Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit,adaugam galbenusurile ,untul frecat cu zaharul farin, iaurtul,zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja de lamaie....
Cum se prepara Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare
Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta.
Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici.
Intr-o tigaie cu cateva...
Spalam broccoli si il desfacem in buchetele mai mici. Batem bine oul cu sare,vegeta piper si faina.
Trecem fiecare buchetel de broccoli prin amestec de ou, pesmet, apoi il prajim in ulei incins.
Sosul : .
Pisam usturoiul, il frecam cu un praf de sare si o lingurita cu ulei apoi...
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata ... :)
Taiem morcovul in rondele foarte subtiri. Ceapa o tocam marunt.
Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu 3 linguri ulei si 5-6 linguri cu apa.
Calim pana se inmoaie putin...
Am mai facut shaorma si alta data dar cu foi din clatite , pregatite in casa. De data asta am cumparat lipii libaneze si doar le-am umplut.
Fiind foarte cald...nu am vrut sa stau prea mult in bucatarie... :) Au iesit super!
Pieptul de pui taiat fasii il frigem pe...
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se taie fasii.
Telina si sfecla ,curatate si spalate,se taie in betisoare foarte subtiri.
Grapefruit-ul se curata de coaja si de pielita alba. Vom folosi doar pulpa
taiata in bucati mici.
Preparam maioneza din : 2 galbenusuri, 200 ml...
Batem ouale intregi cu zaharul.
Adaugam smantana, esenta ,untul topit si restul ingredientelor uscate ( amestecate bine inainte).
Punem compozitia in formele de briose cu ajutorul unui pos.
Deasupra repartizam alunele maruntite.
Incingem bine cuptorul si coacem briosele 25-30 minute....
Mixam ouale cu zaharul si untul. Adaugam esenta de vanilie ,sarea si drojdia dizolvata in lapte. La sfarsit punem faina cernuta. Framantam bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam la dospit timp de 20-30 min.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie...
Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Facem o adancitura in mijloc si punem sarea, untul moale, galbenusul,iaurtul, esenta si zaharul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit de moale.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o...
Folosim cate fructe dorim si de care avem preferinta.
Eu am folosit nectarina si mar.
Marul se taie pe jumatate si se goleste de seminte.Nectarina se desface si se indeparteaza samburele.
Se aseaza intr-un vas de yena si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se pune apoi in fiecare cate o...
Batem ouale cu zaharul.
Adaugam esenta, iaurtul si untul topit.
La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Umplem formele de briose cu ajutorul unui pos.
In mijlocul fiecarei briose asezam cate o visina.
Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 25-30 min.
Le scoatem din...
Radem mic: morcovul, telina si sfecla.
Radem mai mare marul, cu tot cu coaja.
Punem totul intr-o sita si presam bine, sa se scurga de zeama.
Amestecam totul cu : ardeiul gras tocat cuburi, patrunjelul si frunzele
de telina tocate marunt, sare, piper si zeama de lamaie-dupa...
Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa sa fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate tocate cuburi mici.
Separat, fierbem borsul si il spumam....
Ficat de pui folosim cat dorim iar bacon -cate o felie pentru fiecare bucata de ficat.
Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Se presara cu sare si piper. Se taie apoi in bucati mai mici si se infasoara in felii de bacon. Se prind rulourile cu scobitori sa nu se...
Fasolea se fierbe 8-10 minute in apa cu sare. Se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga de apa. Ouale se bat bine cu sare,vegeta, piper si se amesteca apoi cu sucul de rosii, 2 linguri cu pesmet si verdeata tocata marunt.
Ungem un vas cu ulei si il tapetam cu o lingura cu pesmet....
Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul,adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si o nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele ,fara samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor...
Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si se presara cimbru. Deasupra se mai pune inca...
Fierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si adaugam cafeaua.
Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori ,
de fiecare data doar pana se umfla.
La sfarsit adaugam si cardamomul.
Lasam putin sa se aseze zatul.
