Întâi am mixat untul cu zahărul până a devenit cremos, apoi am adăugat făina treptat și am obținut un aluat nisipos. Am adăugat gălbenușul de ou, apoi apa și am omogenizat. Am învelit aluatul în folie de plastic și l-am ținut la rece 30 de minute, timp...
Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.
Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am oprit focul și le-am lăsat la răcit.
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade...
Pentru crusta am maruntit biscuitii, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. Am presat compozitia pe baza unei forme de patiserie.
Pentru cheesecake: am extras sucul de catina si am dat deoparte.
Separat am mixat branza cu zaharul si mierea, am adaugat sucul de...
Am pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe foc 2-3 minute.
Am strecurat apăsând cu o lingură, astfel încât să colectez...
Am început prin a face crusta: am mărunțit biscuiții, am adăugat cacao, zahăr pudră și apoi am amestecat cu untul topit. Am presat pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 20 de centimentri și am lăsat-o deoparte.
Am pus afinele într-o cratiță și am pus o ceașcă de...
Am început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră.
Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am încorporat cu mâna. Apoi am adăugat migdalele zdrobite și am amestecat.
Am format o...
Întâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat.
Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o compoziție cremoasă, apoi am adăugat chefirul, untul și am mai mixat 2 minute. Am început să...
Întâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat cacao, bicarbonat, ciocolată și am omogenizat.
Am pregătit tava cu hârtie de copt, am turnat...
Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit câteva minute.
Separat, am mixat oul cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am...
Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt.
Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am mixat până am obținut un aluat mai gros puțin decât cel pentru clătite.
Am...
Întâi am topit ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi și am lăsat să se răcească puțin.
Separat, am mixat ouăle cu zahărul, romul, până am obținut o spumă. Apoi am adăugat amestecul de ciocolată și am amestecat bine.
Am amestecat ingredientele...
Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute.
Cât blatul se răcește, m-am...
Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se...
Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea
Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste...
Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili, cu diametrul de 18 cm.
Peste crustă, așezăm un strat de banane, peste care...
Punem untul la topit la foc mic, peste care adăugăm zahărul și amestecăm constant. După ce s-a topit zahărul, oprim focul și încorporăm laptele praf. Acum adăugăm 150 de grame de fulgi de cocos, iar restul păstrăm pentru decor. Amestecăm bine, până avem un amestec...
Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am lăsat la foc mic, amestecând frecvent și zdrobind zmeura.
Când aproape este gata, am...
Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început prin a spăla și curăța căpșunile, le-am adăugat într-un bol și le-am făcut piure, folosind un blender de mână. Apoi am adăugat mierea, pudra...
Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecând frecvent. Când este gata,...
Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată care, din când în când, se șterge cu un prospop de hârtie inmnuiat în...
Unt de mere
Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă. Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în...
Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și...
Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat.
Bananele se fac piure.
Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul de banane, apoi vanilia și...
- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;
- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;
- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de...
Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece;...
Pancakes
Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu, împreună cu zahărul. Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă, amestecând des, pentru aprox. 20 de minute.
Când merele sunt pătrunse, luați de pe foc și...
Blat
Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute.
Cheesecake
Se mixează...
Aluat
Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul.
Separat amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi...
Se bate untul până devine cremos, apoi se adaugă zahărul și vanilia și se mai bate 2 minute.
Se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă peste unt și se încorporează.
Aluatul obținut se acoperă cu folie alimentară și se refrigerează 1 oră.
După ce a stat la...
Preparare Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Aluat choux
Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul.
Lăsați pe foc...
Desert tarta cu mere
Întâi am mixat untul cu zahărul până a devenit cremos, apoi am adăugat făina treptat și am obținut un aluat nisipos. Am adăugat gălbenușul de ou, apoi apa și am omogenizat. Am învelit aluatul în folie de plastic și l-am ținut la rece 30 de minute, timp...
Desert sufleu de ciocolata
Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat. Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am oprit focul și le-am lăsat la răcit. Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade...
Desert cheesecake cu catina
Pentru crusta am maruntit biscuitii, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. Am presat compozitia pe baza unei forme de patiserie. Pentru cheesecake: am extras sucul de catina si am dat deoparte. Separat am mixat branza cu zaharul si mierea, am adaugat sucul de...
Desert briose cu afine
Am pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe foc 2-3 minute. Am strecurat apăsând cu o lingură, astfel încât să colectez...
Desert cheesecake cu afine
Am început prin a face crusta: am mărunțit biscuiții, am adăugat cacao, zahăr pudră și apoi am amestecat cu untul topit. Am presat pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 20 de centimentri și am lăsat-o deoparte. Am pus afinele într-o cratiță și am pus o ceașcă de...
Desert supa de fructe
Am început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră. Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am încorporat cu mâna. Apoi am adăugat migdalele zdrobite și am amestecat. Am format o...
Desert gogosi cu Nutella
Întâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat. Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o compoziție cremoasă, apoi am adăugat chefirul, untul și am mai mixat 2 minute. Am început să...
Zbrownies
Întâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat cacao, bicarbonat, ciocolată și am omogenizat. Am pregătit tava cu hârtie de copt, am turnat...
Desert negresa glazurata
Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit câteva minute. Separat, am mixat oul cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am...
Desert clafoutis cu capsuni
Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am mixat până am obținut un aluat mai gros puțin decât cel pentru clătite. Am...
Desert biscuiti moi cu ciocolata
Întâi am topit ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi și am lăsat să se răcească puțin. Separat, am mixat ouăle cu zahărul, romul, până am obținut o spumă. Apoi am adăugat amestecul de ciocolată și am amestecat bine. Am amestecat ingredientele...
Desert tarta Tatin
Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute. Cât blatul se răcește, m-am...
Desert briose cu ghimbir si portocala
Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se...
Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea
Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste...
Desert tort de ciocolata si banane fara coacere
Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili, cu diametrul de 18 cm. Peste crustă, așezăm un strat de banane, peste care...
Homemade Raffaello
Punem untul la topit la foc mic, peste care adăugăm zahărul și amestecăm constant. După ce s-a topit zahărul, oprim focul și încorporăm laptele praf. Acum adăugăm 150 de grame de fulgi de cocos, iar restul păstrăm pentru decor. Amestecăm bine, până avem un amestec...
Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura
Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am lăsat la foc mic, amestecând frecvent și zdrobind zmeura. Când aproape este gata, am...
Supa de Capsuni
Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început prin a spăla și curăța căpșunile, le-am adăugat într-un bol și le-am făcut piure, folosind un blender de mână. Apoi am adăugat mierea, pudra...
Cheesecake la Borcan cu Caviar de Fructe de Padure
Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecând frecvent. Când este gata,...
Clatite cu Crema de Mascarpone
Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată care, din când în când, se șterge cu un prospop de hârtie inmnuiat în...
Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone
Unt de mere Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă. Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în...
Prajitura Iute cu Ghimbir
Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și...
Chec cu banane si ciocolata
Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat. Bananele se fac piure. Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul de banane, apoi vanilia și...
Briose cu portocale si alune
- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr; - Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare; - Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de...
Ciocolata de casa
Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece;...
Pancakes cu mere si crema de mascarpone
Pancakes Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu, împreună cu zahărul. Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă, amestecând des, pentru aprox. 20 de minute. Când merele sunt pătrunse, luați de pe foc și...
Cheesecake cu rom si cafea
Blat Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute. Cheesecake Se mixează...
Turta dulce cu cafea turceasca
Aluat Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul. Separat amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi...
Biscuiti cu unt
Se bate untul până devine cremos, apoi se adaugă zahărul și vanilia și se mai bate 2 minute. Se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă peste unt și se încorporează. Aluatul obținut se acoperă cu folie alimentară și se refrigerează 1 oră. După ce a stat la...
Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Preparare Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata Aluat choux Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul. Lăsați pe foc...