Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

de Rocsi in Pui, 9 Noi 2016 | 6653 vizualizari

 

Aceasta budinca mi se pare chiar faina. De ce? Pentru ca o poti face sub diverse combinatii, este un preparat cu de toate, satioasa si buna de numa, numa. Noi am fost incantati, am servit-o calda cu ceva muraturi pe langa.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti
  • 250 gr piept de pui dezosat
  • 200 gr sunca de curcan
  • 150 gr ciuperci taiate din conserva
  • 150 gr cascaval
  • 3 oua
  • 3 linguri pline cu smantana groasa
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 crengute marar verde
  • busuioc uscat
  • 1 lingura sos teriyaki
  • 1 lingura ulei
  • unt pentru uns vasele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui:

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite.
Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki.
Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il invartim pe toate partile, il dam la frigider 30 de minute.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, pentru 20-25 de minute. Cand sunt gata ii scurgem de apa.
Pieptul de pui il rumenim pe un grill, pe ambele parti, apoi il taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam, le punem intr-un servetel sa se scurga surplusul de apa.
Sunca o taiem cuburi, iar cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Intr-un bol mixam ouale spuma, incorporam smantana, un praf de sare si piper.
Mararul verde il tocam marunt, il adaugam in compozitia de oua.
Tot peste oua punem puiul, sunca, ciupercile, amestecam cu o lingura.
La final adaugam parmezanul ras.

Acum fie alegeti un vas mai mare de ceramica, fie faceti in vase mai mici. Eu am pun intr-un vas potrivit si 4 ramekine.
Ungem bine vasele cu unt.
Punem pe fundul vaselor cartofii fierti, apoi repartizam compozitia cu pui.
Deasupra presaram cascavalul ras.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana cascavalul este topit iar budinca prinde deasupra o crusta usor rumena.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se serveste calda.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

12.11.2016, 19:36

Andra, Rahela, va multumesc!

SMOT 1

02.12.2016, 17:26

O minunatie !

Rocsi 1

03.12.2016, 18:28

SMOT, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla