Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1811
PRIETENI332
Retete / Dulciuri

Cremsnit

In Dulciuri la 19 Apr 2014

Mai intai pregatim foile.Am facut aluatul cu 2 zile inainte,asa ca l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete.Am intins 2 foi ,30/40 cm ,le-am intins direct pe hartia de copt si apoi le-am pus in tava,am intepat cu furculita si le-am dat la copt.Cuptorul preincalzit,la foc mediu cca...

Cozonac cu nuca,rahat si stafide

In Dulciuri la 19 Apr 2014

Cernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10 min.Galbenusurile le frecam cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si laptele caldut.Acest amestec il turnam peste maia...

Pasca fara aluat

In Dulciuri la 19 Apr 2014

Intr-un caston punem branza dulce,zaharul,zaharul vanilat,omogenizam,apoi adaugam smantana,grisul,ouale si stafidele. Amestecam pana devine o crema omogena. Intr-un vas yena ,diametru cca 15 cm,am pus hartie de copt ca sa fiu sigura ca pot sa o scot frumos,fara sa se rupa,turnam crema...

Tort Diplomat cu zmeura

In Torturi la 12 Apr 2014

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este...

Placinta cu mere si nuca (de post)

In Dulciuri la 10 Apr 2014

Scoatem margarina de la frigider si o lasam la temperatura camerei, apoi o frecam cu zaharul farin, adaugam faina, apa si praful de copt si omogenizam. Obtinem o coca nici moale nici tare, potrivita, pe care o impartim in doua si intindem doua foi. Eu am intins pe foaie de copt si apoi am...

Placinta cu branza si smantana

In Dulciuri la 9 Apr 2014

Lasam foile la temperatura camerei  sa le putem desface fara a le rupe.Am avut 14 foi,pe care le-am impartit in 3,pentru partea de jos a tavii 5 bucati,mijloc 4 bucati si deasupra 5 bucati.Pregatim umplutura,frecam ouale cu zaharul,adaugam branza,smantana si stafidele si omogenizam...

Prajitura cu visine in doua culori

In Prajituri la 1 Apr 2014

Am scos de seara visinele de la congelator,le-am pus intr-o sita si peste ele am pus o ceasca de zahar si le-am lasat pana a doua zi. Blat: Galbenusurile le frecam cu zaharul farin,adaugand lingura dupa lingura si mixand bine dupa fiecare lingura de zahar,pana devine o crema spumoasa.Apoi...

Cozonac cu crema de nuca

In Dulciuri la 30 Mar 2014

Intr-un castron mare punem faina,in mijloc formam o adancitura si punem drojdia,cu sarea si o lingura de zahar,turnam o cescuta de lapte caldut si amestecam sa se omogenizeze.Lasam sa creasca cca 10 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie,peste care turnam restul de lapte...

Prajitura cu foi din albus si nuca

In Prajituri la 22 Mar 2014

Foile: Albusurile cu praful de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul brut si zaharul vanilat,se mixeaza spuma tare,se adauga si zeama de lamaie.La final se adauga nuca macinata si faina cernuta.Imbracam o tava cu hartie de copt, dimensiuni 35/25 cm,impartim bezeaua in doua parti egale si...

Strudele cu mere

In Dulciuri la 19 Mar 2014

Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca. Aluatul:...

Gogosi ineluse

In Dulciuri la 17 Mar 2014

Faina se cerne intr-un castron,in mijloc facem o adancitura,punem drojdia  cu 50 g zahar in 50 ml lapte caldut,lasam sa creasca 10-15 min. Separat frecam ouale cu restul de zahar,praful de sare ,restul de lapte ,esenta de rom si apoi il turnam peste maia si faina.Framantam bine  si...

Savarine

In Prajituri la 15 Mar 2014

Blat: Intr-un castron punem faina cernuta,in mijloc punem drojdia cu zahar si turnam laptele,nu tot.Separat ouale cu sarea si uleiul le amestecam si apoi le turnam in mijlocul castronului,peste maia.Incepem sa amestecam bine,adaugand si restul de lapte.Omogenizam bine,este un aluat molicel si...

Prajitura romburi dulci

In Dulciuri la 13 Mar 2014

Blat: Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si mai batem cca 20 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul brun si lingura de smantana pana isi dubleaza volumul,apoi rasturnam peste albusuri si amestecam cu...

Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare

In Dulciuri la 11 Mar 2014

Dovlecii fiind foarte cruzi n-a fost nevoie sa-i curat si sa le scot semintele, doar i-am spalat si taiat capetele. I-am dat pe razatoarea mare, am adaugat zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si ouale si am omogenizat. Apoi am adaugat uleiul ca la maioneza, apoi faina cernuta si am subtiat cu...

Mini amandine

In Prajituri la 8 Mar 2014

Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna cu uleiul le mixam pana isi dubleaza volumul,apoi le incorporam in albusuri.Faina si cacaoa le...

Placinta cu mere-de post

In Dulciuri la 6 Mar 2014

Apa calda impreuna cu zaharul,uleiul,sarea si drojdia le amestecam intr-un castron si lasam la dospit cca 15 min.Apoi adaugam faina si framantam un aluat nelipicios,pe care il lasam sa creasca cca 20 min.Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem foaie peste care adaugam mere calite si presaram...

Prajitura cu mere

In Dulciuri la 4 Mar 2014

Blat: Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza foarte bine,apoi se adauga cate o lingura de apa fierbinte ( sa nu fie clocotita),mixam in continuare pana se formeaza bule de aer,procedam asa pana terminam apa.Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt,apoi o incorporam in...

Musuroi de cartita cu zmeura

In Torturi la 21 Feb 2014

Blat: Albusurile le mixam bine cu un praf de sare,adaugam 6 linguri de zahar si continuam sa mixam pana devine o bezea tare.Galbenusurile le mixam cu 6 linguri de zahar pana se topeste zaharul se adauga uleiul si se mixeaza in continuare.Se adauga cacaoa si praful de copt,omogenizandu-se...

Mini fantezii cu marmelada

In Dulciuri la 19 Feb 2014

Am lasat aluatul sa se dezghete la temperatura camerei,l-am impartit in patratele mici,pe fiecare patratica am pus marmelada,am unit doua colturi si am uns cu ou.In tava de la aragaz am pus hartie de copt am asezat fanteziile si le-am bagat la cuptorul preincalzit,la foc moderat,pana s-au...

Prajitura cu zmeura

In Prajituri la 14 Feb 2014

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam 100 g zahar brun facut farin si mixam pana obtinem o bezea tare.galbenusurile cu restul de zahar le mixam pana devin spumoase,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Separat cernem faina,cacao si adaugam si praful de copt,toate acestea...

Tort inimos

In Torturi la 14 Feb 2014

Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc pana ce devine ca o ciulama,se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,rand pe rand si se omogenizeaza bine.Se imparte compozitia in doua parti egale.In prima parte se adauga faina si albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort -eu am avut una in...

Rulouri umplute cu crema fiarta

In Prajituri la 13 Feb 2014

Aluat: Intr-un castron punem faina, drojdia si bicarbonatul si amestecam. Topim untul si untura si le lasam sa se raceasca putin, timp in care amestecam ouale cu zaharul, apoi adaugam untul topit si amestecam ca la maioneza. Peste acest amestecam punem faina si laptele caldut si omogenizam...

Coronita cu nuca

In Dulciuri la 13 Feb 2014

Aluat : Drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 2 linguri de zahar, amestecate se lasa la crescut 5 minute. Intr-un castron punem faina cernuta, in mijloc punem cele 2 oua, restul de zahar, sarea, coaja de lamaie si drojdia. Cu o lingura de lemn amestecam bine, turnand laptele caldut, putin cate...

Budinca de orez

In Dulciuri la 11 Feb 2014

Spalam orezul bine si il punem intr-o cratita cu fundul mai gros, adaugam apa, untul, sarea, cele 2 linguri de zahar brun si zaharul vanilat. Lasam sa fiarba pana incepe sa scada apa, apoi turnam laptele si lasam la fiert pana se inmoaie orezul si a scazut bine laptele. Separat se bat...

Prajitura cu iaurt

In Dulciuri la 9 Feb 2014

Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam 2 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Intr-un castron punem continutul plicului de creme ole,adaugam iaurtul,zaharul si laptele si mixam pana devine o crema omogena.Galbenusurile...

Chec pufos cu nuca

In Dulciuri la 7 Feb 2014

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si continuam s amixam pana se topeste zaharul.Separat galbenusurile le frecam cu uneliul ca la maioneza.Peste albusuri adaugam faina cernuta,praful de copt stins cu zeama de lamaie,omogenizam bine...

Prajitura cu mure si krant

In Prajituri la 4 Feb 2014

Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea consistenta.Apoi adaugam gelbenusurile,omogenizam bine.Faina,cacaoa,praful de copt le amestecam si le incorporam in bezea,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu...

Desert prajitura taraneasca cu mere

In Prajituri la 3 Feb 2014

Aluat: Intr-un castron punem faina, drojdia, sarea, zaharul si zaharul vanilat si amestecam, apoi adaugam untura si ouale si framantam un aluat gen plastelina. In cazul in care aluatul mai cere, adaugam si 2 linguri de lapte, depinde foarte mult de faina, la mine a fost cazul sa adaug si...

Tortulet rapid

In Torturi la 1 Feb 2014

Blat: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi faina. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Albusurile se amesteca cu galbenusurile de jos in sus cu miscari incete. Dupa ce am omogenizat bine, impartim in doua compozitia,...

Prajitura saseasca cu branza dulce

In Prajituri la 30 Ian 2014

Mai intai pregatim grisul. Laptele impreuna cu 3 linguri de zahar si un praf de sare il punem la fiert, cand a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Amestecam timp de 10 minute, apoi tragem cratita de pe foc. Ungem cu unt un vas de yena rotund...

Afisate 811 - 840 din 1046 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]