Se amesteca intr-un bol: apa minerala, sarea, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina treptat, scortisoara, iar la final praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam si merele razuite.
Lasam aluatul sa se odihneasca...
Se amesteca intr-un bol faina cu sarea si drojdia, daca folositi drojdie uscata. Daca aveti drojdie proaspata, se faramiteaza intr-o cescuta si se freaca impreuna cu o lingurita de zahar pana devine lichida. Sucul de la portocale se incalzeste putin si se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se...
Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna amestecul de amidon peste siropul din craticioara si se fierbe impreuna cu batonul de scortisoara 2-3...
Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul...
Mai intai pregatim aluatul de tarta : se amesteca faina cu praful de sare si zaharul intr-un bol, se adauga coaja de lamaie si untul taiat cubulete si se amesteca usor cu mainile. La sfarsit se adauga laptele si se framanta pana obtinem un aluat omogen - daca aluatul e prea tare mai puteti...
Prima data se pregateste blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se...
Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.
Se intinde...
Se amesteca faina cu praful de sare. Drojdia se freaca impreuna cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut, apoi se toarna peste faina si se lasa la dospit cateva minute.
Se topeste untul in laptele caldut si se amesteca cu oul batut. Se toarna toate peste faina, se...
Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc.
Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile de napolitana pe o tava.
Se amesteca siropul cu untul taiat cubulete, apoi se imparte in doua si...
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat compact si destul de tare.
Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ jumatate de...
Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut.
Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta un aluat molcut si nelipicios. Se lasa aluatul la dospit...
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol.
In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si se amesteca bine.
Se toarna ingredientele uscate peste cele umede si se mixeaza pana la...
Pregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca bine pana la...
Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta bine (circa 5 minute) un aluat molcut si nelipicios. Acoperim...
Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare pana se topeste. La final se adauga cocosul si faina amestecan usor cu o paleta de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna blatul in ea si se niveleaza...
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn.
Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei caise, pe care le rostogolim prin zahar praf apoi le asezam in...
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin.
Turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam 2-3 minute pana se amesteca bine. Intr-o tava de chec...
Se amesteca faina cu drojdia uscata si coaja de lamaie. Se bate oul cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele caldut putin cate putin si la sfarsit untul topit si racit. Se toarna totul peste faina si se framanta bine 5-10 minute, apoi se da la frigider pentru o ora...
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, puneti mai multa sau mai putina miere dupa gust. Puteti adauga stafide in loc de goji.
Se da budinca la frigider pentru 15-30 de minute.
Se serveste alaturi de fructele preferate, sau asa simpla.
Pofta mare!
Se incalzaste tigaia in care vom pune ueiul si untul pentru prajit.
Se amesteca bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat,praful de sare, laptele, coaja de lamaie si scortisoara.
Se inmoaie feliile de paine in amestecul obtinut si se prajesc la foc potrivit pana devin rumene pe ambele parti....
E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.
Se spala prunele, se taie in patru cu un cutit bine...
Clatitele se fac dupa reteta preferata si se coc intr-o tigaie cu diametru mai mic de cca 22 cm, apoi se lasa sa se raceasca.
Branzica se amesteca cu mierea si scortisoara. Se pun pe rand clatitele pe o farfurie, unse cu cate o lingura din crema cu branzica.
Se topeste ciocolata...
Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, se adauga pe rand berea, laptele, untul si faina. Se poate da aluatul la frigider pentru o ora, daca aveti rabdare.
Intr-o tigaie teflonata se coc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Eu nu am folosit ulei pentru ca avand unt in...
Daca aveti aluat congelat, se lasa sa se decongeleze, al meu nu a fost nevoie ca era refrigerat asa ca l-am pus direct in tava si i-am decupat putin marginile ca era prea mare.
Stafidele le-am pus la inmuiat in apa calda, ca rom nu aveam, dar a fost bine si asa.
Se mixeaza bine ouale cu...
Se tapeteaza tava in care vom asambla tortul cu o folie alimentara.
Biscuitii se zdrobesc astfel incat sa ramana si bucatele mai mari, apoi se amesteca cu nutella sau crema de alune. Se aseaza in tava compozitia si se niveleaza cu o lingura, apoi se da la frigider.
Capsunile se curata...
De fapt nu avem nevoie de cantitati la aceasta reteta, daca folosim ca unitate de masura cutia cu lapte de cocos.
Se goleste laptele intr-o cratita incapatoare, se reumple cutia de la lapte cu apa de 3 ori si se toarna in cratita. Aceeasi cutie o umplem pe trei sferturi cu orez, apoi cu tot...
Aluatul decongelat se intinde pe masa, se taie in triunghiuri aproximativ egale si cat mai lungi.
Pe fiecare triunghi se aseaza o bucatica de ciocolata, o lingurita crema de alune sau mozazarella.
Se ruleaza de la baza spre varf si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu...
Prima data se prepara umplutura: se bate bine oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga branza, cocosul si faina si se amesteca bine. Se formeaza bilute de branza care se aseaza intr-o tava cu diam.22 cm tapetata cu hartie de copt. Se bat bine ouale pana isi tripleaza volumul. Se adauga...
Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama.
Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de mascarpone, pe rand, pana il incorporam pe tot. Se da crema la frigider, pana pregatim gelatina....
Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se intinde intr-o tava rotunda cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt...
Clatite cu mere si scortisoara - de post
Se amesteca intr-un bol: apa minerala, sarea, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina treptat, scortisoara, iar la final praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam si merele razuite. Lasam aluatul sa se odihneasca...
Cozonac pufos de post
Se amesteca intr-un bol faina cu sarea si drojdia, daca folositi drojdie uscata. Daca aveti drojdie proaspata, se faramiteaza intr-o cescuta si se freaca impreuna cu o lingurita de zahar pana devine lichida. Sucul de la portocale se incalzeste putin si se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se...
