publicat la 20.03.2022
publicat la 20.03.2022
publicat la 17.03.2022
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pui crocant
Pregăteșe o tavă mai mare, să încapă puiul. Curăță cartofii, spală-i și taie-i pe lungime în felii mai groase. Spală puiul și curătă-l bine de eventualii fulgi. Șterge puiul cu șervețele absorbante și condimentează-l folosin condimente Fuchs si...
Sărmăluțe in foi de ștevie
Pentru inceput pregătește foile de ștevie. Curăță foile de codițe, spală fiecare foaie în parte și pune-le într-un castron. Fierbe apă cu sare și toarnă apa peste foile de ștevie. Lasă foile în apa fierbinte 5-6 minute, apoi scurge apa....
Friptura de pui in sos de mustar
Spala ,portioneaza copanele si pune-le la fiert. Scoate-le cand sunt aproape fierte Intr-un castonel pune mustarul,piperul,sare ,ierburi aromate si 50 ml. vin. Amesteca bine. Unge fiecare bucata de carne cu acest amestec si pune-le intr-un vas termorezistent. Pune...
Varza cu jumari
Pune jumarile intr-o cratita cu 200 ml.apa clocotita. Lasa-le sa dea cateva clocote. Toaca varza fideluta si adaug-o peste jumari. Lasa la fiert 15 minute sau pana se inmoaie varza. Adauga cimbrul,piperul,foaia de dafin,sucul de rosii si mararul. Da vasul la cuptorul preincalzit la...
Mancare de limba cu castraveti
Limba spalata se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa se crape si ridice pielea alba este fiarta. Se scoate si se curata de partea alba. Taie in felii circulare limba. In apa in care a fiert limba punem ceapa spalata si tocata marunt. Cand ceapa este fiarta adaugam...
Pui cu smantana
Pieptul de pui se spala si se pune la fiert,spumuindu-se cand e cazul. Dupa ce a fiert pieptul de pui se lasa sa se raceasca,se scoate de pe os si se taie in cuburi . Intr-o cratita se pune untul la topit. Cand untul este topit se adauga faina de orez ,amestecand sa nu se formeze...
Copane cu cartofi
Copanele parlite,spalate,Baza Mirodenia si pun in tava unsa cu o lingura de ulei. Adaugam vinul si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumenesc usor. Intre timp curatam cartofii si ii taiem in felii mai groase. Cand copanele sunt usor rumenite,scoatem tava si luam copanele din...
Iepure cu sos de ceapa si morcov
Iepurele se parleste,spala ,sterge si se portioneaza. Lamaie se spala si se taie in doua. Fiecare bucata in parte se freaca bine cu lamaie. Se ia o tava,se pune in ea o lingura de ulei,ceapa taiata julien,morcovul ras pe razatoarea mica si foaia de dafin.. Bucatile de carne se...
Pui cu sos de rosii
Carnea spalata se pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot se scurge apa,se spala carnea cu apa rece si se pune la fiert. Ceapa curatata,spalata se taie julien. Ardeiul ,spalat si curatat de cotor si seminte, se taie julien. Legumele se pun la fiert in cratita in care fierbe carnea....
Pulpe de pui marinate in bere
Spala pulpele de pui si usuca-le cu un servetel absorbant. Condimenteaza cu Baza Mirodenia (Fuchs),si unge-le cu ulei aromat cu rozmarin. Intr-un bol pune mustarul si uleiul si amesteca. Unge pulpele de pui cu marinata si pune-le intr-un bol. Marinata care ramane o torni peste pulpe....
Pulpe de pui cu sos dulce- picant
Pulpele spalate se pun la fiert spumandu-le bine.Eu le-am taiat in doua ,ca erau prea mari. Rosiile spalate ,taiate cubulete mici si pun in cratita peste pulpe. Cand carnea este fiarta ,lasam focul moale,punem usturoiul zdrobit sau feliat,saram si piperam dupa gust. Ceapa spalata si...
Ciulama de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se spala si se desoseza. Intr-o cratita de 2l. se pune la fiert pieptul de pui. Dupa ce spumez adaug legumele. Legumele se curata,spala si se lasa intregi. Cand carnea si legumele sunt fierte se scot. Carnea se taie in cuburi. Intr-un castron se pune faina si...
Vinete evantai
Rosiile se spala si se taie circular. Vinetele spalate,sterse taiate pe lungime la distanta de 1 cm. Cascavalul taiat felii. Usturoiul taiat marunt sau pisat. Luam vanata si condimentam cu sare,piper ,busuioc tocat intre feliile taiate. Ungem fiecare felie cu...
Friptura de vita la cuptor
Carnea curatata de pielite ,spalata se pune la macerat in lapte pentru cateva ore. Se scoate din lapte ,se portioneaza ,unge cu ulei de masline,baza Mirodenia( Fuchs) si pune in vas de lut. Deasupra se pune usturoiul curatat,foaia de dafin ,piperul boabe,se toarna vinul. Se acopera vasul...
