Fursecuri cu iaurt

de Julie in Prajituri, 14 Iul 2010 | 6856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri zahar farin
  • esenta de vanilie
  • 150 g iaurt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • aprox. 250 g faina
  • Pentru decor:
  • 1 albus
  • 3 linguri zahar
  • 2 picaturi cu zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu iaurt:

Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Facem o adancitura in mijloc si punem sarea, untul moale, galbenusul,iaurtul, esenta si zaharul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit de moale.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 4-5 mm.Decupam formele dorite.

Pentru decor:

Batem bine albusul cu zeama de lamaie si zaharul adaugat treptat, pana obtinem o bezea lucioasa.O punem intr-un pos si decoram fursecurile.

Le asezam intr-o tava unsa cu ulei  si tapetata cu faina. Incingem inainte cuptorul si coacem fursecurile  timp de 15-20 min. pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Julie 1

18.07.2010, 19:48

Nadina!

epurasha2bb 1

20.07.2010, 15:08

ce flori gingase a facut! frumusele foc!

Julie 1

20.07.2010, 16:34

Roberta,multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu stafide, nuci si migdale