publicat la 30.06.2013
publicat la 12.06.2013
publicat la 11.06.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pandispan cu caise
Tava se unge cu unt. Cuptorul se incalzeste la 180 C (tare) Galbenusurile se amesteca putin cu uleiul Albusurile se mixeaza spuma. se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana ce rezulta o spuma tare. in aceasta spuma se adauga amestecul de galbenusuri. cu o spatula,...
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Coaja de tarta: Amesteca untul cu faina, apoi adauga apa si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora. Taie pastaia de vanilie pe lung. Razuieste semintele. Pastreaza si pastaia. Crema: dizolva...
Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant)
Dulceata de capsuni reteta In cratita pune in straturi zahar si capsune. Lasa asa cateva ore. Amesteca usor cu o lingura de lemn foarte curata, ca sa intre zaharul printre capsuni. Taie pastaia de vanilie pe verticala, razuieste semintele si pune-le peste capsuni. Adauga si restul de...
Tort cu blat de negresa si crema de portocale rosii
Topeste untul si ciocolata la baia de aburi. Ai grija sa nu intre apa in crema. Amesteca bine cu un tel in forma de para, pana ce se omogenizeaza si nu mai ramane nici o bucata de ciocolata netopita. Pune crema la racit pana cand atinge temperatura degetului. In timpul asta incalzeste cuptorul...
Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone
Amesteca bine faina cu praful de copt Amesteca sucul de fructe cu laptele Incalzeste cuptorul la 180 C Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare. Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca...
Prajitura Brates
Blatul: Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe fundul tavii pune foaie de copt. Unge peretii formei cu putin unt. Bate albusurile bine, pana ce devin tari. Adauga zaharul si lamaia si bate bine din nou pana ce zaharul s-a topit si albusul e tare si are o textura cremoasa. Mie mi-au trebuit cam 7...
Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone
Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic. Bate bine albusurile cu un praf de sare, Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana devin ca o crema. Adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Amesteca. Intr-un castron amesteca...
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure
Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata, daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine. Mai intai se face un sirop de zahar. Se pun deoparte 3 linguri de zahar, apoi restul se...
Biscuiti fragezi cu cocos, ciocolata si migdale
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in doua tavi mari de aragaz. Pe una din tavi intinde fulgii de cocos si pune-i in cuptor cateva minute, ca sa se aureasca. Ai mare grija pentru ca se ard foarte usor! Amesteca faina cernuta cu praful de copt, fulgii de cocos si migdalele...
Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata
Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute....
Rulada cu fructe de padure
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt in tava. Amesteca faina si praful de copt. Bate albusurile bine cu un praf de sare, pana ce devin tari. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si cresc in volum. Adauga pe rand, lingura cu lingura, uleiul, apa clocotita si...
Biscuiti moi cu cacao si alune
Incalzeste cuptorul la 180 C si pune hartie de copt pe 3 tavi mari. Amesteca 250 g faina cu cacao si praful de copt. Cerne-le impreuna. Cu mixerul bate untul cu zaharul, pana se alifiaza putin. Adauga mierea si amesteca. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Amesteca inauntru...
Tort de portocale si ciocolata
Cu o zi inainte se face curdul de portocale. Pentru asta amesteca 2 linguri de suc portocale cu gelatina si lasa deoparte. Intr-o craticioara amesteca restul de suc de portocale, galbenusurile, zaharul, si coaja de portocala. Adauga untul si, pe foc foarte mic, amesteca incontinuu pana ce...
Prajitura din foi umplute cu frisca
Incalzeste cuptorul la 180 C Primele 5 ingrediente se pun intr-o craticioara si se fierb la baia de aburi 5 minute. Se ia craticioara de pe foc si se pun bicarbonatul si coaja de la lamaie. Amesteca bine.Se adauga faina si, asa calda, se incorporeaza bine. Imparte...
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe fundul unei forme rotunde, detasabila, de 26 cm pune foaie de copt. Unge peretii formei cu putin unt. Bate albusurile bine, pana ce devin tari. Adauga zaharul si lamaia si bate bine din nou pana ce zaharul s-a topit si albusul e tare si are o textura...
Inghetata cu matcha
Incalzeste 1 lingura de frisca si amestec-o cu praful de matcha, pana ce acesta se omogenizeaza bine. Intr-un castron amesteca putin galbenusurile, pana ce se omogenizeaza. Amesteca laptele cu zaharul intr-o craticioara si incalzeste-le la foc, pana ce zaharul s-a topit. Toarna acest...
