publicat la 23.12.2014
publicat la 19.12.2014
publicat la 19.12.2014
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada din carne
Spalam legumele si le dam pe robot pe care le punem la calit cu ulei și jumătate de pahar de apa. Apoi după ce s-a racit, punem toate ingredientele într-un bol (in afara de vin), potrivim de sare și piper si amestecam bine. Incingem cuptorul la 180 °. ...
Costițe de Porc la cuptor cu bere
Spalam carnea o condimentam cu sare, piper si boia de ardei iute și dulce...si intindem bine condimentele pe ambele parti. Punem într-o tava costitele, berea si dam la cuptor pentru doua ore.Acoperiti cu folie de aluminiu. Din jumate in jumătate de oră , cu ajutorul unei pensule...
Musaca de cartofi si carne
Spalam cartofii si ii fierbem in apa si sare. Trebuie sa fierba pe jumatate.Lasam la racit. Tocam legumele si le călim in ulei.Adaugam carnea si lasam circa 10 minute pana scade toata apa. Adaugam sosul de rosii, sare, piper si o cana cu apa.Lasam sa fiarba o ora, amestecând din...
Pateuri cu piept de pui si caș
Spalam carnea si o dam pe masina de tocat. Incingem uleiul si punem carne , potrivim de sare si piper si lasam pana scade toata zeama si sa se prajeasca putin. Separat intr-un bol, dam pe razatoare casul, adaugam smântână, tocam verdeață, ou si amestecam bine. Adaugam si...
Cartofi cu piept de pui si carne afumata la cuptor
Am curatat si taiat cartofii felii. Pieptul de pui l-am taiat fasii. Am uns o tava cu putin ulei si am asezat carnea de pui si cartofii.Am pus sare si piper, am acoperit cu staniol si am pus un pahar de apa si am dat la cuptor pentru 20 de minute la 200°,pana s-au facut cartofii....
Costite de porc cu legume si sos de rosii
Am spalat carnea le-am presarat cu sare si piper,si le-am pus la prajit in tigaie cu doua linguri de ulei de masline, impreuna cu ceapa taiata fasii,telina taiata bucati si usturoiul taiat rondele.Am lasat sa se prajeasca bine carnea. Apoi am pus apa cat cuprinde si am lasat la fiert o ora la...
Cotlete mediteraneene
Am spalat carnea,am condinentat-o cu sare si piper si le-am batut pe fiecare in parte cu batatorul de carne. Am incins tigaia grill si le-am prajit fiecare in parte,la foc rapid numai cat carnea,sa isi schimbe culoarea si sa aiba dungile de le grill. Am incins cuptorul la 200°. Am...
Iepure cu mirodenii
Am spalat carne bine,am pus-o intr-un bol mare,in care am adaugat toate mirodeniile,si usuroiul curatat si taiat in doua,in afara de ulei de masline,am pus si vinul si apa,am mestecat bine si am lasat la rece,acoperit cu o pelicula,timp de doua ore.Puteti sa lasati si o noapte. Intr-o tigaie...
Omleta cu piept de pui si cartofi
1.Am prajit carnea,taiat cubulete mici,in ulei de masline,cu putina sare si piper. 2.Dupa aceea am pus ceapa si catelul de usturoi tocat marunt si am lasat sa se inmoaie. 3.Am taiat cartofi cubulete,dupa ce le-am curatat de coaja, si am pus peste ceapa si carne.Am lasat sa se caleasca...
Fasole scazuta cu carnati
1.Am pus fasolea la fiert in apa rece.Am lasat la fiert circa 2 ore. 2.Am tiat carnati rondele si i-am prajit in putin ulei.Am tocat ceapa si ardeiul si l-am pus peste carnati.Am lasat circa 10 minute in care am adaugat si un polonic din zeama de la fasolea fiarta,ca sa se inmoaie mai...
