Etape prepararii blatului de cacao:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu zaharul tos, cu zaharul vanilat si un praf de sare.
Se incorporeaza pe rand si galbenusurile, dupa care se pun nucile macinate. Faina, cacaoa și praful de copt amestecate in...
Amestecati toate ingredientele cu o lingura, apoi cu mana pana se incorporeaza toate.
Apoi, aluatul il inveliti in folie si il dati 30 minute la frigider.
Intindeti o foaie de cca. 0.50 mm si taiati cu ce forme aveti.Eu am avut de iepuras, miel si floricica.
Puneti biscuitii intr-o tava...
Ouale le punem intr-un bol, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat si le mixam bine.
Adaugam uleiul de palmier (unt) si mixam in continuare. Optional eu am pus si coaja de la o lamaie fin razuita. Adaugam si faina, care a fost amestecata cu praful de copt.
Aluatul rezultat il punem cu o...
Untul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la sfarsit esenta de lamaie.
Eu am pus cu ajutorul unei spatule compozitia in forma teflonata pentru...
Faina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza, exact ca in imagine. Turnati drojdia lichefiata in castronul cu faina, adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea si...
Faina se pune intr-un bol. Se face la mijloc o gaura si se pune untul, care trebuie sa fie foarte moale, zaharul, un ou si sare. Se amesteca cu telul, apoi cu o lingura.
Intindeti o foaie cat aveti tava (eu am tava de 30cm cu 30 cm, patrata).
Cuptorul il setati la 150 de grade. Dupa ce a...
Untul, care trebuie sa fie moale (eu l-am bagat la cuptorul cu microunde la 800 W timp de 20 de secunde), se amesteca cu 200 de grame de zahar (din totalul de 250 de grame), impreuna cu cele doua plicuri de zahar vanilat. La inceput folositi o lingura de lemn, apoi mixerul, pentru a nu improsca...
Se toaca la robot alunele impreuna cu morcovii, pana devin o masa compacta si se maruntesc bine.
Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt, se adauga uleiul putin cate putin, apoi se adauga morcovii cu...
Inainte cu o ora se scot samburii de la visine si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Prima data separati ouale. Albusurile se bat spuma cu jumatatea de lingurita de sare.
Faina o amestecati cu praful de copt. Untul, care trebuie sa fie moale, se amesteca cu ajutorul unei spatule cu...
Se toaca la robot nucile impreuna cu morcovii, pana cand se amesteca bine si se dau de-o parte.Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt, se adauga uleiul putin cate putin, apoi se adauga morcovii cu...
Untul se amesteca cu zaharul, se adauga oul si treptat faina, zaharul vanilat, sarea si se omogenizeaza compozitia. Cu compozitia rezultata se umple presa pentru fursecuri, se pune forma dorita si se spriteaza biscuitii direct pe tava de copt, neunsa. Este foarte important sa NU ungeti tava cu...
Cum facem ciulamaua:
Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.
Pregatim aluatul pentru strudele cat timp se raceste ciulamaua.
Cum facem aluatul:
Se pregateste un aluat din ingredientele de mai...
Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se...
Am facut coca la masina de paine, am amestecat toate ingredientele lichide, le-am pus in cuva, dupa care am adaugat faina. Am lasat masina sa mixeze ingredientele pana cand ma avertizat sonor sa pun rahatul si stafidele. A durat 1:30 minute pana s-a dospit si a crescut asa cum trebuie....
Punem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem aluat pe care il facem in palme ca niste bilute si il...
Aluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele bine.
Am facut majoritatea brioselor fara...
Batem cu mixerul albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, dupa ce devine mai vascoasa compozitia adaugam galbenusurile, uleiul si faina. Continuam sa mixam pana se amesteca bine ingredientele. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, punem jumatate din compozitia obtinuta...
Se topeste ciocolata in bain-marie. Frunzele care au fost spalate si uscate se ung cu pensula PE DOSUL FRUNZEI cu ciocolata in 2 straturi. Se lasa sa se raceasca ciocolata dupa primul strat.
Dupa ce s-au uns cu ciocolata frunzele, le bagam la frigider pe o farfurie intinsa sa se intareasca....
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul.
In compozitia aceasta adaugam margarina topita 1 minut in cuptorul cu microunde (lasam la racit dinainte). Omogenizam compozitia bine, adaugam esenta de...
