se curata cartofii se spala si se taie cam ii taiem la supa numai ca mai subtiri
se pune sare si se amesteca,
se pun la prajit in uleiul incins se amesteca mai des ca sa se sfarame,
dupa ce s-au prajit se adauga oule batute bine cu branza taiata felii subtiri,
se adauga peste...
se curata cartofii se spala se taie felii dar nu pana jos
se pune cate o feliuta de branza intre feliile de cartofi se condimenteaza
se pune intr-o tava, se adauga apa,oregano,uleiul si un pic de condiment
se da la cuptor o ora
Se curata cartofii, se spala, se taie si se pun intr-o oala la fiert. Se adauga ceapa, zarzavatul, mararul, leusteanul, pasta de tomate, uleiul. Cand aproape au fiert cartofii se adauga fideaua si se lasa sa fiarba. Cand a fiert se adauga borsul, sarea, pierul si se mai lasa 5 minute, dupa care...
Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se...
Ficateii se spala bine si se curata de pielita si se condimenteaza. Se pune si piperul, laptele si se lasa 30 minute, dupa care se pune la fiert. Se lasa sa fiarba cateva clocote dupa care se schimba apa, cand incepe sa fiarba iar se spumeaza daca mai este nevoie. Cand incepe sa scada apa...
se pune faina intr-un lighean se face o gaura, se adauga zaharul, sarea, drojdia, margarina, uleiul. Se amesteca cu o lingura de faina si se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat care nu se lipeste de maini. Se lasa coca o ora pana isi dubleaza volumul, dupa care ungem o tava...
Se pune faina intr-un lighean, se face o gaura la mijloc unde se adauga drojdia, un ou, uleiul, sarea, zaharul. Se amesteca cu o lingura faina si se lasa 15 min sa fac basici, dupa care framantam coca pana nu se lipeste de maini. O lasam sa creasca o ora, dupa care luam cam jumatate din coca si o...
Blatul -apa se amesteca cu zaharul pana cand se topeste, dupa care se adauga uleiul, faina treptat, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se presara miez de nuca sfaramat, se pune compozitia, se da la cuptor pana trece testul...
Se taie sunca bucatele si se pune in tigaie la prajit. Cand s-a rumenit frumos se adauga ouale batute cu condimente si sare dupa gust. Se lasa sa se coaca pe o parte dupa care cu o paleta o intorcem. Scoatem pe o farfurie, presaram branza taiata deasupra si servim cu gogosari
Blatul 1 -se framanta toate ingredientele , se imparte compozitia in 2 si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii. Blatul este copt cand se rumeneste usor.
Blatul 2 : 4 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, peste care se adauga 5 linguri apa treptat. 8 linguri de zahar, galbenusurile...
se curata cartofii si se spala, se taie in 8. Se pun la fiert.
In timpul asta facem carnea. Taiem pieptul in felii, le presaram cu condimente si cu piper, le crestam un pic. In tigaie punem un pic de ulei, il lasam sa se incalzeasca si punem feliile de piept de pui la foc mediu le lasam sa se...
macaroanele se fierb in apa cu sare.
se curata ceapa, se toaca marunt ,se pune in tigaie cu uleiul,
se caleste putin cu usturoiul taiat maruntel,se adauga pasta de tomate,
se adauga apa,se lasa sa fiarba putin,
se adauga salamul taiat cubulete,se mai lasa putin sa fiarba cam 3-4 min,...
am pus carnea din toba intr-o oala la fiert fara piele,
dupa ce a fiert 2 clocote se schimba apa, se pune ceapa,morcovul,mararul,pasta de tomate,oregano,condimente,
se amesteca bine si se pune la fiert
cand incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca din cand in cand sa nu sa se...
Blatul -separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie,...
se spala si se curata pestele, se taie rondele, se condimenteaza. Se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se piseaza cu un pic de sare, se desface pasta de tomate cu apa, se adauga un pic de usturoi. Se toarna peste peste, se adauga si uleiul. Se da tava la cuptor pana se face pestele. Se...