Spätzle cu mac si sos cald de cirese
Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna amestecul de amidon peste siropul din craticioara si se fierbe impreuna cu batonul de scortisoara 2-3...
Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure
Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul...
Tarte alsacienne
Mai intai pregatim aluatul de tarta : se amesteca faina cu praful de sare si zaharul intr-un bol, se adauga coaja de lamaie si untul taiat cubulete si se amesteca usor cu mainile. La sfarsit se adauga laptele si se framanta pana obtinem un aluat omogen - daca aluatul e prea tare mai puteti...
Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro
Prima data se pregateste blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se...
Donuts - Gogosi Americane
Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata. Se intinde...
Bradut de Craciun
Se amesteca faina cu praful de sare. Drojdia se freaca impreuna cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut, apoi se toarna peste faina si se lasa la dospit cateva minute. Se topeste untul in laptele caldut si se amesteca cu oul batut. Se toarna toate peste faina, se...
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc. Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile de napolitana pe o tava. Se amesteca siropul cu untul taiat cubulete, apoi se imparte in doua si...
Biscuiti aromati la tigaie
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat compact si destul de tare. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ jumatate de...
Placinta-floare cu mac
Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta un aluat molcut si nelipicios. Se lasa aluatul la dospit...
Muffins cu morcovi si zahar brun
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si se amesteca bine. Se toarna ingredientele uscate peste cele umede si se mixeaza pana la...
Clatite cu iaurt, cacao si crema caramel
Pregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca bine pana la...
Desert pariziene cu branza si stafide
Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta bine (circa 5 minute) un aluat molcut si nelipicios. Acoperim...
Prajitura "Noapte venetiana"
Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare pana se topeste. La final se adauga cocosul si faina amestecan usor cu o paleta de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna blatul in ea si se niveleaza...
Fursecuri marocane cu migdale
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn. Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei caise, pe care le rostogolim prin zahar praf apoi le asezam in...
Chec cu ciocolata
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam 2-3 minute pana se amesteca bine. Intr-o tava de chec...
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza
Se amesteca faina cu drojdia uscata si coaja de lamaie. Se bate oul cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele caldut putin cate putin si la sfarsit untul topit si racit. Se toarna totul peste faina si se framanta bine 5-10 minute, apoi se da la frigider pentru o ora...
Budinca de chia
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, puneti mai multa sau mai putina miere dupa gust. Puteti adauga stafide in loc de goji. Se da budinca la frigider pentru 15-30 de minute. Se serveste alaturi de fructele preferate, sau asa simpla. Pofta mare!
French toast - Friganele
Se incalzaste tigaia in care vom pune ueiul si untul pentru prajit. Se amesteca bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat,praful de sare, laptele, coaja de lamaie si scortisoara. Se inmoaie feliile de paine in amestecul obtinut si se prajesc la foc potrivit pana devin rumene pe ambele parti....
Pflaumenkuchen - Prajitura cu prune
E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec. Se spala prunele, se taie in patru cu un cutit bine...
Tortulet de clatite cu branzica
Clatitele se fac dupa reteta preferata si se coc intr-o tigaie cu diametru mai mic de cca 22 cm, apoi se lasa sa se raceasca. Branzica se amesteca cu mierea si scortisoara. Se pun pe rand clatitele pe o farfurie, unse cu cate o lingura din crema cu branzica. Se topeste ciocolata...
Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"
Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, se adauga pe rand berea, laptele, untul si faina. Se poate da aluatul la frigider pentru o ora, daca aveti rabdare. Intr-o tigaie teflonata se coc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Eu nu am folosit ulei pentru ca avand unt in...
Placinta rapida cu branza dulce
Daca aveti aluat congelat, se lasa sa se decongeleze, al meu nu a fost nevoie ca era refrigerat asa ca l-am pus direct in tava si i-am decupat putin marginile ca era prea mare. Stafidele le-am pus la inmuiat in apa calda, ca rom nu aveam, dar a fost bine si asa. Se mixeaza bine ouale cu...
Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!
Se tapeteaza tava in care vom asambla tortul cu o folie alimentara. Biscuitii se zdrobesc astfel incat sa ramana si bucatele mai mari, apoi se amesteca cu nutella sau crema de alune. Se aseaza in tava compozitia si se niveleaza cu o lingura, apoi se da la frigider. Capsunile se curata...
Ginataang mais - Orez cu lapte de cocos si porumb dulce
De fapt nu avem nevoie de cantitati la aceasta reteta, daca folosim ca unitate de masura cutia cu lapte de cocos. Se goleste laptele intr-o cratita incapatoare, se reumple cutia de la lapte cu apa de 3 ori si se toarna in cratita. Aceeasi cutie o umplem pe trei sferturi cu orez, apoi cu tot...
Croissante ultrarapide
Aluatul decongelat se intinde pe masa, se taie in triunghiuri aproximativ egale si cat mai lungi. Pe fiecare triunghi se aseaza o bucatica de ciocolata, o lingurita crema de alune sau mozazarella. Se ruleaza de la baza spre varf si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu...
Tort cu bilute de branza
Prima data se prepara umplutura: se bate bine oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga branza, cocosul si faina si se amesteca bine. Se formeaza bilute de branza care se aseaza intr-o tava cu diam.22 cm tapetata cu hartie de copt. Se bat bine ouale pana isi tripleaza volumul. Se adauga...
Tort diplomat cu zmeura si ananas
Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama. Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de mascarpone, pe rand, pana il incorporam pe tot. Se da crema la frigider, pana pregatim gelatina....
Cheesecake cu lamaie
Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se intinde intr-o tava rotunda cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt...