Rapid, usor, foarte gustos!
Blat:
Umplutura:
Blat: Se amesteca ingredientele, untul rece taiat felii cu faina, smantana, oul si praful de sare si se framanta aluatul cat sa se lege.
Se infoliaza si se da la rece cat timp preparam umplutura.
Intr-un vas, se pune crema de branza perlute, branza cremoasa si se faramiteaza cu furculita daca e nevoie, apoi se adauga iaurtul, ouale, grisul si se omogenizeaza.
Se intinde aluatul pe o foaie de copt usor presarata cu faina, eu ma ajut de o foile de prospetime pusa deasupra, sau aveti varianta sa presarati faina si pe sucitor si pe aluat. Se asaza in tava cu tot cu foaia de copt, se ridica usor marginile, se inteapa cu o furculita. Asezam crema de branza si nivelam usor. Coacem aperitivul la 200 de grade pana se rumeneste( in jur de 40 de minute)
Noi l-am mancat cu rosii galbene de gradina...ce bunatate!