Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai completeaza cu apa.
Cand pulpele sunt gata si apa s-a evaporat in mare parte, se adauga...
Se portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se inabuse in ulei cu putina supa.
Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase si se adauga peste carne. Se inabusa si acestea putin, dupa care se adauga rosiile decojite si taiate felii, restul de supa si boiaua de ardei...
Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in coaja.
Peste canea tocata se adauga: o ceapa taiata marunt, doua linguri bulion, o lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de cimbru uscat si sare, dupa gust. Toate aceste ingrediente se amesteca, dupa care se calesc in tigaie...
Se cresteaza pieptul de pui, se spala, se da cu sare si se pune in tigaia incinsa si unsa cu ulei. Se gateste pe ambele parti, la foc mic, pana cand se rumeneste frumos. Trebuie sa fie crocant la exterior si moale in interior.
Cartofii se curata de coaja, se taie felii, se spala si se pun in...
Se portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa.
Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care se adauga in vasul cu carne, impreuna cu rosiile decojite si taiate in felii si supa de legume ramasa....
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Se taie carnea de iepure, se spala si se fac mici crestaturi in muschi, prin care se introduce cate un catel de usturoi curatat. Se da carnea cu sare, boia de ardei dulce si cimbru si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se adauga apa si vinul...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Pulpe:
Pulpele se spala si se presara peste ele sare, boia de ardei dulce, oregano si cimbru.
Se unge o tava cu ulei, in care se aseaza pulpele si circa 100ml apa, si se baga la cuptor. Pana cand sunt gata, acestea se mai intorc si li...
Cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau pe razatoare. Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, dupa care se formeaza chiftelele si se pun la prajit in ulei sau untura. Cand sunt...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se spala carnea, se taie in bucati mari, se adauga sarea, o lingurita de boia de ardei dulce si ierburile aromatice. Se pune intr-un vas de yena impreuna cu 200ml apa, se acopera cu capacul si se baga la cuptor pana cand carnea este facuta pe...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala puiul si se da cu sare, dupa care se aseaza pe o sticla plina cu apa. Sticla cu puiul se pune intr-o cratita umpluta cu apa pe sfert si se baga la cuptor pana se rumeneste carnea.
Se baga la cuptorul preincalzit, intr-un vas de yena, carnea sarata cu o canuta de apa si se acopera cu capacul. Cand este carnea facuta pe jumatate, se adauga legumele sarate si taiate in bucati mari. Inainte cu 15-20 de minute de a opri cuptorul, se ia capacul de pe vasul de yena pentru a se...
Se fierbe carnea impreuna cu ceapa la oala sub presiune circa o ora si jumatate.
Se arunca ceapa, se scoate carnea, se indeparteaza oasele si se taie carnea in bucati mici. Se sara atat carnea, cat si zeama ramasa.
Dupa ce s-a racorit zeama, se adauga usturoiul pisat peste ea....
Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi din compozitia obtinuta se ia...
Se taie slanina in bucati maricele si se pune intr-o cratita la foc pentru a se topi. Se amesteca din cand in cand. Dupa aceea, jumarelele obtinute se pun intr-o cratita mai mica si peste ele se adauga o lingura de sare. Se acopera cu untura si se pastreaza la rece. Se pot pune si in borcane, iar...
Carne se bate, se da cu sare si se pune la fript in tigaia unsa cu ulei.
Se curata cartofii, se taie felii, se spala si se pun intr-o cratita, acoperiti de apa, peste care se adauga ulei si o lingura de baza pentru mancaruri. Dupa ce s-au fiert, se paseaza si se mai pune sare, dupa gust....
Se taie carnea, se da cu sare si se pune impreuna cu grasimea in tuci. Acesta se acopera cu capacul. Se amesteca din cand in cand, pana carnea este gata.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Se spala iepurele si se taie in bucati. Se unge cu ulei, sare si mirodenii si se baga la cuptor intr-o tava unsa.
Se curata legumele si ciupercile, se taie in bucati mari si peste ele se pune sare si mirodenii.
Dupa ce iepurele s-a copt pe...
Se curata cartofii, se taie felii, se spala si se pun in apa cu un pic de ulei la fiert. Dupa ce s-au fiert se paseaza si se adauga sare, dupa gust, si patrunjel.
Muschiuletul de pui se spala, se da cu sare si se pune la fript intr-o tigaie unsa cu ulei. Se frige pe ambele parti, la foc mic,...
Se spala ficateii, se dau cu sare si se pun la prajit, in ulei, intr-o tigaie acoperita cu capac. La inceput, acestia isi vor lasa apa, dupa care aceasta se va evapora si atunci vor incepe sa se prajeasca.
Pentru mamaliga se pun apa, sarea si un pic de ulei intr-un tuci si, inainte de a...
Ostropel cu pulpe de pui
Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai completeaza cu apa. Cand pulpele sunt gata si apa s-a evaporat in mare parte, se adauga...
Stufat cu pui
Se portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se inabuse in ulei cu putina supa. Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase si se adauga peste carne. Se inabusa si acestea putin, dupa care se adauga rosiile decojite si taiate felii, restul de supa si boiaua de ardei...
