Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 5874 vizualizari

 

Cum îmi rămăseseră nişte albuşuri şi primisem premiul de la Bunătăţi din Natură cu borcănelul de dulceaţă de vişine,am pregătit un desert,nu-i foarte aspectuos dar e tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • 6 albuşuri
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri migdale macinate
  • Câteva picaturi esenta de migdale
  • Sare
  • Pentru servit:
  • Dulceaţă de vişine
  • Frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine:

Ciocolata am pus pe baie de aburi împreuna cu o lingura de lapte si o lingura cacao.

Am lasat sa se raceasca.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.

Am adaugat zaharul si am mixat pâna când acesta s-a topit.

Am încorporat usor amidonul si migdalele macinate.

In ciocolata racita am pus esenta de migdale si am amestecat-o in albusuri.

Am pus compozitia într-o tava cu hârtie de copt.Am folosit o tava de 20x30 de aceea nu a iesit prea înalt blatul.

Am pus la cuptor la foc mic pentru 30 de minute,pâna a facut deasupra o crusta.

Am servit cu frisca si dulceaţă de vişine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Gabrielle_Gabi 1

03.09.2013, 00:20

Ba e chiar aspectos ! Mie imi place cum arata si arata foarte bine

diaconta 1

03.09.2013, 09:37

Gabrielle_Gabi multumec pen tru aprecieri si bun venit la noi

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:58

foarte foarte buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa