Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone

de Brindusa in Prajituri, 21 Mar 2012 | 3758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua, separate
  • 300 g unt moale
  • 100 g migdale decojite
  • 200 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g ciocolata neagra, taiata marunt
  • Pentru frosting
  • 200 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • colorant alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone:

Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic.

Bate bine albusurile cu un praf de sare,

Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana devin ca o crema. Adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Amesteca.

Intr-un castron amesteca faina, praful de migdale si praful de copt. Amesteca in crema de unt 1/3 din fainuri. Pune apoi 1/2 de lapte. 1/3 de faina, restul de lapte si resul de faina, amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze, nu mai mult. Amesteca si fulgii de ciocolata.

Si acum urmeaza intrebarea: Dar cu albusurile ce faci? In general la cupcakes ouale se pun intregi. Dar eu m-am hotarat sa schimb putin, asa ca la sfarsit se adauga albusurile care se amesteca usor cu o spatula. Bun, si care e diferenta? Diferenta nu se vede, dar o veti simti cand veti manca cupcakesurile astea. Sunt foarte pufoase si aerate.

Coca se pune in hartii speciale, in tavi speciale. Se coc 15 minute la 180C. Se scot din tava si se racesc pe un gratar metalic.

Dupa ce s-au racit definitiv, se ung cu frosting. Mie nu-mi place crema de unt care acompaniaza de obicei aceste prajiturele. De aceea m-am oprit la o crema de branza, mult mai lejera si care se face foarte simplu. Pur si simplu se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, apoi se coloreaza. Si se orneaza. Scuzati tehnica mea, dar inca ma imprietenesc cu aparatura :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.03.2012, 22:41

Ce frumoase sunt!

Angelina_Elena 1

21.03.2012, 22:41

cat de bine arata,si ce bune trebuie sa fie!

MIUTA 1

22.03.2012, 12:32

Foarte frumoase si super bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si mascarpone