Savuram cafeaua fierbinte , cu frisca sau cu spuma...
Dovleceii curatati de coaja se taie rondele si se presara cu sare. Se lasa la rece o ora.
Ouale se bat bine cu sare,piper si 2-3 linguri faina. Se taie cascavalul in felii mai groase.
Dovleceii se sterg bine de apa cu prosoape de hartie. Se fac sandwich-uri din 2 felii de dovlecel iar la...
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem rondele subtiri.Ii presaram cu sare si ii lasam o ora la rece. Stergem dovleceii de apa cu prosoape de hartie si ii prajim in ulei incins, timp de 1-2 min, numai pana se inmoaie putin.
Tocam ceapa marunt si ciupercile felii apoi le calim in 2 linguri...
Spalam fasolea si ii rupem coditele. Punem un vas cu apa si sare la fiert iar cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si fierbem 10 minute.
Scurgem bine fasolea de apa, o lasam sa se raceasca si o taiem in rondele mici.
Preparam maioneza, apoi o amestecam cu fasolea taiata, morcovul...
Curatam si spalam partea alba de la telina. O dam pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi de zeama, presand-o usor.
Preparam maioneza si o amestecam cu telina rasa, sare si piper dupa gust si cateva frunze de telina tocate marunt.
Putem servi salata pe tije de telina.
Spalam fasolea,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici sau o lasam intreaga. Tocam ceapa si o calim in 4 linguri ulei si 4 linguri apa,impreuna cu morcovul ras, timp de 5-6 minute.
Adaugam fasolea, usturoiul taiat feliute si amestecam usor. Turnam apa fierbinte cat sa...
Spalam visinele ,le rupem coditele si le scoatem samburii cu dispozitivul special sau cu un ac de siguranta. Le asezam apoi intr-o sita sa se scurga foarte bine de zeama.
Punem apa cu zaharul la foc si lasam sa fiarba pana cand se formeaza un sirop gros. Adaugam apoi visinele si lasam sa...
Preparam mai intai crochetele:
Carnea se toaca apoi se amesteca cu cartoful ras si scurs de zeama, oul, usturoiul pisat ,mararul si patrunjelul tocate marunt. Dupa gust adaugam sare, piper iar la sfarsit pesmetul. Se amesteca bine si in cazul in care compozitia este inca moale, se mai adauga...
Taiem ceapa marunt si o punem la inabusit in 3 linguri apa si 3 linguri ulei, adaugam apoi morcovul ras,ardeiul tocat cuburi si cartoful taiat cuburi foarte mici. In timpul prepararii cartoful se va topi si va ingrosa putin mancarea. Cand s-au inmuiat legumele,se...
Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le umplem cu o lingurita cu gem , le impaturim si le presam pe margini cu o furculita.
Punem o oala cu...
Ungem pestele cu putin ulei, il saram si il piperam , apoi il
punem intr-o tava.
Il stropim cu 2-3 linguri cu zeama de lamaie .
Putem aseza si cateva feliute de lamaie deasupra pestelui.
Dam tava la cuptorul incalzit inainte, pentru 20-25 minute.
Servim pestele imediat,...
Se pun intr-o craticioara apa,otetul si piperul si se fierb 1-2 minute, pana se reduce la o treime.Se lasa putin sa se raceasca si se adauga galbenusurile.Se bate bine cu telul. Se pune vasul la bain -marie si se bate energic timp de 5-6 minute pana se ingroasa compozitia si devine omogena. Dam...
Dovlecelul se curata de coaja , se rade , se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama.
Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia. La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt....
Briose cu lamaie
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit,adaugam galbenusurile ,untul frecat cu zaharul farin, iaurtul,zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja de lamaie....
Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare
Cum se prepara Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta. Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici. Intr-o tigaie cu cateva...
