Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.
Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.
Ceapa, morcovul si telina se calesc in ulei cu putina sare si putin piper. Se adauga carnea tocata si...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza.
Painea se inmoaie in apa si se stoarce.
Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti si a se amesteca. Se pun apoi intr-un castron si se adauga carnea...
Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece cat timp se pregateste umplutura.
Carnatii se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Pieptul de pui se spala, se bate putin cu ciocanul si se da cu sare si cu condimente.
Se asaza doua felii de bacon pe un tocator, se pune o felie de piept de pui deasupra si se infasoara.
* La feliile de piept de pui mai inguste se foloseste...
Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde.
Intre timp, se pregatesc legumele.
Prazul curatat si spalat se taie rondele groase.
Ardeiul...
Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat), pastarnacul (curatat de...
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa incepe sa fiarba se pune varza in ea cu cotorul in jos. Dupa ce isi schimba culoarea, se intoarce...
Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina.
Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin...
Untul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute.
Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un wok se pun uleiul, carnea tocata, putina sare si putin piper. Se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Copanelele se curata si se spala. Se unge o tava cu ulei, apoi se ung si copanelele. Se presara peste ele sare, piper macinat si o lingurita de "Fix pentru gratar" de la Fuchs si se amesteca.
Se spala cartofii, lasandu-se in coaja. Se...
Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava.
Ceapa si usturouiul se curata, se spala si se taie rondele. Se pun langa carne.
Patrunjelul si mararul se spala, se...
Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este necesar (circa 300 ml impartite in doua transe). Dupa ce s-au patruns bine se lasa sa se prajesca...
Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute.
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in...
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste.
Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine.
Ceapa, usturoiul si painea se maruntesc la robotul de bucatarie.
Intr-un castron se pun carnea tocata de pui, amestecul cu...
Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt....
Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien.
Ardeiul curatat de cotor si seminte se...
Carnea se spala si se taie felii, lasand baza nepatrunsa circa un centimetru. Se da cu sare si piper.
Legumele se spala.
Ardeiului i se scot cotorul si semintele.
Se taie rondele toate legumele, se dau cu sare si piper si se calesc in ulei, pe rand.
Se da drumul la cuptor pentru a se...
Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.
Ciupercile se spala si se taie in jumatati.
Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele groase.
Ardeiul se spala si se taie in patratele.
Toate acestea se pun intr-o farfurie si se dau cu putina...
Cum se prepara Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Carnea se spala si se portioneaza.
Morcovii se curata de coaja si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua.
Carnea, morcovii, ceapa si telina...
Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata...
Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.
Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat.
Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul, boiaua, cimbrul, busuiocul si o lingurita de sare. Se asaza carnea intr-o tava si se unge cu acest...
Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se caleste intr-un wok cu ulei, dupa care se da deoparte.
Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se caleste in uleiul ramas de la pieptul de pui.
Ciupercile se spala, se feliaza si se adauga peste ceapa impreuna cu putina sare, putin...
Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de condimente pentru friptura de vita. Se toarna in tava uleiul, vinul, apa si se adauga...
Preparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de sare, doua linguri de boia de ardei...
Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb ficateii in continuare, impreuna cu foaia de dafin si cu boabele de piper.
Ceapa se curata de foi, se...
Soriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o cu un capac, si se lasa sa se inabuse carnea, amestecand din cand in cand. Se poate adauga si o...
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.
A doua zi, fasolea se clateste cu apa si se pune intr-o cratita impreuna cu ciolanul afumat, care se clateste cu apa in...
Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.
Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie grosier.
Cepele se curata de foi, se spala si se taie grosier.
Se pun legumele peste...
Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi.
Intr-un castron se pun carnea tocata, orezul spalat, ceapa curatata de foi, spalata si taiata marunt, ouale, putina sare, putin piper...
Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt.
Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se...
Placinta cu carne tocata de porc
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Ceapa, morcovul si telina se calesc in ulei cu putina sare si putin piper. Se adauga carnea tocata si...
Chiftele din carne de porc invelite in bacon
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti si a se amesteca. Se pun apoi intr-un castron si se adauga carnea...