Blat- separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. Fierbem zaharul cu apa pana devine sirop si fierbinte il turnam peste albusuri. Mixam in continuare si cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile unul cate unul,...
Se pune apa intr-o oala, se adauga zarzavatul, ceapa curatata si taiata marunt si bulionul. Curatam si taiem morcovul felii. Se curata cartofi , se spala si se adauga in oala, leusteanul, 1 foaie de dafin se pune la fiert. Cand aproape au fiert morcovul si cartofii, se adauga fideaua,...
Intr-un castron frecam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul putin cate putin,f aina o incorporam usor, apoi adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam si esenta de vanilie.
Intr-o tava punem cu o lingurita(eu am pus jumatate de lingura)sau cu ajutorul...
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga si laptele ,albusurile se bat spuma tare, faina se amesteca cu praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile.
Compozitia se pune in tava unsa si tapetata...
Se spala si se curata puiul, se taie pielea din jurul gatului, se condimenteaza,se pune apa in borcan se adauga sarea,condimente,foaia de dafin,se pune puiul,se pune puiul in mijlocul tavii.
se curata cartofii, se spala si se taie in 8. Se pun in tava, se condimenteaza deasupra se adauga...
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Se...
Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic care se lasa o ora la...
Aluatul:
Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si esenta, se amesteca bine, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Crema:...
se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si coaja de portocale. Se amesteca usor, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.
Crema: se pune laptele la foc. Separat se...
intr-un castron mai mare punem carnea, oul, morcovul curatat si dat prin razatoare, patrunjelul tocat, usturoiul curatat si pisat, 2-3 linguri de pesmet, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, condimente, piperul si sare dupa gust. Amestecam bine.
Ungem o tava cu ulei si tapetata cu pesmet....
se spala carnea bine se pune intr-o oala cu apa la fiert,se spumeaza de cate ori este nevoie.
se curata si se spala cartofii,ii taiem si ii adaugam peste carne,
adaugam morcovul curatat,splat si taiat sau dat prin razatoare, mararul tocat,foaia de dafin,ceapa tocata marunt si...
apa se amesteca cu zaharul pana se topeste,dupa care se adauga uleiul,faina treptat,praful de copt stins in zeama de lamaie,coaja de portocale.
ungem tava si o tapetam cu faina turnam compozitia din care oprim 3 linguri de aluat.
peste cele 3 linguri punem cacaua,dulceata si miezul de nuca...
curatam cartofi,morcovii,ii spalam si ii punem la fiert,
spalam si carnea o punem la fiert.
intre timp taiem castraveti,gogosari,maslinele(eu nu le pun intregi pentru copii).
facem maioneza un galbenus de ou crud,1 lingura mustar,amestecam putin dupa care punem ulei incet avand grija sa...
se cerne faina intr-un lighean,se face o gaura in mijloc,
se pune drojdia amestecata cu putina apa calda,
se lasa 20 min sa faca spume, apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit pana isi mareste volumul.
se rup bucati se modeleaza covrigi,
dupa ce am terminat de...
punem faina intr-un lighean
facem o gaura in mijloc,adaugam 1ou,laptele,drojdia,zaharul,un pic de sare,
amestecam cu un pic de faina,lasam 10 min pana face besici,framantam coca bine o lasam 1 ora pana isi mareste volumul,
cand a crescut luam cate o bucata, o intindem un pic dupa...
Tortilla de patatas
se curata cartofii se spala si se taie cam ii taiem la supa numai ca mai subtiri se pune sare si se amesteca, se pun la prajit in uleiul incins se amesteca mai des ca sa se sfarame, dupa ce s-au prajit se adauga oule batute bine cu branza taiata felii subtiri, se adauga peste...
