RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Aperitive / Garnituri

Placinte cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2016

Din aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou! Cernem faina intr-un vas larg si  punem drojdia in mijloc, pe margine galbenusurile, sarea, smantana, apa calduta si...

Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2015

Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane. Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas. Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie pe razatoarea mica, apoi ceapa, usturoiul se dau si ele tot pe razatoare, ciupercutele la fel,...

Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2015

Quinoa se face faina in rasnita. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca pentru maioneza. In spuma de albus se amesteca branza de vaci, se adauga galbenusurile, cascavalul...

Briose cu branzeturi si seminte

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2015

Se rasnesc semintele de susan, cu cele de chimen, cu graul zdrobit si cu quinoa( eu fac asta intr-o masina de cafea). Ouale se bat cu un praf de sare si se mixeaza timp de 3 minute sau pana se albesc, se adauga 75 gr de cascaval razuit (din total), apoi toata cantitatea de branza. Se adauga...

Briose spaghete

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2015

Pastele se fierb 3 minute in apa cu un praf de sare (respectati indicatia de pe cutie). Intre timp se amesteca oul cu smantana si cu branza si chimen, apoi  spaghetele, dupa ce se scurg si se omogenizeaza. Se ung formele cu unt si le vom umple cu compozitie.  Se pune deasupra...

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2015

Untul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos,  se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de copt si chimenul. Se ung formele cu unt, se umplu cu aluat si se coc briosele timp de  20 de...

Ciuperci cu cascaval la capac

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2015

Eu zic ca iese doar o portie...e atat de bun preparatul incat n-o sa vreti sa-l impartiti cu nimeni! :))))) Ciupercile se spala, se usuca si se pun in tigaia incinsa cu gura in jos, la foc foarte mic. Se lasa 3 minute, dupa care se intorc si nu se mai muta. Se pune un fir de ulei printre...

Placinta frageda cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2015

Se prepara usor; se amesteca ingredientele pentru aluat, eu untul l-am dat pe razatoarea mare, asa rece din frigider, apoi se omogenizeaza, nu dureaza mai mult de 3 minute. Am infainat aluatul si l-am dat putin la rece pana am pregatit umplutura. Am amestecat ouale, cu branza cremoasa, si...

Pateu de pui cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2015

Se pun la foc mic in ulei, ceapa, ficateii si ciupercile si se lasa in jur de 7 minute amestecand  din cand in cand. Se adauga laptele si se lasa sa scada pana ajunge la jumatate. Luam de pe foc si scurgem intr-o cana zeama ramasa. Intr-un  blender se pune amestecul cu ficatei, se...

Briose cu ovaz si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2015

Din aceasta cantitate ies sase briose delicioase. Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul, apoi pe rand branzeturile, iaurtul, smantana, iar la sfarsit faina si praful de copt. Se pune compozitia in forme, se pune cascaval razuit deasupra si se coc...

Cosulete rustice cu salata a la Russe

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2015

Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult. De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul ingredientelor si-n mai putin de 3 minute obtin aluatul pe care-l infainez usor, de data aceasta cu amidon....

Bulete de cartofi si branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2015

Se spala, taie si curata cartofii ca pentru piure si se fierb in apa. Cand sunt gata se scurg de apa, se zdrobesc usor si se pun pe rand restul ingredientelor, oul, mustarul, pesmetul, parmezanul, cascavalul razuit , praful de sare.  Se amesteca pana rezulta o pasta omogena. Se iau...

Briose mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2015

Ceapa si ciupercile se toaca la blender, la fel si dovleacul. Se incinge uleiul (usor) si se pun ciupercile presarate cu putina sare si se lasa doua minute la foc mic, se adauga ciupercile si se mai lasa inca trei minute, apoi dovleacul si se tine totul pe foc maxim cinci minute apoi se trage...

Quiche cu dovlecei si feta

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2015

Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat care se pune la rece pana preparam  umplutura. Se spala dovleceii , unul se da pe razatoarea mare si unul se feliaza subtire. ( tot la razatoare) Se curata si se toaca o ceapa si se amestecacu dovlecelul razuit. Intr-o tigaie se...

Cartofi cu unt in pergament

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2015

Fiecare cartof se da pe razatoarea mare, deasupra se razuie unt pe razatoarea mica se presara sare, piper. Se strange pergamentul ca un saculet si se coc cartofii 50 de minute sau  o ora la cuptor, sau pana sunt rumeniti. Desprindeti cartofii cu o paleta si puneti deasupra tot ce...

Mini-mozarella pane

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2015

Scurgeti branza si uscati apoi bine fiecare bucata pe un servet de hartie absorbant. Se amesteca apoi ouale cu sarea, laptele, apa minerala si faina. Se pun bucatile de mozarella pe rand in amestecul de ou, apoi se trec prin pesmet. Se prajesc la foc iute cu grija sa le scoatem repede cand...

Ciuperci cu smantana si marar

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2015

Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc amestecand din cand in cand. Ciupercile vor lasa zeama undeva in jur de un pahar. Amestecam smantana...

Turnulete de cartofi cu unt, usturoi si rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2015

Untul moale amestecati-l cu ulei, un strop de sare si un praf de busioc uscat. Se feliaza cartofii, daca puteti face asta cu un feliator este grozav, daca nu aveti,  taiati cartofii extrem de subtire. Vom incepe sa construim turnuletele de cartofi suprapunand felii de cartofi pe care...

Omleta cu ciuperci si somon afumat in sos de hrean

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2015

Sosul ajunge pentru 3 persoane, omleta in schimb... doar pentru una. Sosul: se rade hreanul pe razatoarea mica, se adauga pe rand restul ingredientelor iar la final smantana si mararul. Se taie ciupercile marunt, se toaca verdeata, cascavalul se razuie.. Intr-o tigaie se calesc usor...

Foietaj de casa cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2015

Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece 30 de minute. Ouale se amesteca cu smantana, apoi cu branza cremoasa. Se intinde o foaie cat...

Budinca gratinata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2015

Cartofii se curata, se taie si se fierb ca pentru piure. Cand sunt fierti se scot si se scurg, apoi se amesteca chiar in vasul in care au fiert cu branza cremoasa. Ouale se amesteca cu sarea, piperul, smantana, si apoi cu laptele. Cascavalul se da pe razatoare. Se unge tava ceramica...

Biscuiti rustici cu branza si rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2015

Din aceasta cantitate mi-au iesit in jur de 30 de bucati. Untul rece se rade pe razatoarea mare direct in vasul in care  vom prepara biscuitii. Se adauga branza, uleiul de masline, oul, praful de sare, cel de turmeric si rozmarinul maruntit. Framantam imediat ingredientele si...

Tarta cu branzica pufoasa

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2015

Am inceput desigur cu aluatul pentru blatul de tarta: Am razuit untul rece direct in vasul de framantat. Am adaugat restul ingredientelor, faina cernuta neaparat, branzica cremoasa, oul si galbenusul, praful de sare, cel de chimen, laptele si uleiul de masline. Am framantat imediat aluatul,...

Budincute de cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2015

Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure. Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert. Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si amestecam, punem smantana,  adaugam telemeaua cremoasa si gustam de sare, daca simtim nevoia...

Snitele cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2015

Pieptul spalat si uscat in prosop de hartie se feliaza subtire si se bate ca pentru snitel. Se sareaza usor pe ambele parti. Ouale se amesteca cu telul cu un praf bun de sare( dupa gust), se adauga iaurtul, apoi pe rand, laptele, apa minerala, faina, piperul si praful de turmeric, iar la...

Aperitiv cu branza

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2015

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :) Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine. Radeti branzeturile, mai putin telemeaua cremoasa. Daca folositi o branza mai tare, dati-o pe razatoare. Topiti untul intr-un vas, apoi...

Placinta turceasca cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2014

Preparam foile: Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale,  pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat. Impartim aluatul in 3 bucati egale. Nu vom lasa aluatul la crescut, insa e bine sa avem cald in...

Flan cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2014

Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj. Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider. Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina...

Pizzo-cartofi

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2014

Cartofii se spala foarte bine apoi se fierb intregi in coaja. Se scurg de apa si se lasa la racit putin.  Taiem cartofii in jumatati. Scobim fiecare cartof cam la jumatate, avand grija la coaja  sa ramana intreaga. Punem la baza cascaval sau mozarella, stropim cu sos de rosii sau...

Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2014

Se amesteca intr-un vas, untul ( 250 gr)rece, dar moale( pentru asta il vom taia in felii subtiri), oul, galbenusurile, iaurtul rece, praful de sare  si faina( 550 gr). Framantam aluatul pana se omogenizeaza ingredientele si nu se mai lipeste de maini( este posibil sa mai aveti nevoie de...

Afisate 31 - 60 din 192 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]