Iata cum se prepara Reteta de camembert la cuptor, cu smochine
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Intr-un vas rezistent la cuptor si tapetat cu hartie, asezam cambebertul. Il crestam usor cu un cutit. Stropim cu cele 2-3 linguri de ulei.
Asezonam cu piper proaspat...
Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul.
Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la mediu inca 5 minute pana se evapora tot lichidul si se rumenesc un pic. Se potrivesc de sare dupa gust....
Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei.
Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie.
Puneti ouale la fiert putina sare si la foc mediu pentru 10 minute.
Scoateti- le din apa si lasati- le sa raceasca complet.
Alegeti servetelele cu...
Ouale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si cascavalul ras.
In alt bol zdrobim cu furculita, daca est cazul, tonul si-l adaugam peste oua, amestecam...
Spala bine leurda in cateva ape.
Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec.
Scoate leurda si trece-o prin jet de apa rece. Las-o la scurs. Stoarce leurda si toac-o marunt si adaug-o intr-un castron....
Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida.
Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca.
Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola...
Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si-i tocam grosier, tocam marunt si mararul si-l adaugam la cartofi. In...
Curatam toate legumele de coaja.
Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii.
Restul legumelor le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel...
Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se...
Pornim cuptorul la 180 grade. Broccoli il fierbem timp de 3 minute in apa cu sare,apoi il lasam la scurs.Intr-o tigaie topim untul si sotam brocoli pana se evapora apa si il rasturnam intr-un castron. separat batem ouale, adaugam smantana, sarea, piperul si busuiocul tocat...
Se taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt.Rondelele scurse le ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule si le...
Humus reteta
Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi.
A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam...
Covrigeii se pun la inmuiat in lapte cald, apoi se ia fiecare covrigel in parte si se umple cu carnea tocata,se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pergament.Oul il batem spuma si ungem covrigeii .Dam la cuptorul preancalzit la 200 grade timp de 10 min.
Se servesc atat...
Intr-o tigaie prajim hribii taiati in unt,adaugam sare si piper.Prajim cam 7 min la foc moderat.Scoatem ciupercile din tigaie intr-un bol .Separat intr-un castron frecam branza cu piper,boia de ardei,lichidul ramas de la ciuperci ,sare si piper.
Umplem cosuletele cu pasta de...
Reteta de camembert la cuptor, cu smochine
Iata cum se prepara Reteta de camembert la cuptor, cu smochine Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Intr-un vas rezistent la cuptor si tapetat cu hartie, asezam cambebertul. Il crestam usor cu un cutit. Stropim cu cele 2-3 linguri de ulei. Asezonam cu piper proaspat...
Aperitiv canapele cu zbarciogi
Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul. Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la mediu inca 5 minute pana se evapora tot lichidul si se rumenesc un pic. Se potrivesc de sare dupa gust....
Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului
Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert putina sare si la foc mediu pentru 10 minute. Scoateti- le din apa si lasati- le sa raceasca complet. Alegeti servetelele cu...
Aperitiv oua umplute pentru revelion
Ouale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si cascavalul ras. In alt bol zdrobim cu furculita, daca est cazul, tonul si-l adaugam peste oua, amestecam...
Aperitiv bruschete cu leurda si avocado
Spala bine leurda in cateva ape. Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec. Scoate leurda si trece-o prin jet de apa rece. Las-o la scurs. Stoarce leurda si toac-o marunt si adaug-o intr-un castron....
Saratele fragede
Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola...
Strudel cu cartofi si ciuperci
Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si-i tocam grosier, tocam marunt si mararul si-l adaugam la cartofi. In...
Aperitiv chiftele de legume
Curatam toate legumele de coaja. Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii. Restul legumelor le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel...
Somon Viking
Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se...
Tarta cu brocoli si busuioc
Pornim cuptorul la 180 grade. Broccoli il fierbem timp de 3 minute in apa cu sare,apoi il lasam la scurs.Intr-o tigaie topim untul si sotam brocoli pana se evapora apa si il rasturnam intr-un castron. separat batem ouale, adaugam smantana, sarea, piperul si busuiocul tocat...
Vinete cu mozzarela la cuptor
Se taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt.Rondelele scurse le ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule si le...
Humus reteta
Humus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam...
Covrigei umpluti cu carne
Covrigeii se pun la inmuiat in lapte cald, apoi se ia fiecare covrigel in parte si se umple cu carnea tocata,se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pergament.Oul il batem spuma si ungem covrigeii .Dam la cuptorul preancalzit la 200 grade timp de 10 min. Se servesc atat...
Vol-au-vents cu hribi sau Mont Blanc
Intr-o tigaie prajim hribii taiati in unt,adaugam sare si piper.Prajim cam 7 min la foc moderat.Scoatem ciupercile din tigaie intr-un bol .Separat intr-un castron frecam branza cu piper,boia de ardei,lichidul ramas de la ciuperci ,sare si piper. Umplem cosuletele cu pasta de...