Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI259
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2021

Dovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori. Ouale se mixeaza cu o lingurita de sare, putin piper negru macinat si putin cimbru. Se adauga laptele, praful de copt si...

Oua vopsite, decorate cu ajutorul orezului

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In fiecare punga se pun cate 50 g de orez, cate 4 g de colorant si cate o lingurita de otet. Se inchid pungile...

Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In pahar se pun 30 g de orez, 3 g de colorant si o lingurita de otet. Se pune un ou cald in pahar. Paharul se...

Aperitiv rulada din omleta umpluta cu sunca presata, branza si ardei la Panini Maker Breville

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2018

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala, se toaca si se amesteca cu branza. Ouale se bat cu putina sare si cu mararul spalat si tocat. Se ung placile de la Panini Maker cu ulei. Pe placa de jos se aseaza o hartie de copt. Se conecteaza aparatul la sursa de curent electric. Se toarna...

Aperitiv Oua scotiene

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2018

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece. Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu putina sare, putin piper proaspat macinat,...

Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2018

Dovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt) si ceapa (curatata de foi, spalata si tocata) se calesc in ulei cu putina sare si piper proaspat...

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2018

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa se framante aluatul. La final, se unge mana cu ulei si se ia coca de pe peretii castronului, formand...

Aperitiv cartofi umpluti cu ou si cascaval inveliti in bacon

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2018

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii fierti in coaja se decojesc, se clatesc cu apa si se taie in jumatati. Fiecare jumatate se scobeste cu lingura pentru a crea un cuib, lasandu-se si o margine suficient de groasa in acelasi timp. Se spala frunzele de busuioc si se toaca....

Aperitiv oua vopsite in foi de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2018

De seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare. Se fierb aproximativ 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul, iar vasele se acopera cu un capac. Se lasa asa pana a doua zi. In Joia Mare (pentru ca asa este obiceiul) se...

Aperitiv lalele din rosii umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2018

Rosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste rosia si se scot semintele, cu ajutorul unei lingurite si a cutitului. Se clatesc rosiile cu apa rece si se lasa sa se zvante. Doua fire de marar si partea...

Aperitiv bulete de branza si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2018

Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare peste cartofi. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa daca este necesar. Dupa ce fierb, cartofii se...

Aperitiv saratele cu branza si mix de seminte

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2018

Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se introduce bila de aluat formata la frigider pentru 30 de minute. Dupa...

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2017

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura. Dovlecelul curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea...

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2017

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se zvante si sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ouale, se pune...

Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2017

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute. Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant. Se mixeaza oul cu un praf de sare. Se adauga untul topit,...

Taci si inghite

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2017

Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul in ea si se omogenizeaza.  Se prajesc carnatii si se feliaza. Se da drumul la cuptor...

Saratele cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2017

Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se introduce la frigider pentru 30 de minute. Dupa...

Rulada din carne de porc

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul.  Carnea se taie in bucatele si se da prin robot impreuna cu ceapa (curatata de foi, spalata si taiata in 4), morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat)...

Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2016

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea.  Fulgii de porumb se amesteca cu ouale, dupa care se pun in cratita si se amesteca continuu pana cand rezulta un aluat care se...

Oua in purgatoriu

In Aperitive / Garnituri la 17 Noi 2016

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si taie marunt. Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa si jumatate de lingurita de sare si si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Dupa aceea, rosiile...

Oua umplute pentru Halloween

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2016

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in jumatati pe lung. Se scot galbenusurile. Intr-un castron se prepara putina maioneza, astfel: se mixeaza doua galbenusuri fierte cu un galbenus crud, un praf de sare, jumatate de lingurita de mustar si 4-5 linguri de ulei, care se adauga putin cate...

Waffe cu cascaval si ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2016

Intr-un castron se pun ouale, putina sare, iaurtul, apa minerala, uleiul, faina si praful de copt si se mixeaza. Se adauga cascavalul ras si ardeiul copt (in otet) taiat bucatele. Se incorporeaza in aluat si daca este necesar se mai adauga faina. Forma pentru waffe se unge cu ulei (dar mai...

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2016

Carnea de porc se spala, se taie cubulete si se toaca la robotul de bucatarie. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce. Intr-un castron se pun carnea, putina sare, ceapa, usturoiul, putin...

Pate de ficat de iepure

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2016

Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea. Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala. Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper negru (pe care ar fi mai bine sa le puneti dupa ce luati...

Tarta cu loboda

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2016

Intr-un castron, drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana cand se dizolva. Se adauga laptele cald si o mana de faina. Se amesteca si se lasa sa creasca, acoperind castronul cu o folie. Dupa ce maiaua a crescut, peste aceasta se adauga restul de lapte cald, restul de faina (treptat) si sarea. Se...

Ciuperci umplute cu salam si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ciupercile se spala, iar coditele se toaca. Salamul se taie cubulete. Ceapa, coditele de ciuperci si salamul se calesc intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline, cu putina sare. Se adauga...

Oua decorate cu frunzulite

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2016

Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase. Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se acopera tot oul cu dres, apoi se leaga dresul cu ata. Se procedeaza la fel si cu restul oualor. Se...

Oua decorate cu tehnica decoupage-ului

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2016

Ouale se spala, se fierb 5-6 minute, apoi se lasa sa se raceasca.  Se decupeaza imaginile ce urmeaza a fi lipite pe oua (sfatul meu este sa fie imagini mici pentru a putea incapea pe ou si pentru a fi mai usor de lipit, fara a se forma cute). Se desprind sraturile de servetele,...

Mamaliguta cu oua, branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2016

Mamaliga: Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se mesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, mestecand din cand in cand. Este gata atunci cand mamaliga se desprinde...

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2016

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc pentru a elimina miezul. Salamul se taie bucati mici si se prajeste in untura, apoi se scoate pe un servet absorbant de bucatarie. Ciupercile se spala si se feliaza. Ardeiul gras se...

Afisate 1 - 30 din 52 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]