publicat la 18.01.2014
publicat la 04.11.2011
publicat la 04.11.2011
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Oua umplute
Se spala ouale si verdeturile. Se fierb ouale si apoi se racesc. Se curata si se taie in doua pe lungime. Se scoate cu grija galbenusul si se amesteca cu branza, untul, sare, piper si verdeturile tocate fin. Se umplu jumatatile de albus cu acest amestec si se decoreaza dupa preferinta. Pofta...
Cartofi picanti
Se spala cartofii si se fierb in apa usor sarata. Se curata si se taie in sferturi. Se rumenesc usor in ulei incins. Se scot si se trec prin amestecul de condimente. Sunt foarte aromati si picanti si merg alaturi de o salata! Pofta mare!
Chiftelute de cartofi - Aperitiv delicios si usor de preparat
Cum se prepara Chiftelute de cartofi - Aperitiv delicios si usor de preparat Se spala legumele si se curata. Cartofii se dau pe razatoarea mare, ceapa, usturoiul, patrunjelul si ardeiul se toaca marunt. Se amesteca ingredientele cu ouale si faina, se potriveste gustul de sare si piper. Cu...
Salata de salau
se taie salaul in bucati mai mari si se fierbe in apa usor sarata.se scoate ,se lasa sa se scurga si sa se raceasca apoi se curata de oase si se sfarama cu furculita.se amesteca cu castraveciorii taiati cubulete foarte mici,cu maioneza si patrunjel tocat foarte fin,se potriveste gustul de sare si...
"Degetele" din dovlecei
dovleceii se spala,se taie in bastonase mai subtiri ,se presara cu sare apoi se dau prin faina,ou batut amestecat cu sare,piper si ierburi aromate ,se trec prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.cand se rumenesc se scot pe hartie absorbanta si se servesc simpli sau cu salata de rosii....
Pranzul "burlacului"
se spala,se curata si se taie cubulete toate ingredientele.se pune kaizerul sa se rumeneasca,apoi se adauga pe rand ardeiul si rosiile.cand sunt putin patrunse ,se toarna ouale batute bine si amestecate cu smantana ,sare si piper si rondele fine de ardei iute.se presara verdeturile tocate si se...
Chiftelute de conopida
zdrobesti conopida si o amesteci cu usturoiul pisat,piper,sare,ouale batute,branza rasa,patrunjelul tocat,bicarbonatul si faina.iei cu lingura si formezi chiftelute pe care le prajesti in ulei incins.scoti chiftelutele pe hartie absorbanta. servesti cu sos tartar sau iaurt!
Pachetele "oltenesti"
se intinde foaia de aluat, se taie in patrate (marimea o alegi tu).fiecare patratel se unge cu mustar si deasupra se aseaza o bucatica de carnacior si o feliuta subtire de castravecior,se presara putin piper si se pliaza sub forma de plic.se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul incins...
Clatite de dovlecei cu ton
dai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu pare si ii lasi pt 30 minute sa se scurga.ii storci bine si ii amesteci cu aluatul de clatite pe care il prepari amestecand ouale cu laptele si faina.presari sare si piper si prajesti clatitele intr-o tigaie de teflon unsa cu foarte putin ulei.ungi...
Chiftelute de dovlecei cu ardei
cureti si speli legumele si verdeturile.dai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu putina sare si-i pui intr-o strecuratoare sa se scurga bine.toci verdeturile,ceapa verde,ardeiul il tai julien(cat mai fin).amesteci dovleceii scursi bine cu ardeiul,verdeturile,ouale,pesmetul si...
Gusa si costite de porc cu boia
se spala si se usuca cusa si costitele,apoi se cresteaza si se presara cu sare .se lasa o ora la rece.apa se amesteca cu otetul si sarea,se adauga legumele si condimentele si se pune pe foc.se lasa sa fiarba 3-4 clocote apoi se adauga gusa si costitele si se fierb, incercand cu o furculita daca...
Parjoale de dovlecei
se dau pe razatoarea mare dovleceii,se presara cu sare si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga pt 30 minute.verdeturile se spala,se toaca apoi se amesteca cu ouale,faina,dovleceii scursi bine si condimentele.se amesteca bine si cu ajutorul unei linguri se pun in ulei incins si se rumenesc pe...
Cartofi noi umpluti la cuptor
Se curata si se spala cartofii apoi se taie un capacel in partea de sus si se scoate cu ajutorul unei lingurite o parte din miez.acesta se trece prin masina de tocat apoi se amesteca cu kaizerul taiat marunt,cu oul,verdeturile si usturoiul tocate marunt,cu sare si piper dupa gust.cu acest amestec...
Parjoale de primavara
Se amesteca carnea cu verdeturile spalate si tocate fin,cu condimentele si oul. Se amesteca bine si se formeaza parjoalele care se prajesc la foc mediu pe ambele parti. Se servesc calde cu cartofi natur sau piure ,alaturi se o salata. Pofta mare!
"Delicii" la gratar
se spala carnea,se usuca si se portioneaza,apoi se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.legumele se spala,se usuca apoi dovleceii se feliaza iar ciupercilor li se indeparteaza coditele.uleiul se amesteca cu sosul de soia si condimentele si cu acest amestec se ung legumele.se frig pe gratarul...
Dovlecei picanti cu carnaciori oltenesti
se spala si se taie in sferturi dovleceii.se pun intr-un vas mai adanc si se amesteca cu usturoiul zdrobit,sare,piper,cimbru,chilli si ulei.se aseaza intr-un vas termorezistent,se pun si carnaciorii taiati in bucatele de aproximativ 2 cm si se da tava la cuptor pt 30 minute. sunt perfecti pt o...