Piept de pui condimentat
Pieptul de pui se spala,sterge cu un servetel absorbant si feliaza. Fiecare felie se condimenteaza dupa dorinta. Se ia o tigaie antiaderenta si pui uleiul la incins. In uleiul incins se pun cateii de usturoi zdrobiti calindu-se usor. Pune pieptul de pui lasandu-l la prajit cate 1...
Copane de pui pe pat de legume
Legumele se spala se curata si se taie grosier. Govlecelul spalat se taie rondele. Copanele de pui curatate si spalate. Luam un vas ceramic(fiecare ce are) si punem legumele,condimentam ,iar deasupra copanele de pui. Adaugam apa si dam la cuptor pana se rumenesc copanele....
Friptura de pui la cuptor
Pulpele de pui se spala,se curata de eventuale ramasite de fulgi si se pun intr-o tava. Deasupra se adauga condimentele,sucul de rosii ,apa si usturoiul tocat marunt. Se da la cuptorul perincalzit pana se rumenesc frumos deasupra. Se serveste cu garnitura dorita alaturi de salata sau...
Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci
Pentru inceput se face marinata din:cimbru,busuioc,oregano,sare ,piper ,zahar si 50 ml.vin. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se patrunda aromele. Ceapa curatata ,spalat si taiata julien si pine la calit cu o lingura de ulei. Cand ceapa este translucida se toarna marinata...
Cotlet de manzat in sos de vin
Cotletul spalat, sters, se pune la marinat intr-un vas si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Se scoate din marinata, unge cu uleiul de masline,se pune intr-un vas ceramic ,toarna marinata peste el si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru o ora. In caz ca scade lichidul se...
Piept de pui cu piure de cartofi
Cartoful se curata,spala,taie in 8 si se pune la fiert. Este fiert cand intra furculita in el. Cand este fiert se paseaza si se amesteca impreuna cu untul si laptele. Carnea se pune la fript in Dry cooker cate 3-4 minute pe fiecare parte. Cand este fripta se sacote din tigaie ,se...
Mancare de iepure cu masline
Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora. Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l. Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm. In timp ce fierbe se ia spuma formata. Ceapa se curata,spala si toaca marunt. Se pune in...
Rulouri din piept de pui in sos de rosii
Pieptul de pui se subtiaza cu ajutorul cutitului, sa fie cat mai subtire. Saram, piperam si punem intr-un caston pentru marinat. Peste carne turnam vinul alb-150 ml. Dam la rece 1 ora. Se scoate carnea de pui, se presara cu baza Mirodenia, verdeturi italiene, praf de usturoi si chili....
Chiftele in paine
Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia. Se fac chiftelele rotunde. Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde aluatul pe masa de lucru sub forma rotunda sau patrata.In mijloc pune chifteluta si acopera cu marginile....
Ficat de porc prajit
Ficatul se tine in apa 20-30 minute pentru a iesi sangele din el. Se pune intr-un castron si se toarna 200 ml. lapte lasandu-se jumatate de ora. Dupa ce a stat in lapte,se taie bucati,se da prin faina si se prajeste intr-o tigaie in care ai incins uleiul.Se intoarce pe ambele parti,avand...
Copan impanat cu usturoi si carnat de casa in vas roman
Cateii de usturoiul de taie in doua,iar carnatul se taie rondele. Copanul de curcan spalat se usuca ,cu ajutorul prosoapelor de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit se fac orificii in care se pune cate o jumatate catel de usturoi si in altele bucati de carnat.Cat se poate alternativ. Se ia...
Pulpa de curcan umpluta cu legume
Pentru inceput am dezosat pulpa de curcan. Am adaugat baza Mirodenia (Fuchs) carnea de curcan si am lasat-o in vin alb 2-3 ore. Cat carnea a stat la marinat,am curatat morcovul ,telina, le-am taiat julien,dar mai grosier.Sa nu credeti ca am curatat la astea 2-3 ore. Dupa aceasta...
Friptura de iepure cu masline
Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare. Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze. Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi. Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure. Peste...
Piept de porc aromat
Marinata: se amesteca otetul balsamic ,baza Mirodenia (Fuchs) si cimbru. Pieptul de porc se spala si se pune la macerat pentru 1-2 ore in marinata pregatita anterior. Dupa acest timp se pune intr-o tava pieptul de porc ,zeama lasata,usturoiul si vinul. Se da la cuptorul preincalzit...
Aripioare de pui picante cu dovlecel
Dovlecelul se curata,se spala,se taie rondele si se prajesc in tigaia dry-cooker Aripioarele se spala,se sterg cu servetele absorbante,se adauga Baza Mirodenia,si se freaca cu ardei iute. Se pun in aceeasi tigaie la prajit . Se scot pe farfurie. Se aseaza dupa dorinta si...
Vinete cu bacon si cascaval la cuptor
Vanata se feliaza rondele ,sareaza si se lasa 10-15 min. Spalam dondelele de vanata,le tamponam cu un prosop absorbant si le coacem in tigaia dry cooker. Cascavalul se rade. Baconul se taie felii subtiri. OUngem cu unt o foerma termorezistenta si asamblam:strat de vinete,bacon...