Mini checuri din carne cu mozzarella

de Rocsi in Porc, 20 Feb 2018 | 2819 vizualizari

 

Aceste mini checuri se fac repede, repede si la fel de repede dispar de pe farfurie! Dar ne-au placut mult si pregatesc astfel de retete pentru ca sunt asa faine de luat la pachet si de multe ori urmaresc asta. Ca sa nu mai spun cat de grozave sunt si pentru un platou cu aperitive. Poate le incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 650 gr carne tocata ( vita cu porc)
  • 1 ou
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piperboia dulce
  • 1 lingurita rasa praf de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1-2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini checuri din carne cu mozzarella:

Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul. Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia dulce si praful de usturoi. Amestecati bine. Mozzarella o taiati in 6 felii grosute. Ungeti 6 ramekine cu putin ulei. Puneti cate putin din amestecul de carne in vase, apoi asezati cate o felie de mozzarella. Puneti iar amestec din carne in toate vasele, pana o terminati pe toata. Deasupra asezati cate o rosie cherry. Asezati vasele intr-o tava, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade. Lasati mini checurile pana se rumenesc, dar sa fie bine facute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se racoreasca 5 minute, apoi puteti servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini checuri din carne cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cratita