Pentru ca am fost in inima muntilor, unde bradul e la el acasa, am cules muguri si mi-a revenit mie sarcina sa fac si siropul.
Nu de altceva, dar Meri era ocupata cu alte treburi gospodaresti.
Deci eu am cules mugurii, eu am facut siropul si tot eu il voi savura cu apa minerala.
Se spala bine mugurii de brad sub jet de apa rece si se scurg.
Se pun intr-un vas si se acopera cu apa.
Se pune vasul la foc mediu pana incepe sa fiarba siropul, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa asa timp de o ora.
Se da vasul la rece pentru 24 de ore, apoi se strecoara lichidul printr-un tifon si se storc bine mugurii de brad din acel tifon pentru a nu pierde niciun strop din sucul lor.
Cantitatea rezultata se masaoara si se pune zahar in functie de rezultatul masuratorii(la 1 L lichid se pune 1 Kg zahar).
Se pune siropul + zaharul din nou la fiert si se lasa pana cand incepe sa se ingroasa ca un gel. Se va incerca din timp in timp luand sirop in lingura si lasandu-l sa se raceasca.
Eu l-am fiert o ora la foc mediu.
Spre finalul fierberii se adauga si zeama de lamaie.
Dupa stingerea focului se sterilizeaza sticlele si se pune siropul fierbinte in ele.
Se infileteaza capacele si se lasa sticlele in cuptorul deja incalzit in timpul sterilizarii, pana se racesc definitiv.
Au rezultat doua sticle de 750 ml.
Este foarte aromat si frumos colorat!