publicat la 28.12.2015
publicat la 28.12.2015
publicat la 03.12.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosi infuriate
Se ameste faina , ouale , zaharul , drojdia , laptele si se framanta . Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se adauga untul se farmanta din nou si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se framanta iar, se intinde o foaie, se decupeaza...
Prajitura cu nuca
Foile. Se amesteca toate ingredientele si se da la frigider 4 ore . De aici coacem 3 foi pe fundul tavii , aici depinde si de tava pe care o aveti. Crema . Se bate smantana cu zaharul pana obtinem frisca de casa apoi adaugam cu nuca si amestecam cu o lingura de lemn. Pune prima...
Rulada cu nuca de cocos
Biscutii il pisam fin . Intr-o craticioara punem la foc mic zaharul, vinul, cacaoa, apa si untul pana se leaga totul si se da la rece. Dupa ce s-a racit adaugam peste biscuiti si amestecam bine pana obtinem o compozitie bine legata. Pe o folie de nailon adaugam compozitia si o intindem...
Branzoaice
Aluatul Se amesteca faina cu uleiul si restul ingredientelor pana obtinem o coca si lasam sa creasca. Intre timp facem umplutura . Amestecam branza cu galbenusurile zaharul , stafidele si romul. Dupa ce aluatul este deja dospit , intindem o foaie pe care o taiem in...
Prajitura cu foi de napolitana
Galbenusurile se mixeaza cu margarina si jumatate din cantitatea de zahar . Restul de zahar se pune intr-o cratita la foc mic. Cand s-a caramelizat se adauga nucile, apoi se adauga mixul de oua. Se mai lasa pe foc circa 5 minute . Foile de napolitata se umplu cu crema obtinuta .
Cremsnit
Crema pentru cremsnit se mixeaza cu laptele si frisca pana devine o crema destul de consistenta .Daca este prea tare adaugati putin lapte . Peste prima foaie punem crema, o intindem bine si punem si cea de a 2 foaie . Ornam cu zahar pudra .
Gomboti cu prune( by Laura )
Cartofi se pun la fiert , iar dupa racire se dau prin razatoare, se adauga untul zaharul si se amesteca bine. Pe rand adaugam ouale iar apoi faina formand un aluat destul de lipicios. Intr-o tigaie mica punem pesmetul si 4 linguri de zahar si caramelizam pana prinde o culoare aurie....
Profiterol cu crema de vanilie
Fierbeti untul cu apa , apoi turnati dintr.o data faina si varful de sare. Bateti amestecul cu lingura de lemn la foc mic pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasati aluatul sa se odihnesca 10 minute. Dupa aceea adaugati ouale amestecand incontinu astfel incat sa devina un alut...
Tort cu trei creme
Blatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din cantitatea de zahar . Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar . Se adauga galbenusurile peste albusul batut spuma, aromele si treptat faina . Se da la...
Tort cu iaurt
Se pune gelatina intr-o cana peste care adaugam zeama din compot . Iaurtul se pune intr-un vas impreuna si 300 gr zahar zaharul vanilat si se mixeaza pana devine spumos. Frisca se bate separat cu zaharul vanilat. Gelatina se dizolva la foc mic , dar nu trebuie sa dea in clocot....
Tort de capsuni
Spalam capsunile si le taiem cubulete . Intr-o tava in punem zaharul , untul, capsunile si le dam la foc mic pana se face un fel de gem. Blatul . Separam gabenusurile de albusuri si frecam galbenusirile cu zaharul pana devine o crema. Separat batem albusurile spuma cu un varf de sare....
Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta
Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde . Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra. Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute...
Tort "La Multi Ani!"
Blatul Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga albusurle batute bine spuma cu un varf de sare. Peste compozitie se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt se da la cuptor circa 30 minute. Crema Amestecam galbenusurle cu...
Clatite Brasovene
Amestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa . Intre timp pregatim si umplutura pentru clatite. Branza o amestecam cu ouale, zaharul vanilat si...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Bun si sa incepem prin a mixa manual sau cu mixerul crema de mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema . Separam galbenusurile de albus si batem spuma albusurile cu putina sare . Crema obtinuta din mascarpone si zahar o amestecam putin cate...
Tort cu Nuttela si nuca de cocos (Torta con Nuttela e noce di cocco)
Se freaca ouale cu zaharul pana se fac spuma. Treptat adaugam uleiul, faina si faina de cocos. Se bate cu mixerul la viteza mica pana devine pufos, apoi adaugam cate un pic din lapte si la sfarsit drojdia . Intr-o tava tapetata cu faina se adauga aluatul si deasupra se toarna Nuttela topita in...
Kinder Pingui
Se separa albusul de galbenus, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se obtine o crema groasa, se pune incet incet faina amestecata cu praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza apoi pe rand la viteza mica laptele, uleiul si la final se adauga mierea....
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca manual sau folosind mixerul de bucatarie branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie . Se formeaza un aluat moale dar sa nu fie lipicios. Pe o...