Broccoli pane cu sos de smantana
Spalam broccoli si il desfacem in buchetele mai mici. Batem bine oul cu sare,vegeta piper si faina. Trecem fiecare buchetel de broccoli prin amestec de ou, pesmet, apoi il prajim in ulei incins. Sosul : . Pisam usturoiul, il frecam cu un praf de sare si o lingurita cu ulei apoi...
Salata picanta cu broccoli
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata ... :) Taiem morcovul in rondele foarte subtiri. Ceapa o tocam marunt. Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu 3 linguri ulei si 5-6 linguri cu apa. Calim pana se inmoaie putin...
Shaorma
Am mai facut shaorma si alta data dar cu foi din clatite , pregatite in casa. De data asta am cumparat lipii libaneze si doar le-am umplut. Fiind foarte cald...nu am vrut sa stau prea mult in bucatarie... :) Au iesit super! Pieptul de pui taiat fasii il frigem pe...
Salata din piept de pui cu grapefruit
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se taie fasii. Telina si sfecla ,curatate si spalate,se taie in betisoare foarte subtiri. Grapefruit-ul se curata de coaja si de pielita alba. Vom folosi doar pulpa taiata in bucati mici. Preparam maioneza din : 2 galbenusuri, 200 ml...
Briose cu cafea si alune
Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam smantana, esenta ,untul topit si restul ingredientelor uscate ( amestecate bine inainte). Punem compozitia in formele de briose cu ajutorul unui pos. Deasupra repartizam alunele maruntite. Incingem bine cuptorul si coacem briosele 25-30 minute....
Bocconotti
Mixam ouale cu zaharul si untul. Adaugam esenta de vanilie ,sarea si drojdia dizolvata in lapte. La sfarsit punem faina cernuta. Framantam bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam la dospit timp de 20-30 min. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie...
Fursecuri cu iaurt
Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Facem o adancitura in mijloc si punem sarea, untul moale, galbenusul,iaurtul, esenta si zaharul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit de moale. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o...
Fructe coapte ,cu inghetata
Folosim cate fructe dorim si de care avem preferinta. Eu am folosit nectarina si mar. Marul se taie pe jumatate si se goleste de seminte.Nectarina se desface si se indeparteaza samburele. Se aseaza intr-un vas de yena si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pune apoi in fiecare cate o...
Briose cu visine
Batem ouale cu zaharul. Adaugam esenta, iaurtul si untul topit. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Umplem formele de briose cu ajutorul unui pos. In mijlocul fiecarei briose asezam cate o visina. Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 25-30 min. Le scoatem din...
Cruditati cu maioneza
Radem mic: morcovul, telina si sfecla. Radem mai mare marul, cu tot cu coaja. Punem totul intr-o sita si presam bine, sa se scurga de zeama. Amestecam totul cu : ardeiul gras tocat cuburi, patrunjelul si frunzele de telina tocate marunt, sare, piper si zeama de lamaie-dupa...
Ciorba de pipote a la grec
Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa sa fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate tocate cuburi mici. Separat, fierbem borsul si il spumam....
Ficat de pui in bacon
Ficat de pui folosim cat dorim iar bacon -cate o felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Se presara cu sare si piper. Se taie apoi in bucati mai mici si se infasoara in felii de bacon. Se prind rulourile cu scobitori sa nu se...
Budinca de fasole verde
Fasolea se fierbe 8-10 minute in apa cu sare. Se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga de apa. Ouale se bat bine cu sare,vegeta, piper si se amesteca apoi cu sucul de rosii, 2 linguri cu pesmet si verdeata tocata marunt. Ungem un vas cu ulei si il tapetam cu o lingura cu pesmet....
Prajitura cu visine si bezea
Pentru blat: Batem bine albusurile cu zaharul,adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si o nivelam bine. Deasupra repartizam visinele ,fara samburi si scurse bine de zeama. Dam tava la cuptor...
Sarmalute in foi de varza
Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si se presara cimbru. Deasupra se mai pune inca...
Cafea cu cardamom
Fierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si adaugam cafeaua. Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori , de fiecare data doar pana se umfla. La sfarsit adaugam si cardamomul. Lasam putin sa se aseze zatul. Savuram cafeaua fierbinte , cu frisca sau cu spuma...
Dovlecei surpriza
Dovleceii curatati de coaja se taie rondele si se presara cu sare. Se lasa la rece o ora. Ouale se bat bine cu sare,piper si 2-3 linguri faina. Se taie cascavalul in felii mai groase. Dovleceii se sterg bine de apa cu prosoape de hartie. Se fac sandwich-uri din 2 felii de dovlecel iar la...
Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem rondele subtiri.Ii presaram cu sare si ii lasam o ora la rece. Stergem dovleceii de apa cu prosoape de hartie si ii prajim in ulei incins, timp de 1-2 min, numai pana se inmoaie putin. Tocam ceapa marunt si ciupercile felii apoi le calim in 2 linguri...
Fasole verde cu maioneza
Spalam fasolea si ii rupem coditele. Punem un vas cu apa si sare la fiert iar cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si fierbem 10 minute. Scurgem bine fasolea de apa, o lasam sa se raceasca si o taiem in rondele mici. Preparam maioneza, apoi o amestecam cu fasolea taiata, morcovul...
Telina cu maioneza
Curatam si spalam partea alba de la telina. O dam pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi de zeama, presand-o usor. Preparam maioneza si o amestecam cu telina rasa, sare si piper dupa gust si cateva frunze de telina tocate marunt. Putem servi salata pe tije de telina.
Fasole galbena la capac
Spalam fasolea,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici sau o lasam intreaga. Tocam ceapa si o calim in 4 linguri ulei si 4 linguri apa,impreuna cu morcovul ras, timp de 5-6 minute. Adaugam fasolea, usturoiul taiat feliute si amestecam usor. Turnam apa fierbinte cat sa...
Dulceata de visine
Spalam visinele ,le rupem coditele si le scoatem samburii cu dispozitivul special sau cu un ac de siguranta. Le asezam apoi intr-o sita sa se scurga foarte bine de zeama. Punem apa cu zaharul la foc si lasam sa fiarba pana cand se formeaza un sirop gros. Adaugam apoi visinele si lasam sa...
Farfale cu crochete de pui
Preparam mai intai crochetele: Carnea se toaca apoi se amesteca cu cartoful ras si scurs de zeama, oul, usturoiul pisat ,mararul si patrunjelul tocate marunt. Dupa gust adaugam sare, piper iar la sfarsit pesmetul. Se amesteca bine si in cazul in care compozitia este inca moale, se mai adauga...
Mazare cu carne de pui
Taiem ceapa marunt si o punem la inabusit in 3 linguri apa si 3 linguri ulei, adaugam apoi morcovul ras,ardeiul tocat cuburi si cartoful taiat cuburi foarte mici. In timpul prepararii cartoful se va topi si va ingrosa putin mancarea. Cand s-au inmuiat legumele,se...
Coltunasi de post cu gem
Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le umplem cu o lingurita cu gem , le impaturim si le presam pe margini cu o furculita. Punem o oala cu...
Pangasius cu sos olandez
Ungem pestele cu putin ulei, il saram si il piperam , apoi il punem intr-o tava. Il stropim cu 2-3 linguri cu zeama de lamaie . Putem aseza si cateva feliute de lamaie deasupra pestelui. Dam tava la cuptorul incalzit inainte, pentru 20-25 minute. Servim pestele imediat,...
Sos olandez
Se pun intr-o craticioara apa,otetul si piperul si se fierb 1-2 minute, pana se reduce la o treime.Se lasa putin sa se raceasca si se adauga galbenusurile.Se bate bine cu telul. Se pune vasul la bain -marie si se bate energic timp de 5-6 minute pana se ingroasa compozitia si devine omogena. Dam...
Clatite cu dovlecei
Dovlecelul se curata de coaja , se rade , se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia. La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt....