Laly

1

Bucataras
incepator

BUCURESTI

Bucataras din 15.04.2010

RETETE183
PRIETENI243
Retete

Tartelette

In Prajituri la 23 Iun 2010

1.Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa. 2.Se adauga untul / margarina bucatele.Incorporam bine untul,apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie. 3.La sfarsit se adauga...

Mancarica de fasole galbena cu carne

In Porc la 22 Iun 2010

1.Se curata fasolea de ate,se rupe in marimea dorita  si se spala.Carnea se spala si se taie cubulete. 2.Se pune carnea sa se rumeneasca usor impreuna cu uleiul.Intre timp morcovii se taie feliute,ceapa se taie cubulete.Rosiile se toaca cubulete sau se pot da  prin robot. 3.Cand...

Aperitiv cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2010

1.Se decongeleaza aluatul.Se intinde cu sucitorul un pic pe masa de lucru. 2.Se intinde crema de branza peste aluat. 3.Se pun fellile de bacon pe lungimea aluatului si se ruleaza. 3.Se taie feliute cam de 1 cm grosime si se pun in tava de la aragaz tapetata cu hartie pergament.Se coc la...

Tort racoros cu cirese

In Torturi la 20 Iun 2010

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare  si se adauga in prima compozitie.Se incorporeaza faina cu grija,mestecand de jos in sus.Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata.Se introduce la cuptor pentru 30 minute,dupa care se lasa la...

Sarmalute in foi de varza murata

In Mancaruri cu carne la 20 Iun 2010

Se toaca carnea si slanina.Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie sa se caleasca.Orezul se spala in mai multe ape si se adauga peste ceapa calita.Adaugam si lingurita de boia si mestecam bine. Carnea se pune intr-un castron mai inalt.Se adauga ceapa calita,sare,piper si amestecam bine....

Deliciu cu ciocolata si capsuni

In Prajituri la 17 Iun 2010

Blat de biscuit: -se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine),biscuitii la fel.Topim untul cu ciocolata.Amestecam toate ingredientele.Tapetam o forma de chec sau ce forma avem cu ceolofan alimentar.Imbracam fundul si peretii formei cu blatul de biscuit.Dam la frigider sa...

Ciorba de burta

In Supe/Ciorbe la 16 Iun 2010

Se spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede. Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul  si telina.Usturoiul se curata si se piseaza cu un pic de sare. Cam la jumatatea timpului de...

Saratele cu mac si susan.

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2010

Branza se rade pe razatoare,sau se mixeaza  la robot impreuna cu ouale pana devine o pasta.Se pune totul intr-un castron. Se adauga untul si faina si se amesteca pana se incorporeaza totul  bine.Daca branza este foarte sarata nu se mai adauga sare. Se intinde o foaie de 1 cm...

File de pangasius cu mamaliguta.

In Pangasius la 13 Iun 2010

Se spala pestele si se sterge cu prosop de hartie absorbant. Se pune faina si pesmetul pe o farfurie.Ouale se bat bine cu un praf de sare. Se portioneaza pestele in marimea pe care o dorim. Se pune uleiul la incins.Pestele se da prin faina,ou si apoi prin pesmet.Se  pune la prajit...

Supa de rosii cu galuste.

In Supe/Ciorbe la 13 Iun 2010

Oparim rosiile cateva minute sa le putem curata pielitele.Le taiem cubulete. Taiem,morcovii,telina si ceapa cubulete. Se pun morcovii,telina si ceapa la calit..Le calim bine,apoi adaugam rosiile si rosiile din cutie. Adaugam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba bine zarzavatul....

Pizza

In Pizza la 8 Iun 2010

Preparare blat: Din faina,drojdie,apa,sare,zahar si ulei sa prepara un aluat,care se lasa la crescut 30 minute. Se face din aluat o painisoara mare sau se patru  mai mici.Se face o taietura in forma de cruce pe acestea si se presara cu un pic de faina.Se mai lasa sa creasca 20-30...

Pilaf colorat

In Mancaruri de post la 8 Iun 2010

Se alege orezul si se lasa la inmuiat cu apa calduta.Intre timp se toaca marunt zarzavatul. Se caleste morcovul,se adauga ceapa,ardeiul,rosiile si la sfarsit ciupercile. Orezul spalat bine se adauga peste legume.Se adauga apa cat sa le acopere.Se lasa sa fiarba la foc mic,eventual se baga...

Varza cu kaizer

In Mancaruri cu carne la 8 Iun 2010

Varza se taie marunt,si se freaca cu 1 lingura rasa  de sare. Intre timp se feliaza kaizerul cat de gros doreste fiecare si se caleste.Se adauga varza si se pune la fiert. Cand este aproape fiarta se adauga pasta de tomate si piperul.Se mai da in cateva clocote (4-5 minute),mestecand...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2010

Se curata si se spala ciupercile.Coditele se toaca marunt.La fel si rosiile,ceapa si pieptul de pui. Se pune pieptul de pui la calit intr-o cratita.Se adauga ceapa tocata marunt.Cand s-a rumenit se adauga rosiile si coditele.Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se pun ciupercile intr-o...

