ANCA

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.12.2008

RETETE112
PRIETENI42
Retete

Broccoli, conopida, curcan :)

In Curcan la 22 Oct 2010

Carnea de curcan se taie cubulete si se inabuse usor intr-o tigaie de teflon cu o ceapa si usturoi tocat, apoi se pune intr-un vas termorezistent. Conopida si broccoli desfacute in buchetele se aseaza in vas, se presara cimbru si maghiran, se amesteca cu atentie, apoi se toarna peste toate...

Zargan in sos marinat

In Peste la 21 Oct 2010

Asezam pestele intr-un vas termorezistent, il stropim cu ulei de masline, il condimentam, apoi turnam peste peste sucul de rosii. Deasupra punem cateva felii de lamaie, fara coaja, pentru a nu da un gust amar sosului. Usturoiul se zdrobeste si se adauga spre final, impreuna cu vinul alb....

Gusa de curcan umpluta

In Curcan la 6 Oct 2010

Se scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine. Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie, incat sa rezulte o consistenta ca la drob, nu pasta!...

Gogosari cu vinete marinate

In Conserve la 24 Sep 2010

Gogosarii se taie in 4 sau 6, iar vinetele se cojesc si se taie rondele, de cca 1 cm grosime (nu foarte subtiri..). Se pun la fiert toate ingredientele pentru marinata (otetul, zaharul, sarea si uleiul), iar cand incep sa fiarba, se oparesc gogosarii, apoi vinetele, cele din urma mai putin,...

MLM de pastrama de oaie

In Oaie la 21 Sep 2010

Pastrama se taie fasii subtiri, si se trage la tigaie la foc tare, intr-o picatura de ulei, sau chiar fara, pentru ca va lasa oricum multa zeama. Cand e pe trei sferturi facuta si zeama a scazut, se stropeste cu vinul rosu, se adauga ceapa, ardeiul gras cubulete, ardeiul iute tocat marunt si...

Dulceata de piersici si pere

In Dulceata / Gem la 3 Sep 2010

Piersicile si perele se taie cubulete, se presara zaharul peste ele si se lasa cateva ore la frigider sa lase zeama. Se pun intr-o cratita de inox sau alt vas care nu se prinde, se pun migdalele, stafidele si batonul de scortisoara si se lasa la foc mic cam o ora, pana se leaga sosul si trece...

Ciorba alba cu curcan si legume

In Supe/Ciorbe la 13 Aug 2010

 Am taiat cubulete pieptul de curcan si l-am pus la fiert 10 minute, apoi am adaugat radacinoasele taiete julien fin, fasolea verde si mazarea. Am lasat 5 minute la fiert, apoi am pus ceapa tocata, ardeiul gras si rosiile taiate cubulete. Cand toate legumele sunt fierte, se pune borsul...

Rasol picant de fasole verde

In Mancaruri de post la 12 Aug 2010

Fasolea se curata si se fierbe cu putina sare, se scurge, se strpeste cu ulei de masline, se sareaza dupa gust. La salata asta eu folosesc mereu un otet aromat cu diverse ierburi, busuioc, cimbru, de data asta am avut cu catina, este un f bun digestiv.  Se adauga patrunjel tocat, ardeiul...

Tagliatelle al pollo e pomodoro

In Paste la 12 Aug 2010

Pieptul de pui l-am taiat cubulete mici si l-am inabusit usor in tigaie, cu un strop de ulei de masline si condimentat cu cimbru, oregano, maghiran, putina sare si piper proapat rasnit. Rosiile le-am taiat cubulete (nu le-am cojit) si le-am pus in blender, obtinand un suc proaspat de rosii, in...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2010

Afinele se spala cu grija sa nu se storceasca, se scurg si se aseaza intr-un vas, se pune zaharul peste ele si se lasa la frigider 24 ore sa-si lase sucul. Apoi se pun intr-o cratita de inox, impreuna cu batonul de vanilie, la foc moale, o ora-o ora jumate, pana cand incepe dulceata sa se...

Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Ceapa verde, patrunjelul, coriandrul si ardeiul iute se toaca, rosiile se taie cubulete. Avocado se taie pe jumatate si se scoate miezul din coaja cu ajutorul unei linguri. Se pun toate intr-un castron, se stoarce lime-ul de-asupra si se zdrobesc cu o furculita. Adaugati sare si piper dupa...

Calcan la gratar cu cartofi copti

In Peste la 6 Iun 2010

Calcanul se curata si se spala, daca are saculeti de icre inauntru, nu se scot (sunt absolut delicioase coapte asa, in peste) Intai, am pus pe gratar cartofii noi, spalati bine si inveliti in folie de aluminiu. S-au facut cam in 30 min, nefiind foarte mari. Calcanul se unge bine pe toate...

Cuburi de porc picante

In Porc la 15 Mai 2010

Muschiul de porc il taiem cuburi, le asezam intr-o tava mai inalta, adaugam cimbru si condimente pt carne de porc, putin chilli sau pimento, dupa preferinta, rasnim piper mozaic. Punem vinul peste carne si dam la cuptor cca 30 min, acoperind tava cu capac sau folie de aluminiu. Adaugam...

Chefal cu legume

In Peste la 15 Mai 2010

Chefalul l-am taiat bucati, l-am asezat intr-un vas de lut, l-am stropit cu ulei de masline, cimbru, sare piper si putin vin alb sec. In jurul lui am pus cartofii cubulete, mazarea, morcovul rondele subtiri si putin ardei gras, am turnat sucul de rosii peste ele, am acoperit vasul cu folie de...

Muffins 'Vicky'

In Dulciuri la 15 Mai 2010

Galbenusurile cu un praf de sare si zaharul se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, se incorporeaza bine, apoi se adauga laptele, praful de copt stins in lamaie, se mixeaza pana la omogenizare, dupa care incorporam si faina (am folosit faina integrala). Albusurile...

Cuscus picant

In Mancaruri cu carne la 2 Mai 2010

Carnea tocata am inabusit-o impreuna cu ceapa si usturoiul verde, am adaugat putina salvie, cimbru si salvie si am lasat la foc mic cca 20 min. Apoi am adaugat o cana cu suc de rosii, am stropit cu putin vin alb si sos chilli dupa gust si am lasat la fiert inca 5 minute, dupa care am adaugat...

Taitei integrali cu faina de secara

In Paste la 25 Apr 2010

Faina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare. Se amesteca usor, incorporand treptat faina, apoi se framanta bine, pana se obtine un aluat nelipicios,...

Orez integral cu gaina, in vas de lut

In Pui la 25 Apr 2010

In vasul de lut se pune orezul integral (am folosit Uncle Ben's, o punguta, ideal pentru fix 2 portii), ceapa, ardeiul, tocate marunt si usturoiul verde rondele, inclusiv cozile verzi. Se stropesc toate cu putin vin alb sec. Carnea se taie cubulete si se fierbe pana este aproape gata, eu am...

'Scoici' integrale umplute

In Paste la 9 Mar 2010

Carnea tocata (am avut berbec, am tocat-o eu) se amesteca bine cu toate ingredientele, tocate marunt. Pentru sos, amestecam sucul de rosii cu vinul, usturoiul si condimentele. Pastele se fierb pe jumatate, la foc mic, pentru a nu se lipi, cam 7-8 minute, sa nu fie moi. Le-am scos cu grija,...

Pandispan cu mere si nuci - diet

In Prajituri la 5 Mar 2010

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca cu scortisoara si nuca pisata. Ouale se bat bine cu un praf de sare si fructoza, se incorporeaza si uleiul, apoi se adauga vanilia si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Omogenizam bine, apoi adaugam fainurile, in proportie...

Orez integral cu ciuperci

In Mancaruri de post la 5 Mar 2010

Ciupercile taiate felii, prazul  rondele, ardeiul cubulete, cimbru si usturoiul tocat marunt se inabuse cu capac in vinul alb si o lingura de ulei de masline. Cand sosul scade se pune sucul de rosii, mai da cateva clocote si oprim focul. Mai adaugam o lingura de vin sec si amestecam bine. Se...

Salata de mazare - cu vitel la gratar

In Salate la 24 Feb 2010

Mazarea si morcovul se pun la steamer, pana se inmoaie, morcovul sa fie usor crocant, apoi l-am taiat cubulete mici. Ceapa rosie am taiat-o julien subtire. Ciupercile taiate bucatele le-am inabusit in putin unt degresat (cam o lingurita), ele oricum isi vor lasa zeama, cu usturoiul...

Spaghetti bolognese

In Spaghete la 20 Feb 2010

Sosul: Ceapa taiata fin si carnea tocata le-am pus la inabusit cu putin ulei de masline, impreuna cu condimentele. Dupa 10 minute am adaugat ciupercile taiate felii. Am lasat la foc mic aproximativ 15 minute, apoi am adaugat usturoiul maruntit bine, 'iuteniile':D dupa gust, rosiile si pasta de...

Pizza "olteneasca"

In Pizza la 12 Feb 2010

Aluatul: ingredientele se pun in masina de paine in ordinea mentionata la programul pentru framantat si dospit. Traiasca Oana, iese perfect blatul asta, dupa reteta ei!! Sosul : pasta de rosii se dizolva cu apa, si se pune la foc, impreuna cu sucul de rosii. Cand incepe sa clocoteasca, se...

Musacaua mea

In Vita la 2 Feb 2010

Cartofii se taie rondele, nu foarte subtiri, si se calesc usor in tigaia cu ulei. Vinetele proaspete se spala si se cojesc partial (zebra), se taie ca si cartofii, se sareaza si se lasa la scurs cca 30 minute, apoi se clatesc sub jet de apa rece. Eu am avut in congelator vinete cubulete, si le-am...

Supa rosie, de gaina taraneasca:)

In Supe la 25 Ian 2010

Carnea se pune la fiert in apa rece, se spumeaza. Cand carnea este aproape fiarta, se pun legumele taiate cubulete si ceapa, care se fierbe intreaga, si se scoate din supa la final. Cantitatile de legume se adapteaza in functie de cata carne avem. Am adaugat o cana cu suc de rosii, am lasat...

Coltunasi cu aroma de scortisoara

In Dulciuri la 25 Ian 2010

Faina se amesteca cu putina sare. Oul l-am bautu cu apa calda si am adaugat peste faina, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi am framantat aluatul obtinut pana se dezlipeste de pe mana, cam 10 minute, si l-am lasat de-o parte jumatete de ora. Umplutura: se amesteca branza cu oul, zaharul,...

Muschiulet file - mezel

In Mezel de casa la 23 Ian 2010

Am spalat carnea, am ajustat-o ca dimensiuni cu cutitul, ca sa se imbine frumos cele trei bucati, apoi am tamponat-o cu un prosop de bucatarie. Usturoiul l-am mixat cu vinul, putina sare si piper macinat, apoi am adaugat restul condimentelor, si am frecat bine bucatile de muschi cu amestecul...

Pastrama de gasca - mezel

In Mezel de casa la 23 Ian 2010

Pieptul de gasca dezosat si fara piele, se spala si se scurge bine de apa, se tavaleste bine in sare grunjoasa, se aseaza intr-un castron ceramic sau de sticla, si se lasa la rece cam 12 ore, dupa care se curata de sarea in exces( carnea deja a tras sare cat i-a trebuit). Usturoiul se mixeaza...

Curcan in vin si suc de portocale

In Curcan la 18 Ian 2010

Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava.  Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele. Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la...

Afisate 31 - 60 din 112 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2013

Quinoa cu fructe de mare

publicat la 23.02.2013

Baclava

publicat la 11.02.2013

Salata de somon cu iaurt

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]