Cartofii se spala si se taie in cuburi potrivit de mari, iar ceapa in jumatati.
Intr-un castron se amesteca toate condimentele impreuna cu usturoiul taiat fasii si 7-8 linguri de ulei de masline. Amestecul de condimente se toarna peste cartofi si ceapa, se asaza apoi in tava si se dau la...
Portocala se curata de coaja cu un cutit. apoi se taie fiecare feliuta. dar fara pielita alba. Restul de fructe se taie in felii subtiri, in afara de physalis.
Amestecam toate fructele intr-un bol si turnam deasupra nectarul de piersici. Se serveste imediat dupa preparare.
Zdrobim doi catei de usturoi, apoi ii amestecam cu paprika, coriandrul, nucsoara, rozmarinul, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Ungem prepelitele cu acest amestec pe toate partile si pe dinauntru , apoi le asezam in tava si turnam restul de ulei de masline deasupra. Dam la cuptor...
Intr-un castron amestecam apa cu amidonul, sosul de soia, uleiul de susan, un praf de ghimbir si susanul.
Seitanul il taiem in fasii subtiri si late si il prajim in wok-ul incins cu 3 linguri de ulei si putina sare si piper. Cand s-a rumenit pe ambele parti, il scoatem pe o farfurie....
Frunzele de varza spalate se ruleaza, apoi se taie in fasii subtiri si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se lasa la fiert, pana pana se inmoaie.
Intr-o oala punem uleiul de masline si cateii de usturoi taiati in rondele subtiri. Lasam la calit cateva secunde, fara ca usturoiul sa prinda...
Batem galbenusurile cu doua linguri din cantitatea de zahar, pana se deschid la culoare, apoi se adauga esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat cate doua linguri de zahar pana il terminam. Adaugam apa fierbinte in fir subtire, fara a ne...
Uscam bucatile de peste cu ajutorul unui prosop de hartie, apoi le asezam in tava. Punem deasupra ceapa si usturoiul taiate in felii subtiri, foile de dafin, sare, piper si paprika dupa gust si pasta de rosii.
Punem si cateva linguri de ulei de masline si ungem bine fiecare bucata de...
Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite,...
L aptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei...
Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam totul la calit un minut sau doua, apoi punem cca 1,5 l de apa fierbinte si lasam la fiert pentru zece...
Varza se taie in bucati mari si se spala bine. Intr-o oala adanca se pun cele 2 linguri de ulei de masline si bacon-ul taiat in cubulete si se lasa la foc iute pana se rumeneste usor. Se adauga varza si sare dupa gust si se acopera cu un capac. Se lasa la foc mic pentru cca 30 de minute, fara a...
Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4.
Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar, se adauga putina apa (smochinele vor trage...
Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc.
Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema,...
Taiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline.
Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate, 150 ml de apa si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cca 30 de minute para scade apa, iar...
Taiem ceapa in felii subtiri si o caramelizam intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. O lasam apoi sa se raceasca.
Separat, batem oul cu frisca si 2 linguri de parmezan ras, adaugam apoi ardeiul taiat in cubulete mici, sare si piper.
Taiem coaja feliilor de paine, le presam...
Taiem prazul rondele si il calim in ulei de masline impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si amestecam putin.
Curatam si taiem cartofii, dovlecelul si morcovii in cuburi, iar ardelul in fasii. Punem legumele si catelul de usturoi peste praz si adaugam apa...
Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros.
Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline, apoi o treime din ceapa si 1 catel de usturoiul taiat. Asezam apoi un strat de felii de cartofi,...
Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie. Amestecam bine pana se topeste mierea, strecuram si lasam la racit.
Intr-o tigaie, prajim migdalele...
Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat, framantand prea mult foaia coapta va fi prea tare. Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, dupa...
Scobim miezul dovleceilor si il pastram.
Intr-o cratita punem putin ulei de masline, bacon taiat marunt, carnea tocata si oregano. Calim pana se rumeneste usor, apoi punem ceapa, 2 catei de usturoi si miezul dovleceilor taiate marunt. Amestecam bine, apoi dupa 2-3 minute adaugam si pasta de...
Prajim feliile de bacon cu o lingura de ulei de masline, pana se rumenesc, apoi le punem in blender impreuna cu 1 catel de usturoi, oregano, cimbru, putina sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Le tocam, dar nu prea marunt.
Punem intr-o oala apa, sare si ceapa iar cand incepe sa fiarba,...
Calim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare.
Punem in blender nautul, ierburile si condimentele care se paseaza pana la omogenizare. Verificam daca mai...
Biscuitii macinati se amesteca cu margarina topita si se pun in tava de copt, apasand bine ca sa acoperim atat fundul formei cat si marginile.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Separat batem galbenusurile cu zaharul, fulgii de cocos si frisca. Amestecam apoi cu albusurile si punem...
Blat:
Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada...
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga laptele si uleiul, amestecand bine cu o spatula. Batem ouale si le adaugam in compozitie, omogenizam si incorporam cu grija ca sa ramana intregi murele descongelate si scurse de zeama.
Umplem pe trei sferturi formele de briose si le dam la...
Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert, am schimbat apa si am pus si jumatate de ceapa, morcovul si telina impreuna cu fasolea la fiert....
Punem pe foc frisca, ciocolata, margarina, un plic de zahar vanilat si coaja de portocala pana topim ciocolata, dar fara a da in clocot. Dam deoparte sa se racoreasca.
Punem si murele (am avut congelate) cu un plic de zahar vanilat pe foc si lasam pana scade sucul si se formeaza un...
Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza 3-4 linguri din apa in care au fiert.
Intre timp, punem filetele de anșoa intr-o tigaie larga impreuna cu usturoiul zdrobit si putin ulei de masline. Lasam la calit timp de un minut, apoi adaugam tonul, maslinele si patrunjelul...
Batem albusurile, iar cand incep sa faca spuma, adaugam cate o lingura de zahar pana obtinem un amestec ca cel de bezea. Ciocolata se taie in bucati mici.
Amestecam apoi toate ingredientele si intindem amestecul intr-o tava cu hartie de copt, apoi dam la cuptor pentru circa 10 minute sau pana...
Mai intai, separam crema de pe fiecare biscuit Oreo si o dam deoparte. Pastram doar cativa biscuiti pentru a adauga in crema si pentru decor, iar restul ii zdrobim marunt impreuna cu cei Petit Beurre si adaugam margarina topita. Punem amestecul de biscuiti intr-o forma cu fundul detasabil si...
Cartofi cu brocoli la cuptor
Cartofii se spala si se taie in cuburi potrivit de mari, iar ceapa in jumatati. Intr-un castron se amesteca toate condimentele impreuna cu usturoiul taiat fasii si 7-8 linguri de ulei de masline. Amestecul de condimente se toarna peste cartofi si ceapa, se asaza apoi in tava si se dau la...
Salata de fructe
Portocala se curata de coaja cu un cutit. apoi se taie fiecare feliuta. dar fara pielita alba. Restul de fructe se taie in felii subtiri, in afara de physalis. Amestecam toate fructele intr-un bol si turnam deasupra nectarul de piersici. Se serveste imediat dupa preparare.
Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu
Zdrobim doi catei de usturoi, apoi ii amestecam cu paprika, coriandrul, nucsoara, rozmarinul, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Ungem prepelitele cu acest amestec pe toate partile si pe dinauntru , apoi le asezam in tava si turnam restul de ulei de masline deasupra. Dam la cuptor...
Seitan in stil asiatic
Intr-un castron amestecam apa cu amidonul, sosul de soia, uleiul de susan, un praf de ghimbir si susanul. Seitanul il taiem in fasii subtiri si late si il prajim in wok-ul incins cu 3 linguri de ulei si putina sare si piper. Cand s-a rumenit pe ambele parti, il scoatem pe o farfurie....
Garnitura de varza cu fasole
Frunzele de varza spalate se ruleaza, apoi se taie in fasii subtiri si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se lasa la fiert, pana pana se inmoaie. Intr-o oala punem uleiul de masline si cateii de usturoi taiati in rondele subtiri. Lasam la calit cateva secunde, fara ca usturoiul sa prinda...
Desert tort cu frisca si fructe
Batem galbenusurile cu doua linguri din cantitatea de zahar, pana se deschid la culoare, apoi se adauga esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat cate doua linguri de zahar pana il terminam. Adaugam apa fierbinte in fir subtire, fara a ne...
Pisica de mare la cuptor
Uscam bucatile de peste cu ajutorul unui prosop de hartie, apoi le asezam in tava. Punem deasupra ceapa si usturoiul taiate in felii subtiri, foile de dafin, sare, piper si paprika dupa gust si pasta de rosii. Punem si cateva linguri de ulei de masline si ungem bine fiecare bucata de...
Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite
Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite,...
Desert gogosi
L aptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei...
Ciorba cu perisoare (de post)
Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam totul la calit un minut sau doua, apoi punem cca 1,5 l de apa fierbinte si lasam la fiert pentru zece...
Snitele de pui cu garnitura de varza
Varza se taie in bucati mari si se spala bine. Intr-o oala adanca se pun cele 2 linguri de ulei de masline si bacon-ul taiat in cubulete si se lasa la foc iute pana se rumeneste usor. Se adauga varza si sare dupa gust si se acopera cu un capac. Se lasa la foc mic pentru cca 30 de minute, fara a...
Desert placinte cu mere, smochine si nuci
Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4. Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar, se adauga putina apa (smochinele vor trage...
Desert placinta cu branza si mere
Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc. Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema,...
Pastai cu usturoi
Taiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate, 150 ml de apa si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cca 30 de minute para scade apa, iar...
Aperitiv mini tarte pentru mic dejun
Taiem ceapa in felii subtiri si o caramelizam intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. O lasam apoi sa se raceasca. Separat, batem oul cu frisca si 2 linguri de parmezan ras, adaugam apoi ardeiul taiat in cubulete mici, sare si piper. Taiem coaja feliilor de paine, le presam...
Supa crema de legume
Taiem prazul rondele si il calim in ulei de masline impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si amestecam putin. Curatam si taiem cartofii, dovlecelul si morcovii in cuburi, iar ardelul in fasii. Punem legumele si catelul de usturoi peste praz si adaugam apa...
Mancare de cartofi cu pisica de mare
Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros. Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline, apoi o treime din ceapa si 1 catel de usturoiul taiat. Asezam apoi un strat de felii de cartofi,...
Desert Baclava
Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie. Amestecam bine pana se topeste mierea, strecuram si lasam la racit. Intr-o tigaie, prajim migdalele...
Desert prajitura cu mere si scortisoara
Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat, framantand prea mult foaia coapta va fi prea tare. Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, dupa...
Dovlecei umpluti
Scobim miezul dovleceilor si il pastram. Intr-o cratita punem putin ulei de masline, bacon taiat marunt, carnea tocata si oregano. Calim pana se rumeneste usor, apoi punem ceapa, 2 catei de usturoi si miezul dovleceilor taiate marunt. Amestecam bine, apoi dupa 2-3 minute adaugam si pasta de...
Paste cu branzeturi si broccoli
Prajim feliile de bacon cu o lingura de ulei de masline, pana se rumenesc, apoi le punem in blender impreuna cu 1 catel de usturoi, oregano, cimbru, putina sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Le tocam, dar nu prea marunt. Punem intr-o oala apa, sare si ceapa iar cand incepe sa fiarba,...
Falafel
Calim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare. Punem in blender nautul, ierburile si condimentele care se paseaza pana la omogenizare. Verificam daca mai...
Desert tarta de cocos
Biscuitii macinati se amesteca cu margarina topita si se pun in tava de copt, apasand bine ca sa acoperim atat fundul formei cat si marginile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Separat batem galbenusurile cu zaharul, fulgii de cocos si frisca. Amestecam apoi cu albusurile si punem...
Desert tort bavaroise cu cocos
Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc. Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada...
Desert briose cu mure
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga laptele si uleiul, amestecand bine cu o spatula. Batem ouale si le adaugam in compozitie, omogenizam si incorporam cu grija ca sa ramana intregi murele descongelate si scurse de zeama. Umplem pe trei sferturi formele de briose si le dam la...
Fasole batuta
Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert, am schimbat apa si am pus si jumatate de ceapa, morcovul si telina impreuna cu fasolea la fiert....
Desert la pahar
Punem pe foc frisca, ciocolata, margarina, un plic de zahar vanilat si coaja de portocala pana topim ciocolata, dar fara a da in clocot. Dam deoparte sa se racoreasca. Punem si murele (am avut congelate) cu un plic de zahar vanilat pe foc si lasam pana scade sucul si se formeaza un...
Pasta alla puttanesca
Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza 3-4 linguri din apa in care au fiert. Intre timp, punem filetele de anșoa intr-o tigaie larga impreuna cu usturoiul zdrobit si putin ulei de masline. Lasam la calit timp de un minut, apoi adaugam tonul, maslinele si patrunjelul...
Batoane cu seminte si ciocolata
Batem albusurile, iar cand incep sa faca spuma, adaugam cate o lingura de zahar pana obtinem un amestec ca cel de bezea. Ciocolata se taie in bucati mici. Amestecam apoi toate ingredientele si intindem amestecul intr-o tava cu hartie de copt, apoi dam la cuptor pentru circa 10 minute sau pana...
Desert Cheesecake Oreo
Mai intai, separam crema de pe fiecare biscuit Oreo si o dam deoparte. Pastram doar cativa biscuiti pentru a adauga in crema si pentru decor, iar restul ii zdrobim marunt impreuna cu cei Petit Beurre si adaugam margarina topita. Punem amestecul de biscuiti intr-o forma cu fundul detasabil si...