Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite.
Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.
Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute.
Intr-o farfurie, se pune faina....
Visinile din congelator se lasa la dezghetat intr-o sita.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.
Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.
Se adauga faina amestecata cu...
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
Se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Se pune untura intr-o cratita si se topeste. Se pun toate condimentele (pentru sarmale, boia afumata, piper si foi de dafin) si se amesteca.
Se adauga varza...
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute.
Se da la o parte si se lasa la racit .
Aluatul se intinde...
Albusurile se bat spuma.
Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul.
Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza.
Se tapeteaza o tava cu foloi de...
Intr-un castron se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu ouale, smantana si baconul si se presara piper.
Aluatul se intinde rotund si se pune intr-o forma de silicon tapetand si marginile formei.
Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se presara cascaval pe deasupra....
Carnea de pui se curata si se spala.
O lamaie se stoarce, iar cealalta se taie felii.
Vasul aparatului se unge cu unt si se pune pe fund cateva felii de lamaie si cateva bucati de unt.
Se pune in vas carnea de pui.
Se toarna zeama de lamaie si se presara cu condiment de pui, piper si...
Pulpele de pui se curata si se spala bine.
Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari sau se scoate din congelator, cazul meu.
Ceapa se curata si se toaca mai mare.
Intr-o cratita se pune uleiul si pulpele si se calesc 10 minute, pana se albesc pe ambele parti.
Se pune...
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.
Intr-un castron se pune restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale, iaurtul si se omogenizeaza.
Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc...
Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia.
Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul.
Se lasa 25-30 minute la crescut pana face basici.
Se pune uleiul la incins, intr-o cratita, cam de 4-5 cm ca...
Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.
Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de minute.
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.
Se adauga 2...
Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute.
Dupa aceea se pune in vasul slow cooker Crock-Pot.
Se pune zaharul si zaharul vanilat.
Se curata 3 porticale, se taie marunt si se pun in vas.
Se dau pe razatoare 2 portocale, se storc si se pune in vas coaja si zeama.
Se...
Ceapa si morcovii se curata, se toaca si se pun la calit in ulei.
Se calesc 2-3 minute dupa care se pune putina apa, iar cand fierbe se adauga si ardeiul si se fierbe 10-15 minute.
Se pun foile de dafin, boiaua, piper si sare.
Se pune mazarea, se completeaza cu apa si se fierbe...
Pulpele de pui se curata si se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina.
Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs.
Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de pulpa pana se albesc.
Se adauga...
Rosiile se spala si se taie felii.
Leurda se spala si se taie fasii.
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron.
Se pune ulei de masline, otet, sare, zahar si piper si se amesteca bine.
Este usor de facut si foarte buna.
Pofta Buna!
Coastele se portioneaza si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot .
Se toarna apa si uleiul si se pune capacul.
Se pune aparatul pe functia high pentru 5 ore.
Se scot coastele pe o tava, se ung cu zeama din vas si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute....
Se curata castravetele, ceapa si ridichiile si se taie rondele.
Rosiile se taie felii.
Leurda se spala si se taie marunt.
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune ulei de masline, otet, sare, zahar si piper.
Este foarte buna.
Pofta Buna!
Fasolea se pune la inmuiat de seara.
Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o ora.
Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am pus apa si le-am lasat la fiert....
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca.
Ciolanul, partea cu grasime si sorici, se taie bucati de 2-3 centimetri.
Intr-o cratita se pune uleiul,...
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Merele se curata de seminte si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Camd zeama formata a scazut de tot, se...
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei.
Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 10 minute.
Se curata guliile, se taie patrate, se adauga in ciorba si se fierbe 15-20 minute.
Se adauga apoi mazarea si cartofii si se mai...
Morcovii se aleg subtiri sau se taie in doua sau patru daca sunt mari.
Se curata morcovii si usturoiul.
Intr-o tava se pun morcovii si cateii de usturoi.
Se stropesc cu ulei si otet si se presara sare, piper, cimbru si zahar.
Se amesteca bine sa fie toti unsi.
Se introduce in...
Intr-un castron se pun faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si drojdia uscata.
Se incalzeste sucul Fanta, sa fie caldut si se toarna peste faina.
Se incorporeaza bine si se adauga uleiul si se framanta 30 de minute.
Se lasa la crescut acoperit cu un prosop la loc cald pana isi dubleaza...
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.
Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.
In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita si uleiul.
Se framanta si se adauga si restul de apa...
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.
Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.
Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.
Eu am sarit peste aceasta etapa deoarece slanina primita era gata tinuta in sare.
Se pune slanina...
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula de sus in...
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite.
Ouale se fierb tari, se curata si se taie bucati.
Ceapa se curata si se taie julien.
Se face maioneza mixand 2 galbenusuri crude, 300 ml ulei, 3 lingurite de mustar, sare si zeama de lamaie.
Ingredientele se...
Pulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare.
Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper.
Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare.
Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare si piper pana la...
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.
Biscuitii se maruntesc.
Stafidele se hidrateaza in apa calduta.
Rahatul se taie patratele potrivite.
Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.
Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.
Se ia...
Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.
Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.
Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune intr-o oala mare si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.
Se pune la fiert cu o...
Snitele aurii
Bucatile de pulpa se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii potrivite. Feliile de carne se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie, se pune faina....
Guguluf cu cacao si visine
Visinile din congelator se lasa la dezghetat intr-o sita. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu...
Varza murata calita cu bulion
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. Se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Se pune untura intr-o cratita si se topeste. Se pun toate condimentele (pentru sarmale, boia afumata, piper si foi de dafin) si se amesteca. Se adauga varza...
Rulada cu mere
Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde...
Desert fursecuri cu stafide
Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul vanilat si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu foloi de...
Aperitiv tarta cu branza sarata si bacon
Intr-un castron se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu ouale, smantana si baconul si se presara piper. Aluatul se intinde rotund si se pune intr-o forma de silicon tapetand si marginile formei. Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se presara cascaval pe deasupra....
Pui cu lamaie si unt la slow cooker Crock-Pot
Carnea de pui se curata si se spala. O lamaie se stoarce, iar cealalta se taie felii. Vasul aparatului se unge cu unt si se pune pe fund cateva felii de lamaie si cateva bucati de unt. Se pune in vas carnea de pui. Se toarna zeama de lamaie si se presara cu condiment de pui, piper si...
Tocanita de pui cu ardei
Pulpele de pui se curata si se spala bine. Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari sau se scoate din congelator, cazul meu. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si pulpele si se calesc 10 minute, pana se albesc pe ambele parti. Se pune...
Desert gogosi cu iaurt
Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros. Intr-un castron se pune restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale, iaurtul si se omogenizeaza. Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc...
Desert gogosi rapide
Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa 25-30 minute la crescut pana face basici. Se pune uleiul la incins, intr-o cratita, cam de 4-5 cm ca...
Sarmale la slow cooker Crock-Pot
Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de minute. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie. Se adauga 2...
Orez cu lapte si portocale la slow cooker Crock-Pot
Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute. Dupa aceea se pune in vasul slow cooker Crock-Pot. Se pune zaharul si zaharul vanilat. Se curata 3 porticale, se taie marunt si se pun in vas. Se dau pe razatoare 2 portocale, se storc si se pune in vas coaja si zeama. Se...
Mancare de mazare verde
Ceapa si morcovii se curata, se toaca si se pun la calit in ulei. Se calesc 2-3 minute dupa care se pune putina apa, iar cand fierbe se adauga si ardeiul si se fierbe 10-15 minute. Se pun foile de dafin, boiaua, piper si sare. Se pune mazarea, se completeaza cu apa si se fierbe...
Mancare de pui cu masline
Pulpele de pui se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de pulpa pana se albesc. Se adauga...
Salata de leurda cu rosii
Rosiile se spala si se taie felii. Leurda se spala si se taie fasii. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se pune ulei de masline, otet, sare, zahar si piper si se amesteca bine. Este usor de facut si foarte buna. Pofta Buna!
Coaste afumate la slow cooker Crock-Pot
Coastele se portioneaza si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot . Se toarna apa si uleiul si se pune capacul. Se pune aparatul pe functia high pentru 5 ore. Se scot coastele pe o tava, se ung cu zeama din vas si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute....
Salata de legume cu leurda
Se curata castravetele, ceapa si ridichiile si se taie rondele. Rosiile se taie felii. Leurda se spala si se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune ulei de masline, otet, sare, zahar si piper. Este foarte buna. Pofta Buna!
Ciorba primavaratica de fasole boabe
Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o ora. Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am pus apa si le-am lasat la fiert....
Mancare de varza murata
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca. Ciolanul, partea cu grasime si sorici, se taie bucati de 2-3 centimetri. Intr-o cratita se pune uleiul,...
Desert placinta cu mere
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Merele se curata de seminte si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a scazut de tot, se...
Ciorba de gulie si cartofi
Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 10 minute. Se curata guliile, se taie patrate, se adauga in ciorba si se fierbe 15-20 minute. Se adauga apoi mazarea si cartofii si se mai...
Morcovi caramelizati la cuptor
Morcovii se aleg subtiri sau se taie in doua sau patru daca sunt mari. Se curata morcovii si usturoiul. Intr-o tava se pun morcovii si cateii de usturoi. Se stropesc cu ulei si otet si se presara sare, piper, cimbru si zahar. Se amesteca bine sa fie toti unsi. Se introduce in...
Desert cozonac cu Fanta
Intr-un castron se pun faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si drojdia uscata. Se incalzeste sucul Fanta, sa fie caldut si se toarna peste faina. Se incorporeaza bine si se adauga uleiul si se framanta 30 de minute. Se lasa la crescut acoperit cu un prosop la loc cald pana isi dubleaza...
Painici Laugenbrot
Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita si uleiul. Se framanta si se adauga si restul de apa...
Slanina fiarta in moare cu piper si boia
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare. Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic. Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Eu am sarit peste aceasta etapa deoarece slanina primita era gata tinuta in sare. Se pune slanina...
Desert briose cu portocala
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula de sus in...
Salata orientala cu maioneza
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite. Ouale se fierb tari, se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se taie julien. Se face maioneza mixand 2 galbenusuri crude, 300 ml ulei, 3 lingurite de mustar, sare si zeama de lamaie. Ingredientele se...
Pulpe de pui umplute
Pulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare. Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare si piper pana la...
Desert salam de biscuiti de post
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama. Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute. Se ia...
Cotoroage - racituri din Banat
Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune intr-o oala mare si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma. Se pune la fiert cu o...