In functie de imaginatie si talent, cu caramelele Sugus puteti sa modelati orice. Eu am facut trandafiri cu care am ornat un tort deosebit. Bavareza dulce-amaruie (cu ciocolata amaruie), am postat reteta pe bucataras acum ceva vreme http://www.bucataras.ro/retete/bavareza-dulce-amaruie-1333.html...
Se pune pe foc apa cu zaharul si se fierbe cca 5 minute.
Se ia de pe foc si se adauga energizantul apoi uleiul si se amesteca foarte bine.
Se lasa sa se raceasca apoi se adauga laptele praf si se amesteca bine cu o lingura, pana cand o sa fie nevoie sa se framante cu mana.
Se obtine o pasta...
BLATUL:
Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care le-am batut...
Cum se fac foile de cacao: (3 foi) Zaharul se freaca cu galbenusurile pana se dizolva complet si se adauga uleiul treptat. Cacaua se amesteca cu faina si cu praful de copt. Se va forma un aluat care se imparte in 3 si fiecare parte se intinde cu facaletul in diametrul formei pe care o avem (cea...
Se fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci.
Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de...
Blatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine. Ungem cu unt forma si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180...
Amestecam intr-un castron faina, praful de copt si sarea. Separat batem oul cu zaharul pana se face ca o crema, adaugam uleiul, apa, coaja de portocala, sucul de portocala si macul. Compozitia o amestecam cu compozitia de faina care a fost pregatita dinainte. Rezulta un aluat moale care trebuie...
BLATUL
Galbenusurile le frecam cu zaharul tos si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, grisul, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care...
Ouale le separam si batem spuma albusurile frecate cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam galbenusurile, faina si uleiul.
Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si bagam...
Preparam blatul in felul urmator:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina...
Visinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca.
Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intarit,...
Tort cu spuma de vanilie si crema ganache
Etape prepararii blatului de cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu zaharul tos, cu zaharul vanilat si un praf de sare. Se incorporeaza pe rand si galbenusurile, dupa care se pun nucile macinate. Faina, cacaoa și praful de copt amestecate in...
Biscuiti iepurasi, mielusei si floricele de Pasti
Amestecati toate ingredientele cu o lingura, apoi cu mana pana se incorporeaza toate. Apoi, aluatul il inveliti in folie si il dati 30 minute la frigider. Intindeti o foaie de cca. 0.50 mm si taiati cu ce forme aveti.Eu am avut de iepuras, miel si floricica. Puneti biscuitii intr-o tava...
Prajitura Miel de Pasti
Ouale le punem intr-un bol, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat si le mixam bine. Adaugam uleiul de palmier (unt) si mixam in continuare. Optional eu am pus si coaja de la o lamaie fin razuita. Adaugam si faina, care a fost amestecata cu praful de copt. Aluatul rezultat il punem cu o...
Cornulete cu portocala si lamaie
Untul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la sfarsit esenta de lamaie. Eu am pus cu ajutorul unei spatule compozitia in forma teflonata pentru...
Rulada cu gem de gutui
Faina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza, exact ca in imagine. Turnati drojdia lichefiata in castronul cu faina, adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea si...
Tarta cu prune
Faina se pune intr-un bol. Se face la mijloc o gaura si se pune untul, care trebuie sa fie foarte moale, zaharul, un ou si sare. Se amesteca cu telul, apoi cu o lingura. Intindeti o foaie cat aveti tava (eu am tava de 30cm cu 30 cm, patrata). Cuptorul il setati la 150 de grade. Dupa ce a...
Chec marmorat
Untul, care trebuie sa fie moale (eu l-am bagat la cuptorul cu microunde la 800 W timp de 20 de secunde), se amesteca cu 200 de grame de zahar (din totalul de 250 de grame), impreuna cu cele doua plicuri de zahar vanilat. La inceput folositi o lingura de lemn, apoi mixerul, pentru a nu improsca...
Prajitura cu alune si morcovi
Se toaca la robot alunele impreuna cu morcovii, pana devin o masa compacta si se maruntesc bine. Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt, se adauga uleiul putin cate putin, apoi se adauga morcovii cu...
Prajiturica cu visine din compot
Inainte cu o ora se scot samburii de la visine si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Prima data separati ouale. Albusurile se bat spuma cu jumatatea de lingurita de sare. Faina o amestecati cu praful de copt. Untul, care trebuie sa fie moale, se amesteca cu ajutorul unei spatule cu...
Briose cu morcovi si nuci
Se toaca la robot nucile impreuna cu morcovii, pana cand se amesteca bine si se dau de-o parte.Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt, se adauga uleiul putin cate putin, apoi se adauga morcovii cu...