Cartofi la cuptor cu branza
se curata cartofii se spala se taie felii dar nu pana jos se pune cate o feliuta de branza intre feliile de cartofi se condimenteaza se pune intr-o tava, se adauga apa,oregano,uleiul si un pic de condiment se da la cuptor o ora
Ciorba de cartofi
Se curata cartofii, se spala, se taie si se pun intr-o oala la fiert. Se adauga ceapa, zarzavatul, mararul, leusteanul, pasta de tomate, uleiul. Cand aproape au fiert cartofii se adauga fideaua si se lasa sa fiarba. Cand a fiert se adauga borsul, sarea, pierul si se mai lasa 5 minute, dupa care...
Prajitura cu gris si portocale
Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se...
Ficatei cu garnitura de orez si mamaliguta
Ficateii se spala bine si se curata de pielita si se condimenteaza. Se pune si piperul, laptele si se lasa 30 minute, dupa care se pune la fiert. Se lasa sa fiarba cateva clocote dupa care se schimba apa, cand incepe sa fiarba iar se spumeaza daca mai este nevoie. Cand incepe sa scada apa...
Paine margareta
se pune faina intr-un lighean se face o gaura, se adauga zaharul, sarea, drojdia, margarina, uleiul. Se amesteca cu o lingura de faina si se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat care nu se lipeste de maini. Se lasa coca o ora pana isi dubleaza volumul, dupa care ungem o tava...
Paine impletita
Se pune faina intr-un lighean, se face o gaura la mijloc unde se adauga drojdia, un ou, uleiul, sarea, zaharul. Se amesteca cu o lingura faina si se lasa 15 min sa fac basici, dupa care framantam coca pana nu se lipeste de maini. O lasam sa creasca o ora, dupa care luam cam jumatate din coca si o...
Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu
Blatul -apa se amesteca cu zaharul pana cand se topeste, dupa care se adauga uleiul, faina treptat, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se presara miez de nuca sfaramat, se pune compozitia, se da la cuptor pana trece testul...
Omleta cu branza si sunca
Se taie sunca bucatele si se pune in tigaie la prajit. Cand s-a rumenit frumos se adauga ouale batute cu condimente si sare dupa gust. Se lasa sa se coaca pe o parte dupa care cu o paleta o intorcem. Scoatem pe o farfurie, presaram branza taiata deasupra si servim cu gogosari
Prajitura tip televizor
Blatul 1 -se framanta toate ingredientele , se imparte compozitia in 2 si se intind 2 foi care se coc pe dosul tavii. Blatul este copt cand se rumeneste usor. Blatul 2 : 4 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, peste care se adauga 5 linguri apa treptat. 8 linguri de zahar, galbenusurile...
Piept de pui la gratar cu piure
se curata cartofii si se spala, se taie in 8. Se pun la fiert. In timpul asta facem carnea. Taiem pieptul in felii, le presaram cu condimente si cu piper, le crestam un pic. In tigaie punem un pic de ulei, il lasam sa se incalzeasca si punem feliile de piept de pui la foc mediu le lasam sa se...
Budinca de macaroane cu salam
macaroanele se fierb in apa cu sare. se curata ceapa, se toaca marunt ,se pune in tigaie cu uleiul, se caleste putin cu usturoiul taiat maruntel,se adauga pasta de tomate, se adauga apa,se lasa sa fiarba putin, se adauga salamul taiat cubulete,se mai lasa putin sa fiarba cam 3-4 min,...
Supica de orez
am pus carnea din toba intr-o oala la fiert fara piele, dupa ce a fiert 2 clocote se schimba apa, se pune ceapa,morcovul,mararul,pasta de tomate,oregano,condimente, se amesteca bine si se pune la fiert cand incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca din cand in cand sa nu sa se...
Tort bust
Blatul -separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie,...
Macrou in sos tomat
se spala si se curata pestele, se taie rondele, se condimenteaza. Se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se piseaza cu un pic de sare, se desface pasta de tomate cu apa, se adauga un pic de usturoi. Se toarna peste peste, se adauga si uleiul. Se da tava la cuptor pana se face pestele. Se...
