simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI340
Retete / Mancaruri de legume

Tocana padurarului

In Mancaruri de legume la 11 Oct 2018

Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura ca nu se arde usturoiul. Am adaugat ciupercile taiate, am amestecat usor si am lasat totul la foc mic...

Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

In Mancaruri de legume la 8 Dec 2016

Pentru bulete: punem dovleacul la copt in cuptor. Intre timp, pregatim pesmetul panko, iar pentru asta avem nevoie de paine alba, veche de 1-2 zile. Pentru pesmet, se foloseste doar miezul. Se rupe in bucatele miezul, se pune in bolul robotului curat si perfect uscat. Se mixeaza pana se...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

In Mancaruri de legume la 12 Iul 2016

Pentru tocanita: spalam hribii si ii taiem felii. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, lasam 2-3 minute sa se caleasca. Adaugam 3-4 linguri apa si mai lasam alte 5 minute la calit cu capacul pus. Adaugam ciupercile taiate, amestecam, punem capac si...

Ratatouille la cuptor

In Mancaruri de legume la 26 Iun 2015

Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin sa-si lase sucul. Pentru sos: in vasul robotului de bucatarie punem rosiile taiate in sferturi,...

Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert

In Mancaruri de legume la 21 Mai 2015

Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici se pot lasa cu tot cu coaja(daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati in jumatati. Ai mei au fost putin marisori, asa ca i-am taiat in sferturi. Ungem un vas...

Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola

In Mancaruri de legume la 13 Mai 2015

Rupem conopida in buchetele mai mari, o spalam si o fierbem la stimer pana se inmoaie, aproximativ 20 minute. Baconul, fara soric si taiat cubulete il prajim in 3 linguri ulei de masline. Dupa prajire, adaugam putina sare si piper, patrunjelul tocat marunt. Amestecam si adaugam conopida....

Spanac cu sos rosu si chiftelute cu leurda

In Mancaruri de legume la 6 Mai 2015

Pentru mancarea din spanac: spalam spanacul frunza cu frunza si-l curatam de eventualele codite. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala mare, iar cand apa fierbe adaugam spanacul. Il oparim pentru 5-10 minute. Il scurgem si-l lasam intr-o strecuratoare pana pregatim sosul. Intr-o craticioara...

Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

In Mancaruri de legume la 21 Mar 2015

Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat. Pentru sos: se pune untul si uleiul intr-un vas cu fund dublu. Se lasa sa se incinga si sa se...

Perisoare de branza cu sos de rosii

In Mancaruri de legume la 17 Oct 2014

Pentru perisoare : branza dulce se zdrobeste cu furculita, se adauga branza de oaie data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, un praf de sare si piper, pasta de busuioc si se amesteca. Se adauga treptat faina si amidonul si amestecam compozitia pana devine un aluat usor moale si lipicios. Ne...

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

In Mancaruri de legume la 20 Iun 2014

Spanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul, jumatate de paine si un ou. Am pornit robotul pt cateva secunde, am adaugat si restul de paine, celalalt...

Vinete in straturi

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2014

Vinetele, nu se curata de coaja, se spala, se inlatura cotoarele si se taie in felii pe lungime. Se pudreaza cu sare, se stropesc cu putin ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie tip gril. Feliile din piept de pui se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc pt 2-3 minute pe fiecare parte...

Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)

In Mancaruri de legume la 15 Apr 2014

Pentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute.  Pentru compozitie: tocam ceapa alba marunt, ceapa verde o taiem rondele. Calim cele doua feluri de ceapa in ulei de...

Sufleu de dovlecei si leurda

In Mancaruri de legume la 21 Aug 2013

Am avut 3 dovlecei marisori, i-am spalat, curatat de coaja si i-am taiat in doua pe lungime. Cum nu au fost prea tineri si aveau seminte, cu o lingurita am scobit miezul si am lasat doar partea fara seminte. Am dat pe razatoarea mare dovleceii si i-am pudrat cu sare. I-am lasat 10-15 minute, iar...

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

In Mancaruri de legume la 21 Aug 2013

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in felii subtiri, dar nu de tot, pana ajungi la codita. Se pregatesc dinainte si celelalte...

Mancarica de naut

In Mancaruri de legume la 17 Iul 2013

Nautul se pune intr-un castron incapator cu apa multa la hidratat, in care va sta peste noapte. Isi va dubla volumul si se va fierbe mai repede. A doua zi, spalati nautul in mai multe ape, puneti o cratita pe foc cu 2 linguri ulei de masline, adaugati ceapa taiata marunt si lasati 2-3 minute sa...

Sufleu de conopida

In Mancaruri de legume la 17 Feb 2013

O tava de yena o ungem  cu unt si o tapetam cu pesmet pe fundul si pe marginile vasului. Conopida o rupem buchetele, o spalam si o fierbem in apa cu sare. O strecuram de apa si o lasam sa se raceasca, apoi o stringem in maini pt a scoate surplusul de apa, o zdrobim bine cu furculita, adaugam...

Korma rapida

In Mancaruri de legume la 10 Feb 2013

Se pune uleiul cu untul la incins intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata pestisor, o lasam sa devina sticloasa, adaugam usturoiul taiat feliute, ghimbirul, apio la fel taiat si el, ardeiul iute taiat marunt,  le amestecam si le lasam 1-2 minute impreuna pe foc, iar apoi adaugam toate...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]