in sos tomat

In Crap / Caras la 16 Feb 2011

Crapul il tinem o jumatate de ora la marinat in sos de ulei de masline 3 linguri sare si zeama de lamaie( 1/2 lamaie) . Il bagam la cuptor o ora la 200 grade. Facem sosul intre timp: Punem doua linguri ulei masline in tigaie, adaugam ceapa rasa, apoi pasta de tomate si restul de...

Cotlet de somon marinat la cuptor

In Somon la 11 Ian 2011

Se lasa pestele o ora in marinata pregatita din amestecul de ulei, lamaie si vin plus sare dupa gust. Dupa o ora se aseaza bucatile de somon in tava si se toarna amestecul deasupra. Se da la cuptor pentru 55-60 de minute la 200 grade. Se serveste alaturi de cartofi natur si sos special...

Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor

In Somon la 3 Dec 2010

Faceti o marinata din ulei, sare, piper alb, zeama de lamaie si vin si lasati pestele o ora, avand grija sa ungeti peste tot. Puneti in tava un kg sare grunjoasa si asezati pestele cum va vine mai bine in tava. Turnati deasupra fiecarei bucati din sos si apoi puneti deasupra o felie de...

Macrou marinat in sos indian, prajit in pesmet

In Peste la 29 Noi 2010

sosul: ghimbirul, hreanul, pudra de mustar, praful de curry, zeama de lamaie, usturoiul piperul, sarea si uleiul se amesteca bine. Pestele se spala se curata si se lasa la marinat o ora in sos. Se prajeste apoi in pesmet si se serveste cu usturoi...Deliciu total!  

Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic

In Pastrav la 25 Noi 2010

Se marineaza pestele in sosul facut din hrean, zeama de la doua lamai si uleiul de masline( il lasam macar pret de o ora), cautand sa bagam mult sos si in interiorul lui. Se aseaza apoi pe patul de sare in tava si se da la cuptor 40 de minute. Incingem o lingura ulei de palmier( sau...

Salata de somon afumat cu oua

In Somon la 22 Noi 2010

Cea mai simpla si totodata cea mai delicioasa reteta. Tot ce avem de facut este sa combinam toate ingredientele, somonul taiat bucatele, ouale fierte tocate marunt, maioneza, sarea, piperul. Putem servi cu ceapa rosie...e o delicatesa! Putem orna dupa dorinta cu fasiute de somon si frunza...

Somon si dorada marinate pe pat de sare la cuptor

In Somon la 13 Noi 2010

Se pregateste sosul pentru marinat: zeama de la o lamaie un praf de sare( dupa gust) trei- patru linguri ulei masline busuioc  Se introduce pestele si se lasa 15 minute la marinat. Se umple tava cu sare, se aseaza pestele, se toarna sosul ramas deasupra, se decoreaza cu...

Afisate 31 - 60 din 60 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]