Prajitura Diplomat
Blat- separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie. Fierbem zaharul cu apa pana devine sirop si fierbinte il turnam peste albusuri. Mixam in continuare si cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile unul cate unul,...
Ciorba cu oua
Se pune apa intr-o oala, se adauga zarzavatul, ceapa curatata si taiata marunt si bulionul. Curatam si taiem morcovul felii. Se curata cartofi , se spala si se adauga in oala, leusteanul, 1 foaie de dafin se pune la fiert. Cand aproape au fiert morcovul si cartofii, se adauga fideaua,...
Fursecuri fara ou
Intr-un castron frecam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul putin cate putin,f aina o incorporam usor, apoi adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie. Adaugam si esenta de vanilie. Intr-o tava punem cu o lingurita(eu am pus jumatate de lingura)sau cu ajutorul...
Tarta cu mere
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga si laptele ,albusurile se bat spuma tare, faina se amesteca cu praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Compozitia se pune in tava unsa si tapetata...
Pui pe borcan
Se spala si se curata puiul, se taie pielea din jurul gatului, se condimenteaza,se pune apa in borcan se adauga sarea,condimente,foaia de dafin,se pune puiul,se pune puiul in mijlocul tavii. se curata cartofii, se spala si se taie in 8. Se pun in tava, se condimenteaza deasupra se adauga...
Cuib de viespi cu budinca de ciocolata
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Se...
Mucenici moldovenesti
Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic care se lasa o ora la...
Briose umplute cu budinca de ciocolata
Aluatul: Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale, se bate albusul cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si esenta, se amesteca bine, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Crema:...
Inimioare cu ciocolata
se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si coaja de portocale. Se amesteca usor, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. Crema: se pune laptele la foc. Separat se...
Piftele la cuptor
intr-un castron mai mare punem carnea, oul, morcovul curatat si dat prin razatoare, patrunjelul tocat, usturoiul curatat si pisat, 2-3 linguri de pesmet, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, condimente, piperul si sare dupa gust. Amestecam bine. Ungem o tava cu ulei si tapetata cu pesmet....
Supa de cartofi cu carne afumata
se spala carnea bine se pune intr-o oala cu apa la fiert,se spumeaza de cate ori este nevoie. se curata si se spala cartofii,ii taiem si ii adaugam peste carne, adaugam morcovul curatat,splat si taiat sau dat prin razatoare, mararul tocat,foaia de dafin,ceapa tocata marunt si...
Chec cu cacao
apa se amesteca cu zaharul pana se topeste,dupa care se adauga uleiul,faina treptat,praful de copt stins in zeama de lamaie,coaja de portocale. ungem tava si o tapetam cu faina turnam compozitia din care oprim 3 linguri de aluat. peste cele 3 linguri punem cacaua,dulceata si miezul de nuca...
Salata boeuf
curatam cartofi,morcovii,ii spalam si ii punem la fiert, spalam si carnea o punem la fiert. intre timp taiem castraveti,gogosari,maslinele(eu nu le pun intregi pentru copii). facem maioneza un galbenus de ou crud,1 lingura mustar,amestecam putin dupa care punem ulei incet avand grija sa...
Primii mei covrigi
se cerne faina intr-un lighean,se face o gaura in mijloc, se pune drojdia amestecata cu putina apa calda, se lasa 20 min sa faca spume, apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit pana isi mareste volumul. se rup bucati se modeleaza covrigi, dupa ce am terminat de...
Mini baghete
punem faina intr-un lighean facem o gaura in mijloc,adaugam 1ou,laptele,drojdia,zaharul,un pic de sare, amestecam cu un pic de faina,lasam 10 min pana face besici,framantam coca bine o lasam 1 ora pana isi mareste volumul, cand a crescut luam cate o bucata, o intindem un pic dupa...