Piftelute de carne pe pat de legume
1.Prima data am spalat dovleceii,i-am taiat fasii,(dar numai partea verde) iar mijlocul l-am taiat marunt pe care l-am folosit la piftelute.(ca sa nu arunc). 2.Am facut compozitia pentru piftelute:am pus carnea,miezul de la dovlecei,painea inmuiata in apa si stoarsa bine,usturoiul...
Dovlecei umpluti in sos de rosii
1.Spalam dovleceii,ii taiem pe lung si cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul.Pe acesta il tocati marunt. 2.Intr-un bol punem carnea,miezul de dovlecei,oua,parmezan ras,sare,piper,pesmet,patrunjel (eu am avut congelet,circa 5 lg)si mestecati bine. 3.Intr-un bol mai mic pregatim sosul de...
Musaca de Dovlecei si Piept de pui
1.Am curatat si am tocat legumele marunt si le-am calit in ulei de masline,si usturoiul tocat marunt. 2.Am tocat pieptul de pui si l-am pus peste legumele,usor prajite.Am lasat cu capac,la foc mic,pana zeama a scazut si am lasat putin sa se prajeasca si carnea.Am pus sare,piper dupa...
Muschi de vita cu mirodenii si cartofi la cuptor
1. Am pus la incins o tigaie,mai inalta,cu putin ulei de masline,rozmarin,salvie,o frunza de dafin si un catel de usturoi.Am spalat bucata de carne am frecat-o cu sare si piper si am prajit-o bine pe toate partile. 2. Am stins cu vin alb si am lasat sa se evapore,intorcandu-l pe toate...
Mancarica din muschi de vita cu mazare si cartofi
1.Am spalat carnea,am taiat-o fasii subtiri circa 4-5 cm,si am pus-o la fiert cu un pahar de apa,puin ulei,sare si piper.La foc mic acoperit cu un capac,timp de 30 minute. 2.Am tocat marunt usturoiul si am taiat rondele ceapa.Apoi le-am adaugat peste carne si am mai lasat 10 minute. 3.Am...
Rulada de carne tocata cu legume
1.Intr-un bol am pus carnea tocata de pui si de porc,am adaugat pesmet,parmezan ras,oul,patrunjel,putina sare si piper,am mestecam bine si l-am pus deoparte. 2.Intr-o tigaie am incins uleiul de masline,am curatat ceapa verde,am tocat-o marunt si am pus-o la calit.Am spalat spanacul,pe care...
Varza cu ciolan afumat
1.Intr-o oala cu apa rece am fier ciolanele,timp de doua ore. 2.Intr timp am curatat si am tocat ceapa si ardeiul marunt,iar varza am taiat-o potrivit. 3.Dupa ce s-a fiert ciolanele,le-am scos si am pastrat putina zeama.Am luat carnea de pe oase si am pus-o deoparte. 4.Am calit ceapa si...
Pui Vanatoresc
1.Am spalat puiul,l-am taiat si l-am pus la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline si l-am prajit bine pe toate partile. 2.Am curatat legumele,le-am spalat,le-am taiat mai mare si le-am dat pe robot.Dupa aceea le-am pus la calit peste pui. 3.Dupa ce s-au calit legumele,am adaugat rosiile...
Copanele cu ciuperci champignons si masline verzi
1.Am spalat copanelele,le-am frecat cu sare si piper,le-am pus intr-o tava cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptor la 180° timp de 20 de minute. 2.Intre timp am spalat ciupercile si le-am taiat fasii.Am curatat si usturoiul si l-am taiat tot fasii. 3.Dupa 20 de minute am pus...
Muschi de porc in vin rosu
1.Am spalat carnea,am legat-o si am frecat-o cu sare si piper. 2.Am pus o oala la incins cu ulei de masline,am spalat si am taiat mai mare legumele si le-am prajit.Cand s-au prajit,am pus carnea si am prajit-o pe toate partile. 3.Am adaugat vinul,am lasat 3 minute sa se evapore...