Rulada cu carnati si cascaval
Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece cat timp se pregateste umplutura. Carnatii se...
Rulouri din piept de pui invelite in bacon
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pieptul de pui se spala, se bate putin cu ciocanul si se da cu sare si cu condimente. Se asaza doua felii de bacon pe un tocator, se pune o felie de piept de pui deasupra si se infasoara. * La feliile de piept de pui mai inguste se foloseste...
Mancare de praz cu masline si carne de iepure
Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde. Intre timp, se pregatesc legumele. Prazul curatat si spalat se taie rondele groase. Ardeiul...
Rata pe varza acra
Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat), pastarnacul (curatat de...
Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie. Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor. Cand apa incepe sa fiarba se pune varza in ea cu cotorul in jos. Dupa ce isi schimba culoarea, se intoarce...
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute
Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina. Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin...
Tarta cu carne tocata si legume mexicane
Untul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute. Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un wok se pun uleiul, carnea tocata, putina sare si putin piper. Se...
Copanele cu cartofi noi la cuptor
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Copanelele se curata si se spala. Se unge o tava cu ulei, apoi se ung si copanelele. Se presara peste ele sare, piper macinat si o lingurita de "Fix pentru gratar" de la Fuchs si se amesteca. Se spala cartofii, lasandu-se in coaja. Se...
Drob din carne de vita in crusta de bacon
Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava. Ceapa si usturouiul se curata, se spala si se taie rondele. Se pun langa carne. Patrunjelul si mararul se spala, se...
Papricas de pui cu galuste de faina
Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este necesar (circa 300 ml impartite in doua transe). Dupa ce s-au patruns bine se lasa sa se prajesca...
Friptura de rata cu cartofi si galbiori
Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in...
Chiftele din carne de pui
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Ceapa, usturoiul si painea se maruntesc la robotul de bucatarie. Intr-un castron se pun carnea tocata de pui, amestecul cu...
Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei
Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt....
Tocanita de legume cu organe de vitel
Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien. Ardeiul curatat de cotor si seminte se...
Evantai din carne de porc cu legume
Carnea se spala si se taie felii, lasand baza nepatrunsa circa un centimetru. Se da cu sare si piper. Legumele se spala. Ardeiului i se scot cotorul si semintele. Se taie rondele toate legumele, se dau cu sare si piper si se calesc in ulei, pe rand. Se da drumul la cuptor pentru a se...
Frigarui cu legume si mini-fileuri din piept de pui
Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase. Ciupercile se spala si se taie in jumatati. Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele groase. Ardeiul se spala si se taie in patratele. Toate acestea se pun intr-o farfurie si se dau cu putina...
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Cum se prepara Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Carnea, morcovii, ceapa si telina...
Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume
Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata...
Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor
Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat. Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul, boiaua, cimbrul, busuiocul si o lingurita de sare. Se asaza carnea intr-o tava si se unge cu acest...
Piept de pui cu ciuperci si amestec mexican
Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se caleste intr-un wok cu ulei, dupa care se da deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se caleste in uleiul ramas de la pieptul de pui. Ciupercile se spala, se feliaza si se adauga peste ceapa impreuna cu putina sare, putin...
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor
Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de condimente pentru friptura de vita. Se toarna in tava uleiul, vinul, apa si se adauga...
Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste
Preparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de sare, doua linguri de boia de ardei...
Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb
Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb ficateii in continuare, impreuna cu foaia de dafin si cu boabele de piper. Ceapa se curata de foi, se...
Varza cu sorici si pastrama de porc afumata
Soriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o cu un capac, si se lasa sa se inabuse carnea, amestecand din cand in cand. Se poate adauga si o...
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi, fasolea se clateste cu apa si se pune intr-o cratita impreuna cu ciolanul afumat, care se clateste cu apa in...
Ghiveci de legume cu pastrama de porc
Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie grosier. Cepele se curata de foi, se spala si se taie grosier. Se pun legumele peste...
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii
Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi. Intr-un castron se pun carnea tocata, orezul spalat, ceapa curatata de foi, spalata si taiata marunt, ouale, putina sare, putin piper...
Varza cu carnati si ardei copt
Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt. Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se...