Hamburger de primavara
Se amesteca carnea cu cartoful dat pe razatoarea mica,patrunjelul tocat fin,ceapa si usturoiul tocate fin si ele,oul si condimentele plus pasta de tomate. Se formeaza 16 bile,se pun in folie alimentara si se turtesc. Se dau la rece pt 30 minute dupa care se frig pe grill. Se pun feliile de...
"Tortilla" cu verdeturi
Se spala,se scurg si se toaca marunt toate verdeturile. Ouale se bat bine cu condimentele apoi se adauga si miezul de la cele 2 felii de paine,verdeturile si se pune amestecul intr-o tigaie cu ulei incins si se prajeste pe foc mic. Cand se rumeneste pe o parte se intoarce cu ajutorul unei...
Shaorma de casa
Se caleste puiul si ardeiul, taiate fasii intr-o lingura de ulei. Se taie legumele in felii subtiri,lipia se incalzeste intr-o tigaie neunsa la foc mic. Ingredientele se impart in patru si se umple fiecare lipie . Se asezoneaza cu maioneza, se ruleaza si se mananca....
Ciupercute picante
Se curata ciupercile. Piciorusele se toaca fin impreuna cu cateii de usturoi si ardeiul iute si se pun sa se caleasca in uleiul de masline. Se adauga jumatate din verdeturi tocate fin,sare si piper. Cu acest amestec se umplu palariile de ciuperca ,se aseaza deasupra cate o feliuta de cascaval...
Snitel de salau
se spala si se usuca fileurile de salau apoi se presara cu putina sare si piper.ouale se bat cu sare,boia,usturoiul granulat si rozmarinul.se trec fileurile prin faina,apoi prin ou si la final prin pesmet,se prajesc in ulei pe ambele parti pana capata o culoare aurie si se scot pe hartie...
Tortilla
Se prajesc cartofii la foc mic cu capac. Se bat cele 10 oua cu putin lapte,sare,marar,piper. Se toarna ouale in tigaie peste cartofii prajiti (sa fie moi nu crocanti!) si se prajeste totul la foc mic. Grija mare ca oul se arde repede! Se intoarce cu ajutorul unei farfurii si se pune din...
Conopida pane
Se desface conopida in buchetele, se spala apoi se lasa in apa usor sarata pt 10 minute dupa care se pune la fiert cu un praf de sare. Cand e gata se pune sa se scurga bine intr-o strecuratoare. Din oua,faina,sare,piper si pudra de usturoi se prepara un aluat ca o smantana. Se trec buchetelele...
Dovlecei cu patrunjel
Speli dovleceii apoi ii tai cubulete si-i pui sa se caleasca in uleiul incins,pe foc iute. Ii lasi cat sa se rumeneasca usor,ii presari cu sare,piper si ii servesti cu mult patrunjel tocat fin si mujdei de usturoi sau iaurt. Noua ne plac cu mujdei dar pt cei mici sunt mai buni cu iaurt.
Ciupercute la cuptor
SPELI CIUPERCILE SUB JET DE APA RECE SI LE CURETI.LE INDEPARTEZI CU GRIJA PICIORUSELE,LE TOCI MARUNT,LA FEL PROCEDAND SI CU CEAPA.LE CALESTI IMPREUNA IN ULEI DE MASLINE PANA SCADE ZEAMA PE CARE O LASA CIUPERCILE,LE CONDIMENTEZI CU SARE SI PIPER SI CU ACEST AMESTEC UMPLII PALARIILE APOI LE ASEZI...
Chiftelute de miel Thai Curry
Imi place de Pasti sa pregatesc aceasta reteta pentru masa sfintelor sarbatori Pascale. Se amesteca carnea de miel (tocata in prealabil) cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat si restul de ingrediente. Se formeaza bilute rotunde care se prajesc in ulei incins pe ambele parti.se servesc fierbinti...
Salata de icre de stiuca
Puneti icrele intr-un vas de plastic si cu mixerul amestecati pana cand se leaga. Apoi mixati si incepeti sa turnati ulei putin cate putin, nu foarte des ca sa aiba timp sa se omogenizeze bine. Cand a inceput sa se formeze o pasta albicioasa stoarceti lamaie, avand grija sa nu le acriti...
Peste marinat
se curata pestele,se taie in felii de 1-2 cm si se presara cu un pumn de sare.se lasa peste noapte la frigider.intre timp se prepara marinata:se fierbe otetul,apa,o lingura de sare si condimentele(cat sa dea un clocot-doua),apoi se lasa la racit.a doua zi pestele se clateste cu multa apa rece si...
"Tarta" de cartofi cu ochiuri
dai cartofii pe razatoarea mare,ii sarezi si piperezi dupa gust si-i pui la prajit intr-o tigaie cu putin ulei incins. dupa ce s-au rumenit pe o parte ii intorci cu grija si cu ajutorul unei linguri faci cateva adancituri in care spargi ouale.acoperi cu un capac si lasi pana se rumenesc cartofii...
Icre de biban prajite
speli sub jet de apa rece icrele,le pui pe un servet sa se scurga bine de apa apoi le presari cu sare si piper. intr-o farfurie pui cateva linguri de faina amestecata cu condimentul pt peste si treci icrele prin acest amestec.le prajesti in ulei incins pana devin aurii pe toate partile si le...