Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete / Mancaruri cu carne

Pui crocant

In Pui la 6 Mai 2015

Pregăteșe o tavă mai mare, să încapă puiul. Curăță cartofii, spală-i  și taie-i pe lungime în felii mai groase. Spală puiul și curătă-l bine de eventualii fulgi. Șterge puiul cu șervețele absorbante și condimentează-l folosin condimente Fuchs si...

Sărmăluțe in foi de ștevie

In Mancaruri cu carne la 6 Mai 2015

Pentru inceput pregătește foile de ștevie.  Curăță foile de codițe, spală fiecare foaie în parte și pune-le într-un castron. Fierbe apă cu sare și toarnă apa  peste foile de ștevie. Lasă foile în apa fierbinte 5-6 minute, apoi scurge apa....

Friptura de pui in sos de mustar

In Pui la 21 Feb 2015

Spala ,portioneaza copanele si  pune-le  la fiert. Scoate-le cand sunt aproape  fierte Intr-un castonel pune mustarul,piperul,sare ,ierburi aromate si 50 ml. vin. Amesteca bine. Unge fiecare bucata de carne cu acest amestec si pune-le intr-un vas termorezistent. Pune...

Varza cu jumari

In Porc la 7 Feb 2015

Pune jumarile intr-o cratita cu 200 ml.apa clocotita. Lasa-le sa dea cateva clocote. Toaca varza fideluta si adaug-o peste jumari. Lasa la fiert 15 minute sau pana se inmoaie varza. Adauga cimbrul,piperul,foaia de dafin,sucul de rosii si mararul. Da vasul la cuptorul preincalzit la...

Mancare de limba cu castraveti

In Porc la 17 Ian 2015

Limba spalata se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa se crape si ridice pielea alba este fiarta. Se scoate  si se curata de partea alba. Taie in felii circulare limba. In apa in care a fiert limba punem ceapa spalata si tocata marunt. Cand ceapa este fiarta adaugam...

Pui cu smantana

In Pui la 1 Dec 2014

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert,spumuindu-se cand e cazul. Dupa ce a fiert pieptul de pui se lasa sa se raceasca,se scoate de pe os si se taie in cuburi . Intr-o cratita se pune untul la topit. Cand untul este topit se adauga faina de orez ,amestecand sa nu se formeze...

Copane cu cartofi

In Pui la 2 Noi 2014

Copanele parlite,spalate,Baza Mirodenia si pun in tava unsa cu o lingura de ulei. Adaugam vinul si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumenesc usor. Intre timp curatam cartofii si ii taiem in felii mai groase. Cand copanele sunt usor rumenite,scoatem tava si luam copanele din...

Iepure cu sos de ceapa si morcov

In Mancaruri cu carne la 26 Oct 2014

Iepurele se parleste,spala ,sterge si se portioneaza. Lamaie se spala si se taie in doua. Fiecare bucata in parte se freaca bine cu lamaie. Se ia o tava,se pune in ea o lingura de ulei,ceapa taiata julien,morcovul ras pe razatoarea mica  si foaia de dafin.. Bucatile de carne se...

Pui cu sos de rosii

In Pui la 28 Sep 2014

Carnea spalata se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se scurge apa,se spala carnea cu apa rece si se pune la fiert. Ceapa curatata,spalata se taie julien. Ardeiul ,spalat si curatat de cotor si seminte, se taie julien. Legumele se pun la fiert in cratita in care fierbe carnea....

Pulpe de pui marinate in bere

In Pui la 11 Sep 2014

Spala pulpele de pui si usuca-le cu un servetel absorbant. Condimenteaza cu Baza Mirodenia (Fuchs),si unge-le cu ulei aromat cu rozmarin. Intr-un bol pune mustarul si uleiul si amesteca. Unge pulpele de pui cu marinata si pune-le intr-un bol. Marinata care ramane o torni peste pulpe....

Pulpe de pui cu sos dulce- picant

In Pui la 6 Sep 2014

Pulpele spalate se pun la fiert spumandu-le bine.Eu le-am taiat in doua ,ca erau prea mari. Rosiile spalate ,taiate cubulete mici si pun in cratita peste pulpe. Cand carnea este fiarta ,lasam focul moale,punem usturoiul zdrobit sau feliat,saram si piperam dupa gust. Ceapa spalata si...

Ciulama de pui cu ciuperci

In Pui la 5 Aug 2014

Pieptul de pui se spala si se desoseza. Intr-o cratita de 2l. se pune la fiert pieptul de pui. Dupa ce spumez adaug legumele. Legumele se curata,spala si se lasa intregi. Cand carnea si legumele sunt fierte se scot. Carnea se taie in cuburi. Intr-un castron se pune faina si...

Vinete evantai

In Mancaruri cu carne la 29 Iul 2014

Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam  vanata si condimentam cu sare,piper ,busuioc tocat  intre feliile taiate. Ungem fiecare felie cu...

Friptura de vita la cuptor

In Vita la 19 Iul 2014

Carnea curatata de pielite ,spalata se pune la macerat in lapte pentru cateva ore. Se scoate din lapte ,se portioneaza ,unge cu ulei de masline,baza Mirodenia( Fuchs) si pune in vas de lut. Deasupra se pune usturoiul curatat,foaia de dafin ,piperul boabe,se toarna vinul. Se acopera vasul...

Piept de pui condimentat

In Pui la 6 Iul 2014

Pieptul de pui se spala,sterge cu un servetel absorbant si feliaza. Fiecare felie se condimenteaza dupa dorinta. Se ia o tigaie antiaderenta si pui uleiul la incins. In uleiul incins se pun cateii de usturoi zdrobiti calindu-se usor. Pune pieptul de pui lasandu-l la prajit cate 1...

Copane de pui pe pat de legume

In Pui la 17 Mai 2014

Legumele se spala se curata si se taie grosier. Govlecelul spalat se taie rondele. Copanele de pui curatate si spalate. Luam un vas ceramic(fiecare ce are)  si punem legumele,condimentam ,iar deasupra copanele de pui. Adaugam apa si dam la cuptor pana se rumenesc copanele....

Friptura de pui la cuptor

In Pui la 10 Mai 2014

Pulpele de pui se spala,se curata de eventuale ramasite de fulgi si se pun intr-o tava. Deasupra se adauga condimentele,sucul de rosii ,apa si usturoiul tocat marunt. Se da la cuptorul perincalzit pana se rumenesc frumos deasupra. Se serveste cu garnitura dorita alaturi de salata sau...

Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci

In Pui la 16 Feb 2014

Pentru inceput se face marinata din:cimbru,busuioc,oregano,sare ,piper ,zahar si 50 ml.vin. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se patrunda aromele. Ceapa curatata ,spalat si taiata julien si pine la calit  cu o lingura de ulei. Cand ceapa este translucida se toarna marinata...

Cotlet de manzat in sos de vin

In Vita la 10 Feb 2014

Cotletul spalat, sters, se pune la marinat intr-un vas si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Se scoate din marinata, unge cu uleiul de masline,se pune intr-un vas ceramic ,toarna marinata peste el si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru o ora. In caz ca scade lichidul se...

Piept de pui cu piure de cartofi

In Pui la 6 Feb 2014

Cartoful se curata,spala,taie in 8 si se pune la fiert. Este fiert cand intra furculita in el. Cand este fiert se paseaza si se amesteca impreuna cu untul si laptele. Carnea se pune la fript in Dry cooker cate 3-4 minute pe fiecare parte. Cand este fripta se sacote din tigaie ,se...

Mancare de iepure cu masline

In Mancaruri cu carne la 30 Ian 2014

Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora. Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l. Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm. In timp ce fierbe se ia spuma formata. Ceapa se curata,spala si toaca marunt. Se pune in...

Rulouri din piept de pui in sos de rosii

In Pui la 18 Ian 2014

Pieptul de pui se subtiaza cu ajutorul cutitului, sa fie cat mai subtire. Saram, piperam si punem intr-un caston pentru marinat. Peste carne turnam vinul alb-150 ml. Dam la rece 1 ora. Se scoate carnea de pui, se presara cu baza Mirodenia, verdeturi italiene, praf de usturoi si chili....

Chiftele in paine

In Mancaruri cu carne la 13 Ian 2014

Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia. Se fac chiftelele rotunde. Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde aluatul pe masa de lucru sub forma rotunda sau patrata.In mijloc pune chifteluta si acopera cu marginile....

Ficat de porc prajit

In Ficat la 13 Ian 2014

Ficatul se tine in apa 20-30 minute pentru a iesi sangele din el. Se pune intr-un castron si se toarna 200 ml. lapte lasandu-se jumatate de ora. Dupa ce a stat in lapte,se taie bucati,se da prin faina si se prajeste intr-o tigaie in care ai incins uleiul.Se intoarce pe ambele parti,avand...

Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman

In Curcan la 6 Ian 2014

Cateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune cate o jumatate catel de usturoi si in altele bucati de carnat.Cat se poate alternativ. Se ia...

Pulpa de curcan umpluta cu legume

In Curcan la 6 Ian 2014

Pentru inceput am dezosat pulpa de curcan. Am adaugat baza Mirodenia (Fuchs) carnea de curcan si am lasat-o in vin alb 2-3 ore. Cat carnea a stat la marinat,am curatat morcovul ,telina, le-am taiat julien,dar mai grosier.Sa nu credeti ca am curatat la astea 2-3 ore. Dupa aceasta...

Friptura de iepure cu masline

In Mancaruri cu carne la 26 Oct 2013

Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare. Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze. Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi. Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure. Peste...

Piept de porc aromat

In Porc la 15 Sep 2013

Marinata: se amesteca otetul balsamic ,baza Mirodenia (Fuchs) si cimbru. Pieptul de porc se spala si se pune la macerat pentru 1-2 ore in marinata pregatita anterior. Dupa acest timp se pune intr-o tava pieptul de porc ,zeama lasata,usturoiul  si vinul. Se da la cuptorul preincalzit...

Aripioare de pui picante cu dovlecel

In Pui la 15 Sep 2013

Dovlecelul se curata,se spala,se taie rondele si se prajesc in tigaia dry-cooker Aripioarele se spala,se sterg cu servetele absorbante,se adauga Baza  Mirodenia,si se freaca cu ardei iute. Se pun in aceeasi tigaie la prajit . Se scot pe farfurie. Se aseaza dupa dorinta si...

Vinete cu bacon si cascaval la cuptor

In Mancaruri cu carne la 14 Iul 2013

Vanata se feliaza rondele ,sareaza si se lasa 10-15 min. Spalam dondelele de vanata,le tamponam cu un prosop absorbant si le coacem in tigaia dry cooker. Cascavalul se rade. Baconul se taie felii subtiri. OUngem cu unt o foerma termorezistenta si asamblam:strat de vinete,bacon...

Afisate 31 - 60 din 91 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]