Micutza Luana

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 13.03.2013

RETETE137
PRIETENI170
Retete / Dulciuri

Gogosi infuriate

In Dulciuri la 11 Ian 2014

Se ameste faina , ouale , zaharul , drojdia , laptele si se framanta . Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se adauga untul se farmanta din nou si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se framanta iar, se intinde o foaie, se decupeaza...

Prajitura cu nuca

In Prajituri la 2 Ian 2014

Foile. Se amesteca toate ingredientele si se da la frigider 4 ore . De aici coacem 3 foi pe fundul tavii , aici depinde si de tava pe care o aveti. Crema . Se bate smantana cu zaharul pana obtinem frisca de casa apoi adaugam cu nuca si amestecam cu o lingura de lemn. Pune prima...

Rulada cu nuca de cocos

In Prajituri la 2 Ian 2014

Biscutii il pisam fin . Intr-o craticioara punem la foc mic zaharul, vinul, cacaoa, apa si untul pana se leaga totul si se da la rece. Dupa ce s-a racit adaugam peste biscuiti si amestecam bine pana obtinem o compozitie bine legata. Pe o folie de nailon adaugam compozitia si o intindem...

Branzoaice

In Dulciuri la 20 Dec 2013

Aluatul  Se amesteca faina cu uleiul si restul ingredientelor pana obtinem o coca  si lasam sa creasca. Intre timp facem umplutura . Amestecam branza  cu galbenusurile zaharul , stafidele si romul. Dupa ce aluatul este deja dospit , intindem o foaie pe care o taiem in...

Prajitura cu foi de napolitana

In Prajituri la 16 Sep 2013

Galbenusurile se mixeaza cu margarina si jumatate din cantitatea de zahar . Restul de zahar se pune intr-o cratita la foc mic. Cand s-a caramelizat se adauga nucile, apoi se adauga mixul de oua. Se mai lasa pe foc circa 5 minute . Foile de napolitata se umplu cu crema obtinuta .

Cremsnit

In Prajituri la 16 Sep 2013

Crema pentru cremsnit se mixeaza cu laptele si frisca pana devine o crema destul de consistenta .Daca este prea tare adaugati putin lapte . Peste prima foaie punem crema, o intindem bine si punem si cea de a 2 foaie .  Ornam cu zahar pudra .

Gomboti cu prune( by Laura )

In Prajituri la 9 Sep 2013

Cartofi se pun la fiert , iar dupa racire se dau prin razatoare, se adauga untul zaharul si se amesteca bine. Pe rand adaugam ouale iar apoi faina formand un aluat destul de lipicios. Intr-o tigaie mica punem pesmetul si 4 linguri de zahar si caramelizam pana prinde o culoare aurie....

Profiterol cu crema de vanilie

In Prajituri la 8 Sep 2013

Fierbeti untul cu apa , apoi turnati dintr.o data faina si varful de sare. Bateti amestecul cu lingura de lemn la foc mic pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasati aluatul sa se odihnesca 10 minute. Dupa aceea adaugati ouale amestecand incontinu astfel incat sa devina un alut...

Tort cu trei creme

In Torturi la 3 Sep 2013

Blatul  Se separa ouale.  Albusurile se bat spuma cu un varf de sare  si jumatate din cantitatea de zahar .  Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar . Se adauga galbenusurile peste albusul batut spuma, aromele si treptat faina .  Se da la...

Tort cu iaurt

In Torturi la 26 Iun 2013

Se pune gelatina intr-o cana peste care adaugam zeama din compot . Iaurtul se pune intr-un vas impreuna si 300 gr zahar zaharul vanilat si se mixeaza pana devine spumos. Frisca se bate separat cu zaharul vanilat. Gelatina se dizolva la foc mic , dar nu trebuie sa dea in clocot....

Tort de capsuni

In Torturi la 31 Mai 2013

Spalam capsunile si le taiem cubulete . Intr-o tava in punem zaharul , untul, capsunile si le dam la foc mic pana se face un fel de gem.  Blatul . Separam gabenusurile de albusuri si frecam galbenusirile cu zaharul pana devine o crema. Separat batem albusurile spuma cu un varf de sare....

Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

In Prajituri la 30 Mai 2013

Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde . Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra. Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute...

Tort "La Multi Ani!"

In Torturi la 23 Mai 2013

Blatul Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga albusurle batute bine spuma cu un varf de sare. Peste compozitie se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt se da la cuptor circa 30 minute. Crema Amestecam galbenusurle cu...

Clatite Brasovene

In Dulciuri la 22 Mai 2013

Amestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa . Intre timp pregatim si umplutura pentru clatite. Branza o amestecam cu ouale, zaharul vanilat si...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 7 Mai 2013

Tiramisu reţetă originală Bun si sa incepem prin a mixa manual sau cu mixerul crema de mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema . Separam galbenusurile de albus si batem spuma albusurile cu putina sare . Crema obtinuta din mascarpone si zahar o amestecam putin cate...

Tort cu Nuttela si nuca de cocos (Torta con Nuttela e noce di cocco)

In Torturi la 21 Apr 2013

Se freaca ouale cu zaharul pana se fac spuma. Treptat adaugam uleiul, faina si faina de cocos. Se bate cu mixerul la viteza mica pana devine pufos, apoi adaugam cate un pic din lapte si la sfarsit drojdia . Intr-o tava tapetata cu faina se adauga aluatul si deasupra se toarna Nuttela topita in...

Kinder Pingui

In Prajituri la 19 Mar 2013

Se separa albusul de galbenus, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se obtine o crema groasa, se pune incet incet faina amestecata cu praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza apoi pe rand la viteza mica laptele, uleiul si la final se adauga mierea....

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine

In Dulciuri la 13 Mar 2013

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca manual sau folosind mixerul  de bucatarie branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie .  Se formeaza un aluat moale dar sa nu fie lipicios. Pe o...

Afisate 31 - 48 din 48 retete    

Postari recente

publicat la 28.12.2015

Salata de fructe

publicat la 28.12.2015

Frigarui

publicat la 03.12.2015

Prajitura Valentina

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]