Piept de pui cu Sos de lamaie si Salata de Cartofi cu Fasole Verde
1.Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete potrivite.Le-am pus la fiert in apa rece cu sare,impreuna cu fasolea verde.Cand s-a fiert am pus l-a scurs si am lasat sa se raceasca. 2.Am pus o tigaie la incins cu putin ulei de masline.Am dat feliile de piept de pui prin faina si le-am prajit pe...
Mancarica cu pulpe de pui si ceapa
1.Am dezosat pulpele,le-am spalat,le-am taiat bucatele potrivite si le-am pus in tigaia incinsa cu ulei de masline,am pus capac si am lasat la foc mic timp de 15 de minute. 2.Am curatat usturoiul si ceapa,le-am tocat marunt si le-am pus peste carne cu sare si piper.Am mestecat si le-am lasat...
Pulpe dezosate si orez cu legume
1.Am spalat carnea,am dezosat-o ,am condimentat-o cu sare,piper si usturoi praf,apoi am batut-o cu batatorul de carne.Le-am pus in frigider. 2.Am curatat si spalat legumele.Le-am tocat marun si le-am pus pe toate intr-o tigaie la calit,impreuna cu mazarea,cu putin ulei si sare. 3.Cand s-au...
Nuggets de Pui
1.Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi.Am tocat ceapa mai mare.Am taiat painea bucatele.Usturoiul l-am tocat mai marunt. 2.Intr-un robot puneti carnea,paine,ceapa,usturoiul,sos-ul de soia.mustarul,sare si le dam pe toate prin robot pana se amesteca bine pana devine ca o...
Ceafa de porc in sos de rosii
1. Am spalat carnea.am taiat-o circa 3-4cm si am pus-o intr-o tigaie la prajit,fara ulei.Am pus capac. 2. Am curatat legumele,le-am spalat si am tocat ceapa si ardeiul marunt,ceapa verde rondele si le-am pus in tigaie dupa ce s-a facut carnea putin.Am sarat si am piperat,am pus capac si am...
Frigarui de dovlecei si carnati de curcan la gratar
Am spalat dovleceii si i-am taiat rondele circa 1 cm. Am taiat carnati tot cam 1 cm si am inceput sa fac frigaruii. Le-am condimentat cu sare si piper. Am incins tigaia grill si le-am pus in tigaie,la foc mic.La inceput am pus capac,cam 10 minute sa se inmoaie dovleceii.Le-am intors pe...
Costite de porc la cuptor
1.Am spalat costitele,le-am condimentat si le-am pus intr-o tava. 2.In tava am pus crengutele de rozmarin,usturoi,vin si o cana mare de apa.Le-am dat la cuptor la 170°timp de 2 ore,acoperit cu o folie de aluminiu. 3.Le-am intors din cand in cand. Serviti calde cu mujdei de usturoi si...
Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate
1.Spalam carnea o dezosam si o taiem bucati potrivite.Le punem la prajit intr-o oala cu putin ulei. 2.Curatam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le taiem marunt. Dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam legumele, punem putina sare si mai lasam 10 minute, cu capac, la foc potrivit....
Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti
1.Am tocat pieptul de curcan,am maruntit cu mana carnatii proaspeti,(puteti sa ii zdrobiti si cu o furculita)dupa ce i-am dat matul jos. 2.Am curatat cartofii pe care i-am dat prin robot si i-am stors.Am curatat si morcovul pe care l-am dat pe razatoarea mica.Am spalat mararul si patrunjelul...
Cotlete de porc cu legume la cuptor
Incingem cuptorul la 70°.Spalam carnea o punem in tava cu putin ulei de masline,condimentam carnea cu sare,piper si usturoi praf,crenguta de rozmarin,vinul si paharul de apa si dam la cuptor pentru 30 de minute,acoperit cu o folie de aluminiu. Intre timp pregatim legumele:le curatam,le...