Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 22 Apr 2012 | 4495 vizualizari

 

Nu am avut varză murată şi am făcut sarmale din varză proaspătă; am congelat-o, am scos-o a 2-a zi, am pregătit foile de varză şi le-am ţinut câteva ore în borş de putină şi sare.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze proaspete (potrivite);
  • 2 L borş de putină;
  • 1600 g pulpă de porc;
  • 150 g orez;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 2 ouă - opţional;
  • cimbru;
  • 1 legătură de mărar;
  • piper boabe şi măcinat;
  • 2 foi de dafin;
  • 2 lg bulion;
  • 3-4 lg suc de roşii;
  • sare.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut):

Se spală pulpa de porc, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele.

Am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie.

Obişnuiesc să călesc (2-3 minute) carnea împreună cu ceapa şi morcovul ras, fără a mai adăuga ulei.

Adaug apoi orezul (spălat), sucul de roşii, condimentele.

După ce se răceşte compoziţia, se adaugă cele 2 ouă.

Se pregăteşte varza, se formează sarmalele şi se aşează în vas (pe un strat de varză tocată şi câteva crenguţe de cimbru).

Între rânduri se pune câte o lingură de bulion, 

Deasupra se pun câteva foi de dafin şi boabe de piper.

Se acoperă cu apă călduţă şi se pun în cuptor timp de câteva ore, la temperatură medie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita si loboda