Deliciu cu ciocolata si capsuni

de Laly in Prajituri, 17 Iun 2010 | 5995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT DE BISCUIT:
  • 140 gr biscuite (eu am pus petit beure)
  • 100 gr nuci sau arahide
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • JELEU DE CAPSUNI:
  • 200 gr capsune
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 gr gelatina hidratata in 2 linguri de apa
  • CREMA DE CIOCOLATA:
  • 3 oua intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri lichior de portocala
  • 10 gr gelatina hidratata in 4 linguri de apa
  • PENTRU DECOR:
  • 200 ml frisca
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ciocolata si capsuni:

Blat de biscuit:

-se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine),biscuitii la fel.Topim untul cu ciocolata.Amestecam toate ingredientele.Tapetam o forma de chec sau ce forma avem cu ceolofan alimentar.Imbracam fundul si peretii formei cu blatul de biscuit.Dam la frigider sa se intareasca.

Jeleu de capsuni:

-Capsunele le mixam la robot.Le punem intr-o cratita pe aragaz ipreuna cu zaharul si zeama de lamaie.Le lasam sa fiarba circa 1-2 minute.Dupa ce le dam la o parte,adaugam gelatina si mestecam bine sa se topeasca toate granulele.Lasam la racit crema.

Crema de ciocolata:

-ouale impreuna cu zaharul se pun pe baie de abur si le batem pana isi dubleaza volumul.Lasam deoparte sa se raceasca.

Frisca o mixam bine pana se intareste si apoi o amestecam cu crema de oua racita.

Impartim crema in doua parti:intr-o parte punem ciocolata topita si jumatate din gelatina inmuiata si topita la microunde.Amestecam bine si punem crema peste blatul de biscuit.Dam la congelator pentru un sfert de ora.

Peste jeleul de capsuni punem crema ramasa,cele 4 linguri de lichior  si restul de gelatina topita.

Turnam aceasta compozitie peste crema de ciocolata.Punem peste crema de capsuni biscuiti intregi,astfel incat sa imbracam toata tava.Dam la frigider 1-2 ore pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit,scoatem tava si rasturnam prajitura.Acoperim cu ciocolata topita cu frisca.Ornam cu ciocolata alba su dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire