se spala si se curata aripile, se pun la fiert cu 2 cani de apa si un pic de sare. Cand au fiert se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins. Le scoatem pe un servetel sa se scurga de ulei.
Batem ouale cu branza si un pic de sare daca este nevoie, punem un pic de ulei in tigaie si cand s-a...
Se pun la fiert intr-o oala 1,5 l apa cu un pic de sare la si cu coaja de la portocala. Cand incepe sa fiarba apa adaugam faina si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot adaugam mucenicii si ii lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Oprim focul adaugam zaharul, scortisoara, cacaoua,...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea....
se taie varza fasii,se freaca cu un pic de sare,se pune in oala. Se rade morcovul, ceapa se taie marunt, se adauga bulionul, uleiul, foaia de dafin. Se pune apa si se amesteca, se da la foc.
Cand este aproape gata se adauga mararul si leusteanul.
Cand este gata se pune patrunjelul taiat...
galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul si racita la temperatura camerei, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma cu un varf de sare.
Compozitia se toarna intr-un...
spalam si curatam pestele bine, ungem tava cu margarina. Intr-o farfurie punem pesmet, in alta farfurie batem ouale cu un pic de sare. Condimentam pestele si il dam prin ou, apoi prin pesmet si din nou prin ou. Asezam in tava cu pielita in sus, repetam pana terminam tot pestele. Punem uleiul in...
blatul: galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, se adauga peste galbenusuri. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza bine. Cacaoa, faina si praful de copt se amesteca bine dupa care se cern peste oua. Se amesteca bine. Blatul...
Punem carnea intr-un lighean, spalam orezul, il scurgem bine de apa, il adaugam peste carne. Adaugam ouale, faina, condimentele, patrunjelul si amestecam bine.
Intr-o tigaie punem uleiul sa se incalzeasca, adaugam ceapa tocata o lasam sa se caleasca putin, adaugam morcovul dat prin razatoare,...
spalam fasolea si o punem la fiert in apa cu sare
dupa ce au fiert lasam sa se raceasca si cand s-au racit bagam mixerul si le mixam bine pana se face ca o pasta. Curatam usturoiul, il pisam bine si il facem mujdei, adaugam peste fasole potrivim de sare.
Curatam pulpele, le spalam bine le...
amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si uleiul.
Punem tigaia la foc o lasam sa se incalzeasca putin, adaugam putin ulei il lasam sa...
Curatam usturoiul,il pisam. Intr-un lighean punem carnea, usturoiul, oul, faina, patrunjelul tocat, condimentele, painea inmuiata in apa si stoarsa bine. Amestecam bine pana se omogenizeaza, potrivim de sare.
Punem uleiul in tigaie, cand este incins facem piftelele cu mana uda, le prajim pana...
pieptul de pui se spala bine,se taie in 6 felii,
se bat ca pentru snitel,se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper,
pe fiecare bucata se aseaza felia de salam ,felia de branza.
rulam si prindem cu scobitori.
ungem o tava cu ulei asezam rulourile ,
amestecam bulionul cu apa...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul,apa,uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,faina se amesteca cu praful de copt si cacao.
Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma,
Compozitia se pune in tava...
Se freaca untul cu zaharul pana se topeste si devine o crema.Batem oul cu scortisoara,zaharul vanilia,esenta de portocale,
Adaugam peste margarina,amestecam pana compozitia devine omogena. Adaugam praful de copt,faina si amestecam pana devine o coca usor de modelat.
Din coca obtinuta formam...
ungem tava si o tapetam,
punem mamaliga si o intindem cu o lingura de lemn uda,(mamaliga mea a fost calda)
putem sa lasam mamaliga sa se raceasca si sa o taiem felii dupa care sa o asezam in tava,
radem branza deasupra,radem salamul si il punem deasupra la branza,
batem cele 3 oua le...
curatam cartofi,ii taiem cat mai mici,ii spala si ii punem intr-o oala
punem apa cat sa acopere cartofii,
adaugam bulionul,zarzavatul, foaia de dafin,
il lasam sa fiarba,
cand este aproape gata adaugam mararul,piperul,sare dupa gust,
patrunjelul il adaugam la final
fierbem pastele,dupa care se dau print-un jet de apa rece,
peste paste radem branza,punem coaja de lamaie,3 plicuri din zaharul vanilat,zaharul,batem 6 oua,le adaugam peste compozitie si amestecam usor pana se omogenizeaza bine fara a faramita pastele,
luam un vas de yena ungem cu unt si...
Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-o incapere ferita de curenti,acoperim ligheanul....
curatam carnea, o spalam, punem la fiert, spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, adaugam zarzavat/ceapa, bulionul, cartofii curatati si taiati, foile de dafin. Lasam sa fiarba si cand este aproape gata adaugam fideaua si mararul, leusteanul, mai lasam sa fiarba 5-10min...
Amestecam apa, uleiul, esenta, coaja de lamaie, zaharul si adaugam faina, dupa care adaugam si praful de copt stins in zeama de lamaie. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata, deasupra punem feliile de portocala, fructele, miezul de nuca taiat, eu am pus si niste cereale.
Dam tava la...
Spalam carnea, o taiem. In tava punem paharul de vin, lingura de bulion o desfacem cu un pic de apa, punem peste vin adaugam carnea condimentata, ce a stat 1 ora in vin si usturoiul tocat marunt. Dam la cuptor, adaugam si paharul de apa inainte sa bagam tava la cuptor. Cartofii ii...
Amestecam branza cu ouale, esenta, coaja, zaharul si amestecam bine pana devine o crema omogena.
Asezam foile de placinta, eu am facut cu 2 foi, taiem patratele, punem branza in mijloc si impaturim. Asezam in tava unsa si tapetata, procedam asa pana terminam compozitia. Dam tava la cuptorrul...
Am fiert ghebele in 3 ape ca sa iasa sarea din ele, dupa care le-am taiat sa nu fie prea mari. Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins, am curatat usturoiul, 4 catei i-am tocat marunt, ceilalti i-am pisat si am adaugat peste ceapa. Am mai lasat 2 min cu ceapa sa se caleasca, am adaugat...
amestecam intr-un castron drojdia cu o lingura faina, 3 linguri apa calda, putin zahar. Amestecam pana obtinem o pasta omogena, acoperim si o lasam pana se umfla si face spuma. Punem intr-un castron faina iar in mijlocul ei turnam amestecul de drojdie, ulei, sare si amestecam pana formam un aluat...
pregatim clatitele.
budinca conform instructiunilor. Cand s-a racit budinca si clatitele sunt gata, punem pe un platou o clatita - budinca-clatita pana terminam deasupra am pus tot budinca si ornam dupa preferinta
batem albusurile spuma cu zaharul adaugam galbenusurile,uleiul, laptele,esenta si coaja. Amestecam bine,praful de copt stins in zeama de lamaie,adaugam faina. Compozitia o turnam in tava unsa si tapetata, o dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se...
Foile:toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinanad un aluat ca pentru biscuiti. Se lasa sa se odihneasca 30 min la frigider, apoi impartim coca in 4 si le coacem pe dosul tavii. Foile nu trebuie sa rumeneasca.
Crema:punem laptele la foc cu zaharul si se amesteca Separat...
curatam pulpele, le spalam si le punem in vin cu condimente.
curatam cartofi ii taiem in 8. ii spalam si ii punem in tava. crestam carnatii. usturoiul il curatam si il taiem maruntel peste carne si cartofi. mai adaugam un pahar de apa in tava, dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeneste.sa...
se bat albusurile spuma cu un praf de sare,
se adauga zaharul se bate in continuare
se adauga galbenusurile,uleiul in fir subtire,laptele,esenta,faina amestecata cu praful de copt
se amesteca.aluatul, se pune intr-o tava unsa si tapetata
se coace pana trece testul cu scobitoarea....
spalam orezul.
punem intr-o oala apa la fiert cu sare,
cand fierbe adaugam orezul,morcovul taiat cubulete sau dat prin razatoare,ceapa,mararul si carnati taiati felii.
amestecam sa nu se prinda de oala,adaugam si bulionul.
lasam sa fiarba orezul,amestecam din cand in cand sa nu sa se...
Aripioare prajite cu garnitura de branza cu ou
se spala si se curata aripile, se pun la fiert cu 2 cani de apa si un pic de sare. Cand au fiert se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins. Le scoatem pe un servetel sa se scurga de ulei. Batem ouale cu branza si un pic de sare daca este nevoie, punem un pic de ulei in tigaie si cand s-a...