Tort cu mousse de piersici.

In Torturi la 16 Mai 2010

Piersicile se pun la scurs.Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta. Se pun ouale si zaharul intr-un castron.Se bat putin,pana se omogenizeaza zaharul,apoi se pun pe baie de aburi. Intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider.Gelatina se pune la...

Ciorbita de pui

In Ciorbe la 16 Mai 2010

Se spala puiul,se taie in bucati.Se pune la fiert in 3-4 litri de apa,sau dupa caz. Cat timp fierbe puiul,se toaca zarzavatul si rosiile marunt.Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine.Se adauga zarzavatul tocat,si se lasa sa fiarba. Cand este aproape fiert se adauga bulionul si sare dupa...

Pastitsio

In Paste la 16 Mai 2010

1.Se pun macaroanele la fiert  cu un praf de sare,conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert se scurg,apoi se pun intr-un castron.Se adauga 4 linguri cu unt topit,cascavalul ras,sare si piper.Ouale se bat bine si se pun peste macaroane.Se amesteca bine si se da deoparte. 2.Se...

Ciorbita de perisoare

In Supe/Ciorbe la 8 Mai 2010

Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte. Pentru ciorbita: se toaca marunt morcovul,telina,pastarnacul,si ceapa.Se pune o oala la...

Gogosi asortate

In Prajituri la 8 Mai 2010

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc. Laptele se incalzeste.Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte. Intr-un castron se bat ouale,se adauga iaurtul,untul topit,coaja de lamaie  si se pune restul de lapte.Se adauga aceasta...

Prajitura amandina

In Prajituri la 6 Mai 2010

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie...

Tort cu mousse de lamaie

In Torturi la 2 Mai 2010

Blatul de negresa: Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se pune uleiul pana se formeaza ca o maioneza dulce. Se adauga apoi apa,compozitia va deveni usor lichida,dar nu va alarmati.Dupa ce ati pus apa se mai mixeaza circa 2 minute . Intru-un...

Painici aducatoare de noroc

In Piine la 2 Mai 2010

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc. Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit. Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul,sarea,untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia),cele 2 oua intregi si se...

Ciorbita de purcel

In Ciorbe la 26 Apr 2010

Se taie carnea (in cazul meu am folosit oase de purcel,asta a fost dorinta baiatului meu),se spala si se pune cu apa rece pe foc. Intre timp se taie zarzavatul.Se pun rosiile in apa clocotita pentru a le curata mai usor de pielita.Se dau si ele pe razatoare. Cand incepe carnea sa fiarba,se...

Prajitura cu afine

In Prajituri la 22 Apr 2010

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Intre timp punem zaharul cu apa pe aragaz la foc mic pana se topeste complet tot zaharul. Zaharul fierbinte il punem peste albus ca la maioneza incet si batem cu mixerul in continuare pana il vom pune pe...

Tort de ciocolata

In Torturi la 20 Apr 2010

BLATUL: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul,esentele si se amesteca bine. Se adauga faina cernuta cu...

Eclere

In Dulciuri la 19 Apr 2010

Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine,pana se incorporeaza toata faina.Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul pana le punem pe toate.Se pun cu ajutorul unui pos cu sprit in tava tapetata cu hartie de copt..Se coc la foc iute la inceput apoi...

Supa de galuste

In Supe/Ciorbe la 19 Apr 2010

Se spala carnea de pui bine si se pune la fiert. Zarzavatul se taie mai mare. Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine. Se adauga zarzavatul. Intre timp se bat ouale cu mixerul bine.Apoi se adauga grisul si se mesteca cu o lingura pana se incorporeaza tot.Se lasa sa fiarba bine. Cand...

Tort Diplomat

In Torturi la 19 Apr 2010

Se pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete. Se bat ouale cu zaharul putin,apoi se pun pe baie de abur.Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana groasa. Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de suc din compot.Frisca se bate bine,apoi se da la...

Choux a la crem

In Dulciuri la 18 Apr 2010

Pentru gogosi:se pune apa cu uleiul si praful de sare pe foc. Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga toata faina odata si se mesteca pana se incorporeaza toata faina. Se pune din nou pe aragaz si se mai mesteca putin pana se desprinde de pe vas. Se lasa sa se mai raceasca...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2010

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut,pana se dizolva complet. Peste lapte se pun pe rand:uleiul,sarea,oul si maslinele.Se pune si kaizerul. Se adauga faina si se mesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza complet. Se tapeteaza...

Afisate 151 - 180 din 183 retete    

Postari recente

publicat la 11.05.2014

Cinnamon Rolls

publicat la 09.05.2014

Rulouri din piept de pui

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Retete preferate
Palmierii dulci

Voturi:18

Tarta cu prune

Voturi:31

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]