Se lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.Stafidele se lasa la inmuiat in rom.
Frecam galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste.Adaum untul, esenta, praful de sare,faina si la sfarsit albusurile batute spuma.
Incorporam si stafidele,pe care le scurgem.Omogenizam...
Foile:
-amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare.Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa,mai groasa. Impartim compozitia in doua.
Pentru umplutura:
-batem...
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma.
Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina.Coacem la cuptor circa 25-30 de minute.
Intre timp facem siropul:fierbem apa cu zaharul,pana se leaga bine.Dupa ce s-a racit putin...
Se bat ouale cu zaharul, pana cand acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de lamaie, faina cernuta cu praful de copt si sarea.
Se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se imarte compozitia in doua parti. Intr-o parte se adauga cacaoa si...
Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu tort jeleul.Se adauga zeama de la compot si se omogenizeaza bine.
Se pune pe foc si cand a devenit fluida se pune cu lingura in forme.Eu am pus si intr-o forma de bomboane (asa a fost cererea).
Se lasa la racit,apoi se pot scoate din forma.Sunt...
Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul sau margarina topita, plicul finesse, amestecand continuu.
Va rezulta o compozitie lichida. Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50...
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura circa 30 minute.
In restul de lapte se topeste margarina se adauga ouale batute,...
Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Dovleacul se curata si se rade.Se amesteca cu zahar in functie de cat de dulce doreste fiecare.Se adauga un praf de scortisoara.
Se taie aluatul in...
Toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei.
Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.
Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop.Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine albusurile cu zaharul,pana ajung la consistenta bezelei.Adaugam pe rand galbenusurile,mixand bine dupa fiecare. Cand s-au incorporat bine toate galbenusurile adaugam plicul Crem Ole cu gust de ciocolata.Amestecam bine pana se incorporeaza....
Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc...
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.
Intr-un castron se amesteca faina,grisul,zaharul si scortisoara.
Peste amestecul uscat se adauga merele rase.Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia.
Se unge un vas cu unt si se toarna compozitia.Se da la cuptor pana se...
Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine pana...
Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar,100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina,pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc.Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si...
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Peste galbenusuri se adauga uleiul,iaurtul,esenta si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
La sfarsit se adauga albusurile,pe care le...
Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie.
Untul se topeste impreuna cu laptele,si se toarna peste compozitia de oua.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt peste aluatul lichid.Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina.
Tapetam o tava cu un pic de ulei si faina,turnam...
Orezul se spala in mai mullte ape.Laptele se pune la fiert impreuna cu un praf de sare.
Cand incepe sa fiarba laptele se adauga orezul.Mestecam continuu sa nu se lipeasca.Se fierbe la foc mic.
Cand s-a fiert orezul adaugam zaharul si coaja de lamaie.
Cand este gata il portionam in...
Se amesteca intr-un castron dulceata cu nuca.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune folie alimentara.Se taie foile de napolitana pe jumatate.
Se pune o foaie de napolitana,se unge cu dulceata,foaie,dulceata si tot asa pana cand terminam foile.
Ultimul strat trebuie sa fie foaie de...
1.Separam ouale.Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie,esenta,galbenusurile si zaharul.Incorporam si albusurile batute spuma.Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.
2.Pregatim o tava de copt (mai inalta,deoarece aluatul se va umfla).Punem la baza 3 foi de placinta,apoi...
1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele caldut.Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca....
Pentru aluat:
-amestecam apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa aluatul 30 minute la frigider.
Pentru umplutura:
-punem branza la scurs.Cand este gata se pune intr-un castron impreuna cu smantana,zahar (cat de dulce...
Se freaca untul cu zaharul,pana se topeste si devine cremos.Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt.Se mesteca pana cand compozitia devine omogena.
Oul se bate cu scortisoara si esenta de vanilie.Se adauga peste aluat.Mestecam bine pana la omogenizare completa.
In aluat se rade...
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si praful de sare.
Galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri.Se adauga si esenta.
La sfarsit adaugam faina si mestecam cu lingura de jos in sus sa nu se lase compozitia.Se unge o forma de tarta...
Se freaca untul pentru a se inmuia.Se adauga zaharul si vanilia si se freaca pana se obtine o crema spumoasa.
Se adauga ouale batute si faina.Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare,cu care se vor umple formele de nuci.Se coc pe aragaz pana capata o culoare usor aurie.
Crema : se...