Mucenici
Se pun la fiert intr-o oala 1,5 l apa cu un pic de sare la si cu coaja de la portocala. Cand incepe sa fiarba apa adaugam faina si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot adaugam mucenicii si ii lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Oprim focul adaugam zaharul, scortisoara, cacaoua,...
Tort cu o singura crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea....
Ciorba de varza
se taie varza fasii,se freaca cu un pic de sare,se pune in oala. Se rade morcovul, ceapa se taie marunt, se adauga bulionul, uleiul, foaia de dafin. Se pune apa si se amesteca, se da la foc. Cand este aproape gata se adauga mararul si leusteanul. Cand este gata se pune patrunjelul taiat...
Prajitura desteapta
galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul si racita la temperatura camerei, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin, iar la sfarsit incorporam albusurile batute spuma cu un varf de sare. Compozitia se toarna intr-un...
Peste la cuptor
spalam si curatam pestele bine, ungem tava cu margarina. Intr-o farfurie punem pesmet, in alta farfurie batem ouale cu un pic de sare. Condimentam pestele si il dam prin ou, apoi prin pesmet si din nou prin ou. Asezam in tava cu pielita in sus, repetam pana terminam tot pestele. Punem uleiul in...
Prajitura Fanta
blatul: galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, se adauga peste galbenusuri. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza bine. Cacaoa, faina si praful de copt se amesteca bine dupa care se cern peste oua. Se amesteca bine. Blatul...
Sarmale la cuptor
Punem carnea intr-un lighean, spalam orezul, il scurgem bine de apa, il adaugam peste carne. Adaugam ouale, faina, condimentele, patrunjelul si amestecam bine. Intr-o tigaie punem uleiul sa se incalzeasca, adaugam ceapa tocata o lasam sa se caleasca putin, adaugam morcovul dat prin razatoare,...
Fasole batuta cu pulpe de pui prajite in tigaie
spalam fasolea si o punem la fiert in apa cu sare dupa ce au fiert lasam sa se raceasca si cand s-au racit bagam mixerul si le mixam bine pana se face ca o pasta. Curatam usturoiul, il pisam bine si il facem mujdei, adaugam peste fasole potrivim de sare. Curatam pulpele, le spalam bine le...
Clatite cu fineti
amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam albusurile batute spuma, adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine. Adaugam faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si uleiul. Punem tigaia la foc o lasam sa se incalzeasca putin, adaugam putin ulei il lasam sa...
Piftele
Curatam usturoiul,il pisam. Intr-un lighean punem carnea, usturoiul, oul, faina, patrunjelul tocat, condimentele, painea inmuiata in apa si stoarsa bine. Amestecam bine pana se omogenizeaza, potrivim de sare. Punem uleiul in tigaie, cand este incins facem piftelele cu mana uda, le prajim pana...
Rulouri de pui cu garnitura de orez
pieptul de pui se spala bine,se taie in 6 felii, se bat ca pentru snitel,se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper, pe fiecare bucata se aseaza felia de salam ,felia de branza. rulam si prindem cu scobitori. ungem o tava cu ulei asezam rulourile , amestecam bulionul cu apa...
Tort cu budinca de lamaie
Galbenusurile se amesteca cu zaharul,apa,uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma, Compozitia se pune in tava...
Fursecuri
Se freaca untul cu zaharul pana se topeste si devine o crema.Batem oul cu scortisoara,zaharul vanilia,esenta de portocale, Adaugam peste margarina,amestecam pana compozitia devine omogena. Adaugam praful de copt,faina si amestecam pana devine o coca usor de modelat. Din coca obtinuta formam...
Mamaliga cu de toate la cuptor
ungem tava si o tapetam, punem mamaliga si o intindem cu o lingura de lemn uda,(mamaliga mea a fost calda) putem sa lasam mamaliga sa se raceasca si sa o taiem felii dupa care sa o asezam in tava, radem branza deasupra,radem salamul si il punem deasupra la branza, batem cele 3 oua le...
Supa de cartofi
curatam cartofi,ii taiem cat mai mici,ii spala si ii punem intr-o oala punem apa cat sa acopere cartofii, adaugam bulionul,zarzavatul, foaia de dafin, il lasam sa fiarba, cand este aproape gata adaugam mararul,piperul,sare dupa gust, patrunjelul il adaugam la final
Budinca de paste cu branza de vaci
fierbem pastele,dupa care se dau print-un jet de apa rece, peste paste radem branza,punem coaja de lamaie,3 plicuri din zaharul vanilat,zaharul,batem 6 oua,le adaugam peste compozitie si amestecam usor pana se omogenizeaza bine fara a faramita pastele, luam un vas de yena ungem cu unt si...
Chifle cu mac
Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-o incapere ferita de curenti,acoperim ligheanul....
Ciorba de pui
curatam carnea, o spalam, punem la fiert, spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, adaugam zarzavat/ceapa, bulionul, cartofii curatati si taiati, foile de dafin. Lasam sa fiarba si cand este aproape gata adaugam fideaua si mararul, leusteanul, mai lasam sa fiarba 5-10min...
Prajitura cu fructe ( post)
Amestecam apa, uleiul, esenta, coaja de lamaie, zaharul si adaugam faina, dupa care adaugam si praful de copt stins in zeama de lamaie. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata, deasupra punem feliile de portocala, fructele, miezul de nuca taiat, eu am pus si niste cereale. Dam tava la...
Piure cu carne la cuptor 2
Spalam carnea, o taiem. In tava punem paharul de vin, lingura de bulion o desfacem cu un pic de apa, punem peste vin adaugam carnea condimentata, ce a stat 1 ora in vin si usturoiul tocat marunt. Dam la cuptor, adaugam si paharul de apa inainte sa bagam tava la cuptor. Cartofii ii...
Placinte cu branza
Amestecam branza cu ouale, esenta, coaja, zaharul si amestecam bine pana devine o crema omogena. Asezam foile de placinta, eu am facut cu 2 foi, taiem patratele, punem branza in mijloc si impaturim. Asezam in tava unsa si tapetata, procedam asa pana terminam compozitia. Dam tava la cuptorrul...
Ghebe cu ou
Am fiert ghebele in 3 ape ca sa iasa sarea din ele, dupa care le-am taiat sa nu fie prea mari. Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins, am curatat usturoiul, 4 catei i-am tocat marunt, ceilalti i-am pisat si am adaugat peste ceapa. Am mai lasat 2 min cu ceapa sa se caleasca, am adaugat...
Pizza cu carnati si salam
amestecam intr-un castron drojdia cu o lingura faina, 3 linguri apa calda, putin zahar. Amestecam pana obtinem o pasta omogena, acoperim si o lasam pana se umfla si face spuma. Punem intr-un castron faina iar in mijlocul ei turnam amestecul de drojdie, ulei, sare si amestecam pana formam un aluat...
Tort de clatite
pregatim clatitele. budinca conform instructiunilor. Cand s-a racit budinca si clatitele sunt gata, punem pe un platou o clatita - budinca-clatita pana terminam deasupra am pus tot budinca si ornam dupa preferinta
Prajitura cu dulceata
batem albusurile spuma cu zaharul adaugam galbenusurile,uleiul, laptele,esenta si coaja. Amestecam bine,praful de copt stins in zeama de lamaie,adaugam faina. Compozitia o turnam in tava unsa si tapetata, o dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata se lasa sa se...
Prajitura cu crema de lamaie si budinca de vanilie
Foile:toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinanad un aluat ca pentru biscuiti. Se lasa sa se odihneasca 30 min la frigider, apoi impartim coca in 4 si le coacem pe dosul tavii. Foile nu trebuie sa rumeneasca. Crema:punem laptele la foc cu zaharul si se amesteca Separat...
Pulpe de pui cu cartofi si carnati la cuptor
curatam pulpele, le spalam si le punem in vin cu condimente. curatam cartofi ii taiem in 8. ii spalam si ii punem in tava. crestam carnatii. usturoiul il curatam si il taiem maruntel peste carne si cartofi. mai adaugam un pahar de apa in tava, dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeneste.sa...
Prajitura cu budinca de capsuni
se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul se bate in continuare se adauga galbenusurile,uleiul in fir subtire,laptele,esenta,faina amestecata cu praful de copt se amesteca.aluatul, se pune intr-o tava unsa si tapetata se coace pana trece testul cu scobitoarea....
Pilaf cu carnati
spalam orezul. punem intr-o oala apa la fiert cu sare, cand fierbe adaugam orezul,morcovul taiat cubulete sau dat prin razatoare,ceapa,mararul si carnati taiati felii. amestecam sa nu se prinda de oala,adaugam si bulionul. lasam sa fiarba orezul,amestecam din cand in cand sa nu sa se...