Bucăţile de grăsime se taie mărunt şi se călesc, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt.
După ce s-a topit grăsimea, se adaugă varza, tocată nu foarte mărunt şi se căleşte totul până-şi schimbă puţin culoarea. Se condimentează cu frunze de cimbru, boia dulce,...
Se călesc cârnaţii, tăiaţi rondele; se adaugă ceapa, apoi morcovul dat la răzătoare.
Varza se toacă fâşii şi se adaugă peste cârnaţii căliţi. Se căleşte 2-3 minute după care se adaugă orezul spălat.
Se adaugă roşiile, ketchup-ul, zeama...
Se taie slănina cubuleţe astfel încât fiecare cubuleţ să cuprindă şi o parte de carne.
Se sărează (1/2 linguriţă sare).
Se pun într-un ceaun şi se ţin la foc potrivit până când se topeşte grăsimea iar jumării devin arămii şi...
Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat.
După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a...
Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore.
Se pregătesc legumele:
- ceapa și ardeii se toacă mărunt;
- morcovii și țelina se dau la răzătoare;
- varza se taie fâșii.
Carnea se spală și se taie cuburi.
Se...
Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :))
Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc.
Rasolul se spală, se taie în două bucăți.
Se pun la fiert în circa 7 L apă. ...
Pentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :)
Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și le-am prăjit până au devenit arămii și uscățele.
Am scos jumării de rață și...
Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă.
Se toacă pieptul de curcan şi spata de porc.
Se pregăteşte compoziţia:
- ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se...
Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul.
În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele:
- se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie,...
Pieptul de curcan
Carnea se spală, se şterge, se taie felii.
Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se condimentează carnea cu această marinată.
Se căleşte ceapa tăiată julienne în ulei...
Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper).
Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui.
Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea.
Se...
Se spală pulpa de porc, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele.
Am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie.
Obişnuiesc să călesc (2-3 minute) carnea împreună cu ceapa şi morcovul ras, fără a mai adăuga ulei.
Adaug apoi orezul (spălat), sucul de roşii,...
Varza se taie fâşii (eu am tocat-o cu ajutorul robotului); se condimentează (cimbru, boia dulce, iute, foi de dafin, piper boabe, puţin ulei, sare), se pune într-o tavă de cuptor.
Carnea condimentată se aşează pe varză.
Am turnat deasupra un pahar de bere, nu...
Înainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi pieliţa).
Tehnica de dezosare, pe care o ştiu de la tata, se taie mai întâi pulpa...
Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el).
Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge).
Se căleşte ceapa.
Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe.
Se adaugă condimentele...
Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet.
Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie.
Se împănează cu usturoi.
Condimentele se mojarează, se amestecă cu 2-3 lg ulei de măsline,...
Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar).
În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se condimentează cu sare, piper şi se prinde cu scobitori.
Se încinge o tigaie, se pun...
Se spală cârnaţii, se şterg, se înţeapă cu scobitoarea de câteva ori şi se pun într-o tigaie încinsă.
După ce s-au rumenit se adaugă vinul, condimentele şi usturoiul. Se lasă pe foc câteva minute.
Se scot cârnaţii pe...
Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală.
Se scot cobiile, se taie pulpele în două.
Se pregăteşte marinata : se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute.
Legumele se...
Lintea se spală, se pune ”la umflat”, se fierbe (însă nu de tot).
Se încinge cratița, se adaugă carnea (tăiată în mici bucățele) apoi se călește ceapa (1 minut), morcovii (dați la răzătoare); se adaugă lintea ”aproape fiartă”,...
Ceapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt.
Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina.
Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul.
Pâinea se înmoaie-n apă minerală, se storce puţin.
Se amestecă legumele împreună cu carnea tocată,...
- Ceapa se curaţă, se toacă mărunt, la fel şi usturoiul;
- Ardeii se spală, se taie rondele;
- Ceapa, usturoiul, condimentele se amestecă împreună cu carnea;
- Se modelează chiftelele cu ajutorul unei linguri pe o tavă de cuptor;
- Ca decor se pun rondelele de ardei...
Raţă cu varză murată
Bucăţile de grăsime se taie mărunt şi se călesc, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt. După ce s-a topit grăsimea, se adaugă varza, tocată nu foarte mărunt şi se căleşte totul până-şi schimbă puţin culoarea. Se condimentează cu frunze de cimbru, boia dulce,...
Varză cu orez şi cârnaţi la cuptor
Se călesc cârnaţii, tăiaţi rondele; se adaugă ceapa, apoi morcovul dat la răzătoare. Varza se toacă fâşii şi se adaugă peste cârnaţii căliţi. Se căleşte 2-3 minute după care se adaugă orezul spălat. Se adaugă roşiile, ketchup-ul, zeama...
Jumări
Se taie slănina cubuleţe astfel încât fiecare cubuleţ să cuprindă şi o parte de carne. Se sărează (1/2 linguriţă sare). Se pun într-un ceaun şi se ţin la foc potrivit până când se topeşte grăsimea iar jumării devin arămii şi...
Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun
Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat. După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a...
Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)
Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore. Se pregătesc legumele: - ceapa și ardeii se toacă mărunt; - morcovii și țelina se dau la răzătoare; - varza se taie fâșii. Carnea se spală și se taie cuburi. Se...
Haladeț (Răcitură lipovenească)
Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :)) Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc. Rasolul se spală, se taie în două bucăți. Se pun la fiert în circa 7 L apă. ...
Saleanca
Pentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :) Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și le-am prăjit până au devenit arămii și uscățele. Am scos jumării de rață și...
Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă
Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă. Se toacă pieptul de curcan şi spata de porc. Se pregăteşte compoziţia: - ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se...
Ciorbă de perişoare de curcan
Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul. În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele: - se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie,...
Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc
Pieptul de curcan Carnea se spală, se şterge, se taie felii. Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se condimentează carnea cu această marinată. Se căleşte ceapa tăiată julienne în ulei...
Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate
Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper). Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui. Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea. Se...
Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)
Se spală pulpa de porc, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele. Am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie. Obişnuiesc să călesc (2-3 minute) carnea împreună cu ceapa şi morcovul ras, fără a mai adăuga ulei. Adaug apoi orezul (spălat), sucul de roşii,...
Costiţe de porc cu varză la cuptor
Varza se taie fâşii (eu am tocat-o cu ajutorul robotului); se condimentează (cimbru, boia dulce, iute, foi de dafin, piper boabe, puţin ulei, sare), se pune într-o tavă de cuptor. Carnea condimentată se aşează pe varză. Am turnat deasupra un pahar de bere, nu...
Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi
Înainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi pieliţa). Tehnica de dezosare, pe care o ştiu de la tata, se taie mai întâi pulpa...
Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt
Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el). Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge). Se căleşte ceapa. Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe. Se adaugă condimentele...
Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi
Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet. Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie. Se împănează cu usturoi. Condimentele se mojarează, se amestecă cu 2-3 lg ulei de măsline,...
Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry
Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar). În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se condimentează cu sare, piper şi se prinde cu scobitori. Se încinge o tigaie, se pun...
Cârnaţi de oaie şi porc & Salată de varză roşie şi gulie
Se spală cârnaţii, se şterg, se înţeapă cu scobitoarea de câteva ori şi se pun într-o tigaie încinsă. După ce s-au rumenit se adaugă vinul, condimentele şi usturoiul. Se lasă pe foc câteva minute. Se scot cârnaţii pe...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală. Se scot cobiile, se taie pulpele în două. Se pregăteşte marinata : se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute. Legumele se...
Mâncare de linte cu carne de porc
Lintea se spală, se pune ”la umflat”, se fierbe (însă nu de tot). Se încinge cratița, se adaugă carnea (tăiată în mici bucățele) apoi se călește ceapa (1 minut), morcovii (dați la răzătoare); se adaugă lintea ”aproape fiartă”,...
Chiftele de pui cu legume
Ceapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt. Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina. Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul. Pâinea se înmoaie-n apă minerală, se storce puţin. Se amestecă legumele împreună cu carnea tocată,...
Chiftele de pui cu ardei la cuptor
- Ceapa se curaţă, se toacă mărunt, la fel şi usturoiul; - Ardeii se spală, se taie rondele; - Ceapa, usturoiul, condimentele se amestecă împreună cu carnea; - Se modelează chiftelele cu ajutorul unei linguri pe o tavă de cuptor; - Ca decor se pun rondelele de ardei...