Aperitiv cu branza si iaurt grecesc

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 31 Iul 2016 | 4935 vizualizari

 

Rapid, usor, foarte gustos!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 180 gr. unt(82% grasime)
  • 300 gr. faina
  • 100 gr smantana( 20% grasime)
  • 1 ou
  • un praf bun de sare

Umplutura:

  • 500gr iaurt grecesc
  • 250 gr. telemea cremoasa
  • 2 cutii( 360 gr) perlute de branza
  • 2 oua
  • 3 linguri pline de gris
  • ardei capia rosu
  • patrunjel cret
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu branza si iaurt grecesc:

Blat: Se amesteca ingredientele, untul rece taiat felii cu faina, smantana, oul si praful de sare si se framanta aluatul cat sa se lege.

Se infoliaza si se da la rece cat timp preparam umplutura.

Intr-un vas, se pune crema de branza perlute, branza cremoasa si se faramiteaza cu furculita daca e nevoie, apoi se adauga iaurtul, ouale, grisul si se omogenizeaza.

Se intinde aluatul pe o foaie de copt usor presarata cu faina, eu ma ajut de o foile de prospetime pusa deasupra, sau aveti varianta sa presarati faina si pe sucitor si pe aluat. Se asaza in tava cu tot cu foaia de copt, se ridica usor marginile, se  inteapa cu o furculita. Asezam crema de branza si nivelam usor. Coacem aperitivul la 200 de grade pana se rumeneste( in jur de 40 de minute)

Noi l-am mancat cu rosii galbene de gradina...ce bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

04.08.2016, 00:44

Multumesc muuuuult...chiar a fost tare gustos!

Xandrinne 1

04.08.2016, 14:21

RuxyRux 1

04.08.2016, 21:22

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec din carne, ciuperci si ardei gras