Preparam un blat pandispan.Ouale la temperatura camerei se separa.Se bat albusurile cu zaharul,pus cate o lingura,pana se incorporeaza tot.
Galbenusurile le frecam cu ulei si un praf de sare,apoi le adaugam peste albusuri.
Amestecam faina cu cacaoa.O incorporam in oua si amestecam cu...
Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.
Punem intr-un castron ouale,esenta si zaharul si le amestecam bine.Laptele il incalzim putin,apoi il turnam peste oua si omogenizam bine.
Intr-o cratita punem restul de zahar si il lasam pe foc pana se caramelizeaza si devine maroniu.Imbracam...
Clatite pufoase reteta
Se iau doua castroane mari.In unul se pune amestecul uscat:faina,sarea,praful de copt si bicarbonatul.
In celalalt se pune lapte batut,zaharul,oul,uleiul si vanilia.Amestecul lichid se toarna peste faina.Se mesteca bine sa nu ramana cocoloase.Se lasa sa se odihneasca...
Biscuitii se dau prin masina de tocat,sau se pun la robot.
Se adauga intr-un castron.Se pune laptele pe foc impreuna cu zaharul,untul si cacaoa.Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul.
Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga peste biscuit.Se mesteca bine pana cand totul...
Se spala portocala,se taie si se pune in mixer.Se porneste mixerul si se mixeaza pana cand devine o pasta.
Se adauga galbenusurile,zaharul si uleiul,si se mai mesteca pana cand amestecul devine omogen.
Se varsa amestecul intr-un castron.Se adauga faina amestecata impreuna cu praful de copt...
1.Intr-o cratita amestecam zaharul cu ouale si laptele.Se pun apoi la bain-marie,pana cand se ingroasa crema.Stingem focul si adaugam esenta de vanilie sau zaharul vanilat,apoi lasam compozitia sa se raceasca.
2.Intre timp se curata fructele de coaja si se scot samburii.Le mixam sau le pasam...
Fursecuri cu stafide.
Se lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.Stafidele se lasa la inmuiat in rom. Frecam galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste.Adaum untul, esenta, praful de sare,faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Incorporam si stafidele,pe care le scurgem.Omogenizam...
Prajitura Frantuzeasca.
Foile: -amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare.Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa,mai groasa. Impartim compozitia in doua. Pentru umplutura: -batem...
Savarine
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma. Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina.Coacem la cuptor circa 25-30 de minute. Intre timp facem siropul:fierbem apa cu zaharul,pana se leaga bine.Dupa ce s-a racit putin...
Briose cu cacao
Se bat ouale cu zaharul, pana cand acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de lamaie, faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se imarte compozitia in doua parti. Intr-o parte se adauga cacaoa si...
Trandafirasi
Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu tort jeleul.Se adauga zeama de la compot si se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si cand a devenit fluida se pune cu lingura in forme.Eu am pus si intr-o forma de bomboane (asa a fost cererea). Se lasa la racit,apoi se pot scoate din forma.Sunt...
Patratele cu frisca
Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul sau margarina topita, plicul finesse, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida. Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50...
Coronita cu fructe confiate
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura circa 30 minute. In restul de lapte se topeste margarina se adauga ouale batute,...
Rulada cu dovleac
Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dovleacul se curata si se rade.Se amesteca cu zahar in functie de cat de dulce doreste fiecare.Se adauga un praf de scortisoara. Se taie aluatul in...
Prajitura diplomat cu fructe
Toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei. Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop.Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot...
Tort Krem a la krem
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine albusurile cu zaharul,pana ajung la consistenta bezelei.Adaugam pe rand galbenusurile,mixand bine dupa fiecare. Cand s-au incorporat bine toate galbenusurile adaugam plicul Crem Ole cu gust de ciocolata.Amestecam bine pana se incorporeaza....
Negresa cu ciocolata
Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc...
Prajitura turnata cu mere
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoare. Intr-un castron se amesteca faina,grisul,zaharul si scortisoara. Peste amestecul uscat se adauga merele rase.Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia. Se unge un vas cu unt si se toarna compozitia.Se da la cuptor pana se...
Cozonac cu rahat si cacao
Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine pana...
Trandafiri cu dulceata si nuca
Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar,100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina,pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc.Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si...
Chec marmorat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri se adauga uleiul,iaurtul,esenta si faina cernuta impreuna cu praful de copt. La sfarsit se adauga albusurile,pe care le...