Musaca de cartofi
Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in coaja. Peste canea tocata se adauga: o ceapa taiata marunt, doua linguri bulion, o lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de cimbru uscat si sare, dupa gust. Toate aceste ingrediente se amesteca, dupa care se calesc in tigaie...
Piept de pui cu cartofi prajiti si usturoi verde
Se cresteaza pieptul de pui, se spala, se da cu sare si se pune in tigaia incinsa si unsa cu ulei. Se gateste pe ambele parti, la foc mic, pana cand se rumeneste frumos. Trebuie sa fie crocant la exterior si moale in interior. Cartofii se curata de coaja, se taie felii, se spala si se pun in...
Capama greceasca de iepure
Se portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa. Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care se adauga in vasul cu carne, impreuna cu rosiile decojite si taiate in felii si supa de legume ramasa....
Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se taie carnea de iepure, se spala si se fac mici crestaturi in muschi, prin care se introduce cate un catel de usturoi curatat. Se da carnea cu sare, boia de ardei dulce si cimbru si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se adauga apa si vinul...
Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si sos dulce
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Pulpe: Pulpele se spala si se presara peste ele sare, boia de ardei dulce, oregano si cimbru. Se unge o tava cu ulei, in care se aseaza pulpele si circa 100ml apa, si se baga la cuptor. Pana cand sunt gata, acestea se mai intorc si li...
Chiftele din carne de porc si legume
Cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau pe razatoare. Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, dupa care se formeaza chiftelele si se pun la prajit in ulei sau untura. Cand sunt...
Carne de curcan cu ierburi aromatice, legume si ciuperci la cuptor
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala carnea, se taie in bucati mari, se adauga sarea, o lingurita de boia de ardei dulce si ierburile aromatice. Se pune intr-un vas de yena impreuna cu 200ml apa, se acopera cu capacul si se baga la cuptor pana cand carnea este facuta pe...
Pui pe sticla
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala puiul si se da cu sare, dupa care se aseaza pe o sticla plina cu apa. Sticla cu puiul se pune intr-o cratita umpluta cu apa pe sfert si se baga la cuptor pana se rumeneste carnea.
Carne de pui cu legume
Se baga la cuptorul preincalzit, intr-un vas de yena, carnea sarata cu o canuta de apa si se acopera cu capacul. Cand este carnea facuta pe jumatate, se adauga legumele sarate si taiate in bucati mari. Inainte cu 15-20 de minute de a opri cuptorul, se ia capacul de pe vasul de yena pentru a se...
Piftii
Se fierbe carnea impreuna cu ceapa la oala sub presiune circa o ora si jumatate. Se arunca ceapa, se scoate carnea, se indeparteaza oasele si se taie carnea in bucati mici. Se sara atat carnea, cat si zeama ramasa. Dupa ce s-a racorit zeama, se adauga usturoiul pisat peste ea....
Sarmalute
Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi din compozitia obtinuta se ia...
Jumari
Se taie slanina in bucati maricele si se pune intr-o cratita la foc pentru a se topi. Se amesteca din cand in cand. Dupa aceea, jumarelele obtinute se pun intr-o cratita mai mica si peste ele se adauga o lingura de sare. Se acopera cu untura si se pastreaza la rece. Se pot pune si in borcane, iar...
Friptura de porc cu piure de cartofi si castraveciori murati
Carne se bate, se da cu sare si se pune la fript in tigaia unsa cu ulei. Se curata cartofii, se taie felii, se spala si se pun intr-o cratita, acoperiti de apa, peste care se adauga ulei si o lingura de baza pentru mancaruri. Dupa ce s-au fiert, se paseaza si se mai pune sare, dupa gust....
Carne de porc inabusita la tuci
Se taie carnea, se da cu sare si se pune impreuna cu grasimea in tuci. Acesta se acopera cu capacul. Se amesteca din cand in cand, pana carnea este gata.
Carne de iepure cu legume
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se spala iepurele si se taie in bucati. Se unge cu ulei, sare si mirodenii si se baga la cuptor intr-o tava unsa. Se curata legumele si ciupercile, se taie in bucati mari si peste ele se pune sare si mirodenii. Dupa ce iepurele s-a copt pe...
Muschiulet de pui cu piure de cartofi si salata de varza
Se curata cartofii, se taie felii, se spala si se pun in apa cu un pic de ulei la fiert. Dupa ce s-au fiert se paseaza si se adauga sare, dupa gust, si patrunjel. Muschiuletul de pui se spala, se da cu sare si se pune la fript intr-o tigaie unsa cu ulei. Se frige pe ambele parti, la foc mic,...
Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi
Se spala ficateii, se dau cu sare si se pun la prajit, in ulei, intr-o tigaie acoperita cu capac. La inceput, acestia isi vor lasa apa, dupa care aceasta se va evapora si atunci vor incepe sa se prajeasca. Pentru mamaliga se pun apa, sarea si un pic de ulei intr-un tuci si, inainte de a...