publicat la 15.04.2022
publicat la 17.02.2022
publicat la 18.12.2021
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci
Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca Curatam bananele, le punem intr-un blender si le transformam in piure. Macinam nucile, dar nu foarte fin. Acoperim o formă clasică...
Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara. Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele. Coaja nu am curatat-o pentru ca le-am dat pe razatoare. Dam gutuile pe razatoare si pe masura ce...
Desert cuburi din foietaj cu ciocolata
Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat. Apoi, taiem ciocolata in cuburi. Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de gheata la congelator. Apasam aluatul usor cu degetele in orificiilei formei pentru cuburi de...
Mere la borcan pentru iarna, fara zahar
Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare. Borcanele se spala bine, se scurg si se sterilizeaza in cuptor pentru 8-10 minute, la temperatura medie. Se pune razatura de mere in...
Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone
Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto. Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la visine si se presara zahar peste ele. Se lasa deoparte si se amesteca din cand in cand, pana zaharul...
Desert placinta cu mere si gutui
Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol. Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se framanta un aluat, adaugand faina pana devine nelipicios. Se lasa aluatul la odihnit 15 minute,...
Desert rondele din foietaj umplute cu mere
In timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere. Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare. Se caramelizeaza la foc mic, impreuna cu zaharul, iar cand sunt bine patrunse si frumos colorate, se adauga...
Desert clatite cu sirop de artar in aluat
Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza. Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina. Omogenizam din nou compozitia si o diluam cu apa minerala. La final adaugam si putin ulei de masline. Uleiul adaugat in...
Dulceata de ardei iuti cu ardei copti
Deci, ingredientele au fost cantarite dupa ce au fost curatate. Ardeii capia si gogosarii se coc, se presara sare peste ei si se acopera cu folie. Se lasa asa 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece. Se curata foarte bine dupa ce au trecut prin acest proces. Se toaca, apoi,...
Dovleac copt cu scortisoara si miere
Dovleacul turcesc se spala pe coaja și se sterge cu prosoape absorbante de hartie. Se taie pe jumatate si i se inlatura semintele. Apoi, fiecare jumatate de dovleac se taie in patru felii groase. Se unge o tavă cu putin ulei si se aseaza in ea feliile de dovleac, cu coaja in jos....
Sirop de soc
Florile de soc se clatesc bine cu apa rece si se pun intr-un vas, impreuna cu coaja de la 2 lamai, doar partea galbenă. Se pune apa peste ele si se fierb 10 minute de cand se atinge punctul de fierbere, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa racire, coaja de lamaie se inlatura, iar vasul se da...
Desert gogosele in forma de rozete si stelute
Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia. Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite. Lasam compozitia sa se...
Budinca de paste cu branza si zahar ars
Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde. Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa se dispuna pe peretii acesteia. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15 minute, apoi...
Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide
Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului. Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina. Rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite. Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc...
Spaghete cu branza
Se pune apa la fiert, impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele, rupte in doua. Se lasa la fiert pana cand isi dubleaza volumul si sunt bine patrunse, apoi se scurge apa, rasturnand spaghetele intr-o sita, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Se...
Gris cu lapte
Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot, apoi se toarna in fir subtire peste celelalte ingrediente si se omogenizeaza bine. Punem vasul pe...
Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras
Se sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul. Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si se mixeaza in continuare pana cand se amesteca totul bine. Se lasa compozitia sa se...
Sirop din muguri de brad
Se spala bine mugurii de brad sub jet de apa rece si se scurg. Se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Se pune vasul la foc mediu pana incepe sa fiarba siropul, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa asa timp de o ora. Se da vasul la rece pentru 24 de ore, apoi se strecoara...