Prajitura simpla cu mere
Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Untul se topeste impreuna cu laptele,si se toarna peste compozitia de oua. Se cerne faina impreuna cu praful de copt peste aluatul lichid.Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina. Tapetam o tava cu un pic de ulei si faina,turnam...
Orez cu lapte
Orezul se spala in mai mullte ape.Laptele se pune la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand incepe sa fiarba laptele se adauga orezul.Mestecam continuu sa nu se lipeasca.Se fierbe la foc mic. Cand s-a fiert orezul adaugam zaharul si coaja de lamaie. Cand este gata il portionam in...
Napolitane cu dulceata si nuci
Se amesteca intr-un castron dulceata cu nuca. Intr-o tava dreptunghiulara se pune folie alimentara.Se taie foile de napolitana pe jumatate. Se pune o foaie de napolitana,se unge cu dulceata,foaie,dulceata si tot asa pana cand terminam foile. Ultimul strat trebuie sa fie foaie de...
Placinta cu iaurt
1.Separam ouale.Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie,esenta,galbenusurile si zaharul.Incorporam si albusurile batute spuma.Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia. 2.Pregatim o tava de copt (mai inalta,deoarece aluatul se va umfla).Punem la baza 3 foi de placinta,apoi...
Cornuri cu nuca si marmelada
1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele caldut.Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca....
Tarta cu branza si visine
Pentru aluat: -amestecam apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa aluatul 30 minute la frigider. Pentru umplutura: -punem branza la scurs.Cand este gata se pune intr-un castron impreuna cu smantana,zahar (cat de dulce...
Fursecuri cu ciocolata
Se freaca untul cu zaharul,pana se topeste si devine cremos.Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt.Se mesteca pana cand compozitia devine omogena. Oul se bate cu scortisoara si esenta de vanilie.Se adauga peste aluat.Mestecam bine pana la omogenizare completa. In aluat se rade...
Tarta cu nectarine
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si praful de sare. Galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri.Se adauga si esenta. La sfarsit adaugam faina si mestecam cu lingura de jos in sus sa nu se lase compozitia.Se unge o forma de tarta...
Nuci umplute
Se freaca untul pentru a se inmuia.Se adauga zaharul si vanilia si se freaca pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale batute si faina.Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare,cu care se vor umple formele de nuci.Se coc pe aragaz pana capata o culoare usor aurie. Crema : se...
PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE
Preparam un blat pandispan.Ouale la temperatura camerei se separa.Se bat albusurile cu zaharul,pus cate o lingura,pana se incorporeaza tot. Galbenusurile le frecam cu ulei si un praf de sare,apoi le adaugam peste albusuri. Amestecam faina cu cacaoa.O incorporam in oua si amestecam cu...
Crema de zahar ars
Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca. Punem intr-un castron ouale,esenta si zaharul si le amestecam bine.Laptele il incalzim putin,apoi il turnam peste oua si omogenizam bine. Intr-o cratita punem restul de zahar si il lasam pe foc pana se caramelizeaza si devine maroniu.Imbracam...
Clatite pufoase reteta by Oana
Clatite pufoase reteta Se iau doua castroane mari.In unul se pune amestecul uscat:faina,sarea,praful de copt si bicarbonatul. In celalalt se pune lapte batut,zaharul,oul,uleiul si vanilia.Amestecul lichid se toarna peste faina.Se mesteca bine sa nu ramana cocoloase.Se lasa sa se odihneasca...
Prajitura cu foi de napolitana
Biscuitii se dau prin masina de tocat,sau se pun la robot. Se adauga intr-un castron.Se pune laptele pe foc impreuna cu zaharul,untul si cacaoa.Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga peste biscuit.Se mesteca bine pana cand totul...
Mini guguluf
Se spala portocala,se taie si se pune in mixer.Se porneste mixerul si se mixeaza pana cand devine o pasta. Se adauga galbenusurile,zaharul si uleiul,si se mai mesteca pana cand amestecul devine omogen. Se varsa amestecul intr-un castron.Se adauga faina amestecata impreuna cu praful de copt...
Inghetata de caise cu mascarpone
1.Intr-o cratita amestecam zaharul cu ouale si laptele.Se pun apoi la bain-marie,pana cand se ingroasa crema.Stingem focul si adaugam esenta de vanilie sau zaharul vanilat,apoi lasam compozitia sa se raceasca. 2.Intre timp se curata fructele de coaja si se scot samburii.Le mixam sau le pasam...