Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic de pe farfurii....si nu prea te poti opri la o singutra felie!
Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama.
Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de mascarpone, pe rand, pana il incorporam pe tot. Se da crema la frigider, pana pregatim gelatina. Se inmoaie gelatina in 6 linguri zeama de ananas, de la compot. Se lasa asa 10 minute, apoi se incalzeste incet pe aragaz, pana se topeste, amestecad mereu. Se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu crema si cu fructele, lasand deoparte cateva bucati de zmeura pentru ornat.
Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, asezam pe margini jumatati de piscoturi, iar pe fundul tavii, tapetat cu hartie de copt punem piscoturi insiropate in zeama de la compot. In mijloc turnam crema si nivelam, apoi o dam la frigider 2-3 ore.
Se orneaza cu fructe si se serveste.
Pofta buna!
1
am avut o forma de 26 cm diametru, am taiat piscoturile ceva mai mari de jumatate, pentru ca nu stiam cat de multa crema o sa-mi iasa, data viitoare le tai mai mici
2
puteti orna tortul si cu altceva, nu numai fructe, de exemplu cu ciocolata