publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Compot de corcoduse
se spala corcodusele se pune intr-o oala apa. Cand s-a incalzit apa se adauga corcodusele si zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. trebuie sa se decojeasca pielita de pe corcoduse atunci cand sunt fierte este foarte bun rece
Ciorba la ceaun
Prima data se pregateste focul, se aseaza cheresteul si ceaunul. Se curata legumele. Se da prin razatoare morcovul, restul le taiem. Se caleste ceapa tocata in ulei, se adauga morcovul se lasa sa se calesca putin, se adauga pasta de tomate, apa si cand se incalzeste apa se adauga carnea...
Tort cu crema de branza
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt Se separa albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam dupa fiecare. Adaugam esenta si faina...
Tort Diplomat
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o forma pentru tort cu...
Prajitura cu urda
Se mixeaza ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga uleiul se amesteca, apoi faina alternand cu laptele, cacao, esenta de rom, praful de copt si se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna 3 parti din compozitie, se da la cuptor pana se intareste...
Hachis Parmentier
pieptul de pui impreuna cu legumele si verdeata se toaca sau se dau prin masina de tocat carne cum am procedat eu, apoi calim compozitia in putin ulei de masline,potrivim de sare,piper dupa gust ungem o tava termorezistenta cu unt si punem compozitia de carne ca prim strat din cartofii...
Compot de cirese
se curata ciresele de codite se spala si se pun la fiert in apa, cand incepe sa fiarba se adauga stafidele,zaharul,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba cca 10 min dupa care se poate servi pofta buna
Tort cu capsuni
se tapeteaza tava cu hartie de copt. se da drumul la cuptor se separa ouale, apoi albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate bine pana devine o spuma lucioasa ca la bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga si faina cernuta...
Orez cu oua
se spala orezul, se pun la fiert in apa cu sare se curata ceapa, se toaca si se caleste putin, se adauga si firele de usturoi tocat,morcovul curatat si tocat marunt,rosiile si se lasa sa se prajeasca putin,se potriveste de sare se fac ochiuri din oua. orezul fiert se scurge de apa se...
Mamaliguta cu rosii
se face mamaliguta din apa,faina de malai si sare se curata ceapa si se toaca marunt se pune intr-o tigaie putin ulei, se adauga ceapa sa se caleasca putin, se adauga si restul ingredientelor. Se lasa sa se prajeasca putin impreuna (cca 5-7 min) se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu...
Briose cu crema de nuca de cocos
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul, esenta, faina cernuta cu praful de copt, sarea si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Crema-se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine crema. Se adauga nuca de...
Salata de varza noua cu marar
se rade varza prin razatoarea mica se curata morcovul si se da prin razatoare se spala ceapa,mararul si se toaca marunt se amesteca toate ingredientele se potriveste de sare,ulei,otet dupa gust
Paine cu ou
se taie painea felii sau se cumpara o franzela se bat ouale bine se adauga laptele,zaharul,esenta si se amesteca bine se pune ulei intr-o tigaie si se incalzeste se trece felia de paine prin ou pe ambele parti si se prajesc pe ambele parti se scot pe un servetel absorbant sa...
Chec cu visine si ciocolata
se separa ouale se bat albusurile spuma cu un praf de sare galbenusurile se mixeaza cu uleiul si zaharul pana devin ca o crema faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste galbenusuri,albusurile,esenta si se omogenizeaza se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu...
Sirop de menta
spalam frunzele sub un jet de apa rece intr-o oala se pune apa cu zaharul la fiert si cand s-a topit zaharul se adauga frunzele de menta acoperim cu capacul si lasam cca 5 min sa infuzeze,sa isi schimbe culoarea din verde intens in galbui,dupa care scoatem frunzele cu o paleta adaugam...
Gogosi cu inghetata
se face maiaua din drojdie,1 lingurita zahar, un praf de sare, 2 linguri de iaurt, 1 lingura faina si se lasa 15 minute sa faca basicute se cerne faina intr-un lighean se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente, maiaua si se framanta coca, apoi se lasa la dospit 50...
Varza noua cu os afumat la cuptor
se taie varza si se amesteca cu sare se curata ceapa,se toaca marunt si se caleste putin se adauga morcovul dat prin razatoare, rosiile si ardeiul tocate, pasta de tomate desfacuta cu 2 linguri apa,sare dupa gust. Se amesteca cu varza intr-o oala se adauga jumatate din varza, osul afumat...
Dovlecel umplut
se spala dovleceii, apoi se taie in 2 pe lung si se scoate miezul se curata ceapa, se taie marunt, se caleste putin, se adauga morcovul curatat si taiat felii, rosiile taiate, carnea afumata taiata bucati, sucul de rosii, miezul de la dovlecei, patrunjel, sare, busuioc si se lasa sa fiarba...
Sirop de capsuni
se curata si se spala capsunile se taie bucati si se pun intr-un vas, cu un pahar de apa, se acopera si se lasa la macerat la rece 12 ore(eu am lasat cca 15 ore) fructele macerate se rastoarna pe un tifon curat si se storc deasupra unui vas, se adauga zaharul si se fierbe la foc moderat. Se...
Inghetata
Fiecare strat il vom face separat, impartim ingredientele in 3 Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand a ajuns in punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in...
Sufleu de dovlecei
Se curata de coaja dovleceii si se dau prin razatoare. Se scurg bine de apa La 4 oua se separa albusurile de galbenus. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile si se amesteca Se adauga dovleceii, ceapa tocata, usturoiul pisat, patrunjelul tocat(cateva fire). Se...
Petit chinois
facem maiaua din 50 ml lapte,1 lingura zahar,drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit pana incepe sa faca besicute. Cernem faina, facem gaura in mijloc adaugam maiaua si restul de ingrediente si framantam coca, apoi o lasam 1 ora la dospit UMPLUTURA -laptele il punem la fiert....
Chiftelute cu rosii
Se curata usturoiul se piseaza, morcovul se curata si se da prin razatoare, painea se inmoaie in apa si se scurge bine de apa. Se adauga si restul de ingrediente si se amesteca, se lasa 30 min sa se odihneasca Ne udam mana si formam chiftelele, apoi le prajim in ulei incins. Le scoatem...
Tarta cu capsuni
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se adauga si faina si se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie...
Ficatei cu marar
se curata de pielita si se spala bine ficateii se pun la fiert in apa cu sare si foaia de dafin se spumeaza de cate ori este nevoie intr-o tigaie se pune uleiul la incins se curata ceapa, se toaca marunt si se adauga in tigaie usturoiul il curatam si il tocam dupa care il adaugam...
Cartofi noi prajiti cu marar
se curata cartofii, se spala si se taie se pune ulei in tigaie si cand s-a incins bine se adauga cartofii inainte cu 2 min inainte sa ii scoatem adaugam ceapa,usturoiul,mararul tocat marunt si se amesteca avand grija sa nu le ardem ii scoatem pe un servetel absorbant dupa care se pun in...
Pui Shanghai
se taie pieptul de pui suvite cat degetul se maruntesc fulgii de porumb se face o compozitie din apa,oua,curry,sare,piper,boia de ardei,faina se ia cate o suvita si se trece prin compozitia de ou dupa care se trece prin porumbul maruntit se prajesc in uleiul incins la foc potrivit
Legume la cuptor
se spala legumele si se pun in tava se curata morcovii si se taie,se adauga in tava se curata ceapa si se taie felii .se adauga in tava se amesteca rosiile cu sare,ulei,rozmarin si se adauga in tava. Se adauga si o cana de apa se amesteca dupa care se acopera cu folie alimentara si se...
Cornulete
se desface drojdia in putina apa calduta se cerne faina se face o gaura in mijloc se adauga drojdia ,oul,zaharul, un praf de sare, esenta, uleiul si se amesteca treptat. Se adauga si borsul si se framanta un aluat elastic se lasa 30 min la odihnit se intinde o foaie si se taie...
Prajitura cu capsuni
se separa ouale albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana devine o spuma lucioasa se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca bine dupa fiecare se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat se omogenizeaza se...