Desert placinta cu mere si gutui

de Adi in Prajituri, 16 Dec 2018 | 6020 vizualizari

 

Foarte buna a iesit aceasta placinta cu mere si gutui si foarte usor este de pregatit!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri iaurt cremos
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 475 gr faina + pentru infainat masa de lucru
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr mere rase, de la borcan
  • 200 gr dulceata de gutui
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zahar vanilat, pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si gutui:

Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol.

Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se framanta un aluat, adaugand faina pana devine nelipicios.

Se lasa aluatul la odihnit 15 minute, apoi se imparte in doua parti aproximativ egale.

 Se porneste cuptorul la 180 de grade C.

Se intinde prima parte de aluat intr-o tava de 28/40 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se amesteca merele cu dulceata de gutui si se intind peste foaia de aluat.

Cea de-a doua foaie se intinde mai intai pe masa de lucru tapetata cu faina, apoi se transfera peste umputura de mere cu gutui.

Se coace placinta pentru 35 de minute la 180 de grade C.

Se lasa sa se tempereze, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste fie usor calda, fie rece.

Este delicioasa oricum!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

18.12.2018, 06:27

Ce fain arata😍😍😍🤤🤤

mihaelar63 1

28.12.2018, 00:11

Parca simt mirosul parfumat

miki_a 1

27.12.2021, 06:33

Nu prea înțelegeam ce caută praful de copt și bicarbonatul în umplutură, dar m-am "dumirit" Am pus rețeta ta pe lista mea "de probat"! ! Mulțumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi poloneze- Paczki