publicat la 16.11.2024
publicat la 30.09.2024
publicat la 11.09.2024
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale
Preparare Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti. Intr-o tigaie puneti bucatile de piept, cu pielea in jos, abia apoi dati foc. Focul sa fie potrivit si...
Mini checuri din carne cu mozzarella
Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul. Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia dulce si praful de usturoi. Amestecati bine. Mozzarella o taiati in 6 felii grosute. Ungeti 6 ramekine...
Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor
Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie uleiul, sare, piper, boia de ardei, ierburile de provence si usturoiul curatat si zdrobit, amestecati...
Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan
Spalati carnea, o stergeti bine. Incingeti un grill, rumeniti carnea pe ambele parti, apoi o scoateti pe un platou. Intr-un bol amestecati uleiul, ketchup-ul, sare, piper, boia dulce, oregano si usturoiul pisat. Tapetati cu hartie de copt o tava, asezati muschiuletii, apoi cu un penson ii...
Ficatei de pui cu legume
Ficateii ii puneti in apa rece pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii spalati, ii scurgeti bine de apa si ii curatati de pielite sau alte venisoare, daca au. Ceapa o curatati si o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul kapia si cel...
Cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc
Carnea: Spalati bucatile de cotlet, le stergeti cu un servetel. Intr-un bol amestecati uleiul, boia dulce, sosul de soia, sare si piper dupa gust, putin oregano uscat, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute. Amestecati bine toate ingredientele, puneti carnea si o invartiti pe...
Pui la tigaie cu cartofi noi
Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful. Le spalam si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii. Curatam cartofii si ii spalam. Intr-o tigaie teflonata, incinsa bine, punem bucatile de pui (daca simtiti nevoia, puteti adauga...
Kebab libanez de pui
Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite. Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie. Adaugam si restul condimentelor enumerate mai sus, le incorporam bine. Peste tot acest amestec punem bucatile de pui, le...
Chiftele frantuzesti de pui
Pieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem carnea, ouale batute, cascavalul, parmezanul si faina. Le amestecam bine, adaugam ceapa verde si...
Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptor
Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel. Desfacem usor ambele bucati ca sa fie mai subtirele, le batem usor cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare, sa nu il rupem. Condimentam cu sare, piper, boia dulce si oregano, puiul pe ambele parti. Asezam pe fiecare bucata cate doua felii...
Snitele de porc
Feliile de carne le spalam si le stergem cu servetele. Le batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare ca sa le sfaramam. Intr-un bol, amestecam mustarul, praful de usturoi, sare, piper, boia dulce si 3 linguri de ulei. Peste acest amestec, punem bucatile de carne si le invartim pe...
Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Gnocchi: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Cartofii reci ii pisam cu furculita ( sau cu blenderul, cu presa de piure). Adaugam oul batut, putina sare,...
Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci
Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam sosul teriyaki, mustarul, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbrul si uleiul. Le invartim bine pana...
Varza murata cu rasol afumat, la cuptor
Rasoalele le parlim putin de par, pe flacara aragazului si le spalam. Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute. Daca nu aveti oala minune, le puteti fierbe intr-o oala normala. Punem varza putin la desarat, in apa calda, macar 1-2...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana
Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce, busuioc, cimbru, sare si piper. In acest amestec de condimente, punem bucatile de carne, le amestecam...
Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui
Pieptul de pui il taiem bucati potrivite. Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki. Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il invartim pe toate partile, il dam la frigider 30 de minute. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem...
Rasol afumat cu cartofi, la cuptor
Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam. Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate. Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba...
Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt
Puiul: Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel. Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri. Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat. Le invartim bine cu o lingura. Curatam usturoiul, il zdrobim si...
Mancare de pui cu hribi si smantana
Puteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat. Curatam ceapa, o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il stergem cu niste servetele, apoi il taiem bucatele potrivite. Hribii bine...
Cap de piept de porc, cu cartofi la cuptor
Bucata de carne o spalam si o stergem cu niste servetele de bucatarie. Intr-un bol punem rosiile decojite si tocate marunt, sare, piper, boia de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele, sosul de rosii de casa, sosul teriyaki si le amestecam toate. Peste acest amestec, punem bucata de carne, o...
Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan
Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele. Ardeiul kapia il curatam de cotor si seminte, il taiem cubulete. Morcovul il decojim,...
Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent
Iata cum se prepara Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe lungime. Intr-un bol amestescam uleiul cu sare, piper, busuioc uscat, boia de ardei dulce. Punem...
Chiftele in sos de branzeturi
Chiftelele: Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine. Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul. Le...
Rulada de pui cu ciuperci si bacon
Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora. Spalam ciupercile, le punem intr-o sita la scurs. Mozzarella o scurgem de zeama, o taiem fasii ca...
Pulpa de porc la cuptor
Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa. Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile. Curatam 5 catei de usturoi, ii taiem pe jumatate, facem mici gauri in pulpa si infingem usturoiul. Luam...
Burger cu rosii si mozzarella
Burgerii: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu sare, piper, mustarul, oul si cimbrul. Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt, iar mararul il maruntim. Amestecam si aceastea cu carnea, o dam la frigider pentru 30 de minute. Impartim carnea in 3 parti egale si din fiecare pregatim...
Carne de oaie cu legume la cuptor
Spalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari. Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite. Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de piper, sare, dafinul, otetul balsamic si cateva linguri de vin. Amestecam totul, acoperim cu folie si...
Spata de porc in sos
Spalam carnea, o stergem cu niste servetele, o taiem felii potrivit de groase. Curatam ceapa, morcovul si le taiem pe jumatate. Intr-o cratita punem carnea, ceapa, morcovul, cateva boabe de piper, foaia de dafin, sare. Acoperim totul cu apa, punem pe foc. Lasam sa fiarba carnea pana este...
Papricas cu pui de tara si galuste
Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica separam copanelele de partea superioara. Eu am fiert carnea 30 de minute in oala sub presiune, dar voi o puteti fierbe intr-o oala normala, cam pe jumatate. Daca stiti ca puiul este fraged, atunci...
Pui de tara cu smantana
Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre...