publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de clatite cu crema de nuci
Clatitele - batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si laptele, uleiul si amestecam dupa care adaugam coaja de portocala, praful de copt si faina, amestecam adaugand treptat apa pana rezulta o compozitie omogena. Dam la frigider 30 minute. Incalzim o tigaie adaugam putin ulei si...
Cheesecake cu portocale
Blatul - Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat. Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le amestecam. Adaugam untul amestecand bine pana rezulta o compozitie omogena. Tapetam o tava cu folie...
Tort cu rodie
Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam greu prima data:)) timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat si mai mixam pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cu o...
Tarta cu fructe
Aluatul dezghetat il vom intinde putin pe masa infainata. Il asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,il intepam cu furculita pe alocuri (putem sa punem o foaie de copt si deasupra sa punem boabe de fasole ca sa evitam sa creasca). Dam la cuptor pana se rumeste frumos. Crema -punem...
Nuci cu crema de mascarpone
Nucile -mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam treptat uleiul si laptele,mixand bine dupa fiecare,amonicaul stins in zeama de lamaie, Adaugam faina treptat pana ce rezulta o coca care nu se lipeste de maini Invelim coca in folie alimentara si dam...
Cusma lui Guguta
Clatite -mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema adaugam laptele si berea,untul topit si treptat faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie Amestecam pana este incorporata faina bine, Dam aluatul la frigider 30 min, Frigem clatitele in...
Prajitura cu lamaie si gem de prune
Blatul - mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apa, adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare, untul topit si racit, faina, coaja de lamaie si amestecam cu o spatula cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Pere in sos de ciocolata
Intr-un vas adaugam,vinul,apa,zaharul,coaja de portocala si punem pe foc, Cand incepe sa fiarba,adaugam perele curatate de coaja,lasam sa fiarba cca 30 min la foc mic, Le rasucim din cand in cand ca sa fie acoperite perele cu sirop, Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca perele in...
Clatite cu banane
Mixam ouale cu zaharul pana se topeste,adaugam smantana si laptele,amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea,coaja de lamaie si omogenizam, Acoperim si dam la frigider 30 min, Incalzim tigaia adaugam un strop de ulei si adaugam un polonic de...
Tort Hallowen
BLAT -Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine spuma,adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea care nu curge. Adaugam galbenusurile si apa,amestecam usor cu o paleta,adaugam faina cernuta si amestecam pana se incorporeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie...
Tort papusa
Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile. Primul blat- mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si adaugam peste spuma de albusuri, cu o paleta amestestecam cu miscari usoare,adaugam faina amestecata...
Nuci umplute
Intr-un bol adaugam zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,coaja de lamaie data prin razataorea mica,amestecam dupa care adaugam uleiul si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam faina cernuta treptat pana obtinem un aluat omogen. Facem bilute micute si le punem in forma de nuci pe care...
Tort Amandina
Blat - batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt,c acao si o cernem peste spuma de albusuri, amestecam usor cu o paleta...
Prajitura cu miere
Foi -intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute. Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o...
Compot de struguri
Spalam bine struguri si ii lasam sa se scurga de apa. Rupem bobitele de pe chiorchine. Spalam borcanele si le scurgem de apa. Asezam bobitele de struguri in borcane,adaugam 3-4 linguri de zahar pentru borcan(depinde cat de dulci sunt strugurii)apa cat sa ii acopere,infiletam bine...
Pandispan cu afine si sos de capsuni
Intr-un bol mixam albusurile spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile,adaugam faina amesteca cu praful de copt si cernuta. Amestecam usor cu o lingura,adaugand treptat uleiul si esenta de vanilie Turnam compozitia in tava unsa si tapeta cu faina. Deasupra adaugam...
Tarta cu pere
Aluatul -amestecam toate ingredientele si framantam o coca nelipicioasa si omogena. Intindem coca intr-o foaie subtire si o adaugam in tava unsa si tapetata cu faina. Dam tava la congelator pana pregatim umplutura. Umplutura -intr-un bol maruntim alunele,zaharul,scortisoara si un praf de...
Compot de piersici
Piersicile le spalam bine si le taiem in 2,scoatem samburii, dupa care le asezam in borcanele spalate si sterilizate, Adaugam zaharul si cel vanilat, Umplem borcanele cu apa,le inchidem bine cu capacele, Asezam borcanele intr-o cratita,adaugam apa pana la gatul borcanelor, Punem oala...
Chec cu zmeura
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare,uleiul si laptele, Amestecam faina cu praful de copt si cernem peste compozitie, Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare, Turnam 1/2 din...
Tort spirala
Blat -intr-un vas se amesteca ingredientele uscate. In alt vas amestecam ingredientele lichide si adaugam treptat peste cele uscate amestecand usor cu o paleta. Tapetam o tava cu hartie de cot si turnam compozitia. Dam tava la cuptor cca 30 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se...
Inghetata de caise
Caisele si piersicile se spala,se taie in 2 se scot samburii. Punem apa intr-o cratita si punem la foc, cand incepe sa fiarba adaugam fructele si lasam sa fiarba putin cat sa se inmoaie. Le scurgem de apa si lasam sa se raceasca foarte bine. Le decojim si le pisam cu furculita pana...
Inghetata de ciocolata
Intr-un cratita adaugam 100 ml frisca,untul si ciocolata,punem pe foc si lasam pe foc pana se topeste amestecand continuu, Lu-am cratita de pe foc si adaugam cacao,omogenizam si lasam sa se raceasca, Amestecam iaurtul cu mierea si adaugam peste crema de ciocolata si dam la frigider cca 30...
Tarta cu branza si zmeura
Blatul- mixam untul moale cu branza de vaci,adaugam galbenusurile si zaharul.mixam bine dupa care adaugam faina si praful de sare,daca mai este nevoie adaugam apa rece,ca sa rezulte o coca omogena,o impaturim in folie alimetara si dam la rece 30 min, Crema -mixam ouale cu branza de vaci si...
Minciunele
Intr-un vas frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si oul, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam si restul de ingrediente, faina cat sa rezulte un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul si il lasam cca 20-30 minute. Impartim aluatul in 2 dupa care intindem cate o...
Tarta cu branza si bezea
Blatul -intr-un vas mixam untul cu zaharul si galbenusul, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim) trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare. Acoperim in folie alimentara si dam la rece 30 minute Crema -intr-un vas mixam galbenusurile...
Tort ecler
Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare. In tava...
Prajitura cu capsuni
Blatul - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, uleiul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de...
Prajitura cu piersici
Spalam piersicile, le taiem in 4 ca sa scoatem samburii Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin ca o spuma lucioasa, Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam laptele si omogenizam, Adaugam galbenusurile peste albusuri,faina cernuta si praful de...
Briose cu ciocolata
Intr-un ibric adaugam untul taiat cubulete si ciocolata rupta,punem pe foc pana se topeste amestecand continuu,luam de pe foc si lasam sa se raceasca, Intr-un vas amestecam faina cu cacao,praful de copt,sarea, Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea,adaugam visinata,ciocolata...
Chec cu fursecuri
Fursecuri -se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste, adaugam faina si sirop de menta dupa gust (eu am pus 3 linguri) si amestecam bine. Coca o impaturim in folie alimetara si dam la rece 30 minute. Cu mana formam bilute, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt care le vom coace in...