Macarons
Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cerne-le printr-o sita (strecuratoare mai deasa) Pune albusurile intr-un vas foarte curat (nu din plastic) si bate-le pana devin o spuma usoara. Adauga jumatate din zaharul tos si mixeaza la viteza mare 3 minute. Adauga si restul de zahar si mai...
Cupcakes cu dovleac pentru diabetici
Bate untul putin cu mixerul, apoi adauga 1 ou. Amesteca bine. Daca nu se leaga, pune 1 lingura de amidon. Adauga si celalalt ou. Amesteca. Pune dovleacul, taiat bucati mici. Amesteca pana se omogenizeaza putin. Adauga praful de copt si restul de amidon. Amesteca. Adauga faina si scortisoara...
Ciocolata de casa cu lapte condensat
Prajeste uscat alunele, in cuptor. Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in...
Biscuiti fragezi cu nucsoara
Intr-un castron mare pune untul, faina, faina de migdale si zaharul pudra. Amesteca-le frecandu-le intre maini, pana devin ca un nisip. Adauga oul si amesteca usor pana ce se formeaza coca. Daca nu se leaga ingredientele, adauga o lingura cu lapte. Daca coca e prea moale adauga putina faina....
Cupcakes umplute cu dulce de leche si ciocolata
Incalzeste cuptorul la 190 C. Pregateste tavile de briose. Pune hartii in ele sau unge-le bine cu unt. Amesteca untul si zaharul cu mixerul, cam 2 minute. adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune esenta de vanilie si praful de copt. Amesteca. Pune 1/2 din faina amesteca...
Biscuiti cu dulce de leche
Amesteca untul si zaharul cu un mixer, pana ce se formeaza o crema. Adauga galbenusurile si amesteca bine. Pune si esenta de vanilie, apoi praful de copt, sarea si faina. Amesteca dupa fiecare. Pune coca la frigider pentru 1-2 ore. In timpul acesta pune hartie de copt in doua tavi mari si...
Cupcakes de Craciun
Amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul. Adauga vanilia, apoi praful de copt, cacao si faina, amestecand dupa fiecare. Adauga ciocolata si amesteca cu o lingura. Pune compozitia in hartii speciale in tava de briose. Se coc la...
Dulceata de gutui (fara gelifiant)
Spala bine gutuile. Curata gutuile de coaja, apoi taie-le in patru si indeparteaza partea tare din mijloc. Daca mijlocul si cojile sunt fara stricaciuni, nu le arunca pentru ca o sa faci din ele peltea. Gutuile se oxideaza foarte repede, asa ca se vor innegri rapid in contact cu aerul. Nu-i...
Peltea de gutui (fara gelifiant)
Pune gutuile si merele taiate in 4 (cu tot cu coaja si seminte) intr-o oala si acopera-le cu apa rece. Lasa-le la foc mic pana ce fructele sunt fierte si moi. In acest timp nu amesteca, pentru ca se tulbura lichidul. Intr-o strecuratoare pune 2-3 randuri de tifon si strecoara fructele de...
Cupcakes cu cacao si topping de caramel
Amesteca bine faina cu praful de copt. Taie pastaia de vanilie pe lungime si razuieste semintele. Pune-le in smantana si amesteca. Incalzeste smantana la foc mic, amestecand incontinuu, pana face cateva basici Smantana trebuie sa fie calda, dar sa nu fi fiert. Pune cacaoa in smantana si...
Tort pentru diabetici
Incalzeste cuptorul la 180 C Blatul se face intr-o forma cu fund detasabil mica, de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Hartia se unge putin cu unt. Bate bine albusurile. Amesteca amidonul cu praful de copt. Omogenizeaza albusurile si adauga untul topit, apoi esenta de...
Insule plutitoare
Pentru creme anglaise: Amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul intr-o craticioara. Cu un mixer bate la viteza mica, pana ce crema se intareste si se albeste (cam 3 minute). Adauga amidonul si amesteca-l bine. Taie pastaile de vanilie in doua pe lungime si cu un cutit...
Tiramisu reţetă reinterpretata
Tiramisu reţetă reinterpretata Amesteca faina, sarea si praful de copt. Taie vanilia in doua, pe lungime si cu un cutit razuie semintele. Pune atat semintele cat si pastaia in lapte si incalzeste-le pana aproape de fierbere. Pune untul inauntru si amesteca bine. Lasa la racit. Scoate...
Tarta cu capsuni
In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de...