Tort cu o singura crema

de Lau in Torturi, 3 Mar 2011 | 4538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • pentru uns blatul:
  • 2 linguri de dulceata de cirese
  • cirese din compot scurse bine
  • pentru insiropat:
  • compot de cirese
  • sau apa cu zahar si esente
  • decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu o singura crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Praful de budinca se amesteca cu un pic de lapte si zaharul, restul se pune la foc. Cand a fiert se adauga praful de budinca, se amesteca energic pana se ingroasa

gelatina hidratata in putina apa rece, se incalzeste la baie marine pana se dizolva si se amesteca in budinca. Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine.

Blatul racit se taie in 2, se insiropeaza, se unge cu dulceata de cirese, se pun 2/3 din crema. Se  pun din loc in loc cirese, se adauga cel de-al 2-lea blat insiropat si uns cu crema. Se imbraca cu frisca si se decoreaza dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu o singura crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]