Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)

de Criss in Torturi, 15 Noi 2010 | 9084 vizualizari

 

Am incercat si eu zilele trecute sa fac niste trandafiri din pasta de lapte praf si zic eu ca m-am descurcat onorabil, avand in vedere ca n-am ustensile. Si daca tot i-am facut, m-am gandit sa-i pun pe un tortulet.
Asta e ce mi-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml cremme patisserie
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar  
  • Jeleul de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • Pentru ornat:
  • -200 ml frisca
  • -100 g ciocolata (alba am avut si am pus putina cacao sa o colorez)
  • -flori si frunze din pasta de lapte praf
  • Pentru insiropat:
  •  -apa
  • -zahar
  • -visinata
  • -sucul de la afine
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine):

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Pentru jeleul de afine

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa.

Pe o tava punem inelul detasabil si jumatate de blat bine insiropat. Turnam jeleul de afine si dupa ce acesta s-a racit bine de tot, punem jumatate din crema. Punem al doilea blat insiropat si restul de crema.

Dupa doua ore scoatem inelul si acoperim cu frisca. Ornam dupa imaginatie.Eu am ornat cu trandafiri din pasta de lapte praf. Pentru ca n-am gasit colorant verde, si trebuia sa fac si frunze, am colorat putin pasta de lapte praf cu sirop de menta. Dar culoarea n-a fost prea intensa, astfel ca m-am ajutat si de cariocile de la dr. Oetker.Pe margine am pus niste grilaje de ciocolata. Vreau sa spun ca gustul e absolut divin, e un deliciu tortul acesta, crema e senzationala Si imi pare bine ca am ales aceasta combinatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu finetti