Supa cu galusti e preferata fiului meu, pentru ca "nu are atatea zarzavaturi in ea" -cum spune el! :)
Eu o fac asa:
Pun la fiert 1.5 l apa in care adaug 2 linguri ulei si o lingurita cu concentrat de supa. Sare adaug numai daca e nevoie.
Intr-un bol bat bine un ou cu o lingura de ulei si un praf de sare. Apoi putin cate putin adaug grisul amestecand in continuare.Cantitatea de gris difera in functie de marimea oului sau de calitatea grisului ( daca are granulele mai mari intra mai putin daca e mai fin intra mai mult). Oricum in jur de 4 linguri .
Atunci cand apa a dat in fiert, se iau cu lingurita cantitati mici din compozitia de galuste si se pun in oala. Se tin pe foc 10-15 min, cat sa se fiarba grisul si galustile sa se umfle frumos.
Se opreste focul si se presara patrunjel verde.
Rapid si simplu!