Desert fursecuri fragede
Untul se amesteca cu zaharul, se adauga oul si treptat faina, zaharul vanilat, sarea si se omogenizeaza compozitia. Cu compozitia rezultata se umple presa pentru fursecuri, se pune forma dorita si se spriteaza biscuitii direct pe tava de copt, neunsa. Este foarte important sa NU ungeti tava cu...
Strudele cu foi de casa
Cum facem ciulamaua: Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca. Pregatim aluatul pentru strudele cat timp se raceste ciulamaua. Cum facem aluatul: Se pregateste un aluat din ingredientele de mai...
Desert briose cu gem de prune
Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se...
Cozonac Gugelhupf
Am facut coca la masina de paine, am amestecat toate ingredientele lichide, le-am pus in cuva, dupa care am adaugat faina. Am lasat masina sa mixeze ingredientele pana cand ma avertizat sonor sa pun rahatul si stafidele. A durat 1:30 minute pana s-a dospit si a crescut asa cum trebuie....
Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune
Punem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem aluat pe care il facem in palme ca niste bilute si il...
Briose cu iaurt si sirop de minole
Aluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele bine. Am facut majoritatea brioselor fara...
Pandispan cu nuca si cacao
Batem cu mixerul albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, dupa ce devine mai vascoasa compozitia adaugam galbenusurile, uleiul si faina. Continuam sa mixam pana se amesteca bine ingredientele. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, punem jumatate din compozitia obtinuta...
Frunze de ciocolata
Se topeste ciocolata in bain-marie. Frunzele care au fost spalate si uscate se ung cu pensula PE DOSUL FRUNZEI cu ciocolata in 2 straturi. Se lasa sa se raceasca ciocolata dupa primul strat. Dupa ce s-au uns cu ciocolata frunzele, le bagam la frigider pe o farfurie intinsa sa se intareasca....
Desert prajitura inteligenta
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul. In compozitia aceasta adaugam margarina topita 1 minut in cuptorul cu microunde (lasam la racit dinainte). Omogenizam compozitia bine, adaugam esenta de...
Trandafiri din caramele Sugus
In functie de imaginatie si talent, cu caramelele Sugus puteti sa modelati orice. Eu am facut trandafiri cu care am ornat un tort deosebit. Bavareza dulce-amaruie (cu ciocolata amaruie), am postat reteta pe bucataras acum ceva vreme http://www.bucataras.ro/retete/bavareza-dulce-amaruie-1333.html...
Trandafiri din pasta de lapte praf
Se pune pe foc apa cu zaharul si se fierbe cca 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga energizantul apoi uleiul si se amesteca foarte bine. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga laptele praf si se amesteca bine cu o lingura, pana cand o sa fie nevoie sa se framante cu mana. Se obtine o pasta...
Tort Kinder Pingui
BLATUL: Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care le-am batut...
Tort Kiss
Cum se fac foile de cacao: (3 foi) Zaharul se freaca cu galbenusurile pana se dizolva complet si se adauga uleiul treptat. Cacaua se amesteca cu faina si cu praful de copt. Se va forma un aluat care se imparte in 3 si fiecare parte se intinde cu facaletul in diametrul formei pe care o avem (cea...
Desert prajitura Egipteana
Se fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci. Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de...
Coronita glazurata cu ciocolata
Blatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine. Ungem cu unt forma si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180...
Biscuiti cu mac si portocala
Amestecam intr-un castron faina, praful de copt si sarea. Separat batem oul cu zaharul pana se face ca o crema, adaugam uleiul, apa, coaja de portocala, sucul de portocala si macul. Compozitia o amestecam cu compozitia de faina care a fost pregatita dinainte. Rezulta un aluat moale care trebuie...
Prajitura Kinder Pingui
BLATUL Galbenusurile le frecam cu zaharul tos si zaharul vanilat pana devin ca o crema, adaugam faina, grisul, praful de copt stins cu putin otet, cacao, si mixam bine. Apoi adaugam uleiul, mierea, laptele condensat si la sfarsit aceasta compozitie o amestecam cu albusurile de ou pe care...
Tort Watermelon
Ouale le separam si batem spuma albusurile frecate cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam galbenusurile, faina si uleiul. Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si bagam...
Tort Claudia
Preparam blatul in felul urmator: Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina...
Deliciu cu ciocolata si visine
Visinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca. Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intarit,...