Mai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa.
Spalati visinele, le curatati de codite si samburi. Zmeura, o spalati, dar foarte usor sa nu o...
Intr-un bol puneti cuscus-ul si turnati 150 ml de apa clocotita. Presarati sare, piper, amestecati si acoperiti cu un capac. Il lasati asa pana absoarbe tot lichidul.
Ardeiul rosu il curatati de cotor, seminte si il taiati cuburi. Castravetele curatat il taiati in doua pe lungime, apoi il...
Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Untul, de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul, pana devine cremos. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecati dupa fiecare. Puneti laptele, esenta de rom, apoi nuca macinata, praful de copt si mixati bine. Cerneti cacaoa si...
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste albsuri, puneti si lapte batut, mixati. Adaugati faina cernuta, pudra de rascove, praful de copt...
Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti bucatile de pui. Le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit. Adaugati usturoriul curatat...
Coastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul blenderului: pasta de tomate, mustarul, mierea, sosul de soia, uleiul de masline, sare, piper, boia dulce, boia...
Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si esenta de rom. Incorporati faina, pudra de rascove, praful de copt, cernute inainte. Le...
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare. Galbenusurile le amestecati cu uleiul si laptele, le adaugati peste albusuri si mixati bine. Cerneti faina, cacaoa si praful de copt, le incorporati...
Cum se prepara Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa
Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, apoi fiecare jumatate o taiati in doua pe lungime. Il puneti intr-o cratita, presarati sare, piper, boia dulce si iute, praf de usturoi, uleiul de...
Capsunile le spalati bine si le puneti intr-o sita sa se scurga. Le rasturnati in blender, adaugati indulcitorul si zeama de lamaie, le mixati. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat sa se simta si bucatele. Mixati mascarponele, apoi adaugati smantana pentru frisca rece, mixati pana prinde...
Rulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul. Le innabusiti 1-2 minute la foc mic, apoi scoateti usturoiul....
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Il inveliti in folie alimentara, il dati la frigider 30-40 de minute....
Blatul:
Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul, laptele, vanilia si la final faina cernuta si praful de copt, pe care le incorporati cu ajutorul unei palete. Tapetati cu hartie de copt o tava...
Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat omogen. La final puneti si uleiul de masline, framantati pana este bine incorporat. Acoperiti aluatul si...
Blatul: Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui pahar. Dati la frigider.
Crema: Murea o blendati, apoi o treceti prin sita. Amestecati...
Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen. Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul! Intindeti o foie nu prea subtire din...
Incepeti cu pregatirea pastei de fistic , eu am facut-o cu o seara inainte. Boabele de fistic le puneti intr-un bol, turnati apa fierbinte peste ele cat sa le acopere, le lasati asa 15 minute. Dupa acest timp, scoateti acea coaja subtire ce o are fisticul. Apa (60 ml) o amestecati cu...
Aluatul:
Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva.
Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul.
Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen.
Il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30-40 de minute.
Umplutura: Incingeti...
Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti parmezanul ras, il incorporati bine. La final, adaugati uleiul de masline, in doua transe, framantand...
Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs.
Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul kapia il curatati de seminte, il taiati fasii subtiri.
Asezati lipiile pe o tava, le ungeti cu suc...
Preparare Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale
Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si esenta. Faina cernuta o incorporati treptat, amestecati cu un tel. Adaugati si cacaua cernuta. Puneti...
Puneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa, o lasati sa se scurga bine, puteti sa apasati usor cu o lingura.
Ceapa curata o tocati...
Spalati toate legumele.
Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in blender impreuna cu usturoiul curatat, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Pasati totul bine, apoi...
Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp adaugati si praful de copt. Amestecati cu o paleta cat puteti, apoi cand se ingroasa aluatul, framantati cu...
Aluatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul. Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare. Incorporati laptele. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, apoi le adaugati treptat. Mixati pana sunt bine incorporate. La final adaugati esenta de rom.
Umplutura:...
Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs.
Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il decojiti, il taiati in 2-3 pe lungine, in functie de cat este de lung, apoi il faceti fasii.
Incingeti...
Intr-un vas puneti ouale, un praf de sare si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul treptat si mixati pana ce acesta se topeste, iar compozitia isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, apoi sucul de portocale. Intr-un bol cerneti faina cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Incepeti si...
Ceapa curata o tocati marunt, pastarnacul si morcovul decojit, le taiati cubulete. Intr-o cratita puneti legumele tocate si 3 litri cu apa. Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba pana legumele sunt patrunse. Lintea o spalati in 2-3 ape. Cand legumele sunt fierte, adaugati lintea. Adaugati...
Aluatul:
Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura.
Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen.
Incorporati vanilia si coaja rasa de lamaie.
Uleiul il adaugati in doua transe si framantati bine....
Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Adaugati vanilia, iaurtul si amestecati. Cerneti faina, cacaoa si praful de...
Gem de visine cu zmeura, fara zahar
Mai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa. Spalati visinele, le curatati de codite si samburi. Zmeura, o spalati, dar foarte usor sa nu o...
Salata cu legume, peste si cuscus
Intr-un bol puneti cuscus-ul si turnati 150 ml de apa clocotita. Presarati sare, piper, amestecati si acoperiti cu un capac. Il lasati asa pana absoarbe tot lichidul. Ardeiul rosu il curatati de cotor, seminte si il taiati cuburi. Castravetele curatat il taiati in doua pe lungime, apoi il...
Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar
Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Untul, de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul, pana devine cremos. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecati dupa fiecare. Puneti laptele, esenta de rom, apoi nuca macinata, praful de copt si mixati bine. Cerneti cacaoa si...
Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste albsuri, puneti si lapte batut, mixati. Adaugati faina cernuta, pudra de rascove, praful de copt...
Pui calabrese
Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti bucatile de pui. Le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit. Adaugati usturoriul curatat...
Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor
Coastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul blenderului: pasta de tomate, mustarul, mierea, sosul de soia, uleiul de masline, sare, piper, boia dulce, boia...
Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale
Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si esenta de rom. Incorporati faina, pudra de rascove, praful de copt, cernute inainte. Le...
Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare. Galbenusurile le amestecati cu uleiul si laptele, le adaugati peste albusuri si mixati bine. Cerneti faina, cacaoa si praful de copt, le incorporati...
Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa
Cum se prepara Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, apoi fiecare jumatate o taiati in doua pe lungime. Il puneti intr-o cratita, presarati sare, piper, boia dulce si iute, praf de usturoi, uleiul de...
Desert inghetata cu capsuni
Capsunile le spalati bine si le puneti intr-o sita sa se scurga. Le rasturnati in blender, adaugati indulcitorul si zeama de lamaie, le mixati. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat sa se simta si bucatele. Mixati mascarponele, apoi adaugati smantana pentru frisca rece, mixati pana prinde...
Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb
Rulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul. Le innabusiti 1-2 minute la foc mic, apoi scoateti usturoiul....
Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Il inveliti in folie alimentara, il dati la frigider 30-40 de minute....
Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd
Blatul: Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul, laptele, vanilia si la final faina cernuta si praful de copt, pe care le incorporati cu ajutorul unei palete. Tapetati cu hartie de copt o tava...
Pizza quattro formaggi
Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat omogen. La final puneti si uleiul de masline, framantati pana este bine incorporat. Acoperiti aluatul si...
Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar
Blatul: Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui pahar. Dati la frigider. Crema: Murea o blendati, apoi o treceti prin sita. Amestecati...
Tarta cu dovlecei si branza de vaci
Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen. Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul! Intindeti o foie nu prea subtire din...
Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Incepeti cu pregatirea pastei de fistic , eu am facut-o cu o seara inainte. Boabele de fistic le puneti intr-un bol, turnati apa fierbinte peste ele cat sa le acopere, le lasati asa 15 minute. Dupa acest timp, scoateti acea coaja subtire ce o are fisticul. Apa (60 ml) o amestecati cu...
Placinta de Paste cu spanac, branza si oua
Aluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen. Il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30-40 de minute. Umplutura: Incingeti...
Chifle cu lapte batut si parmezan
Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti parmezanul ras, il incorporati bine. La final, adaugati uleiul de masline, in doua transe, framantand...
Quesadilla cu legume si peste
Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs. Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul kapia il curatati de seminte, il taiati fasii subtiri. Asezati lipiile pe o tava, le ungeti cu suc...
Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale
Preparare Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si esenta. Faina cernuta o incorporati treptat, amestecati cu un tel. Adaugati si cacaua cernuta. Puneti...
Chilli con carne vegan
Puneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa, o lasati sa se scurga bine, puteti sa apasati usor cu o lingura. Ceapa curata o tocati...
Ratatouille de legume
Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in blender impreuna cu usturoiul curatat, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Pasati totul bine, apoi...
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar
Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp adaugati si praful de copt. Amestecati cu o paleta cat puteti, apoi cand se ingroasa aluatul, framantati cu...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Aluatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul. Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare. Incorporati laptele. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, apoi le adaugati treptat. Mixati pana sunt bine incorporate. La final adaugati esenta de rom. Umplutura:...
Noodles cu legume si sos dulce acrisor
Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs. Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il decojiti, il taiati in 2-3 pe lungine, in functie de cat este de lung, apoi il faceti fasii. Incingeti...
Desert mini checuri cu portocale si ciocolata
Intr-un vas puneti ouale, un praf de sare si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul treptat si mixati pana ce acesta se topeste, iar compozitia isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, apoi sucul de portocale. Intr-un bol cerneti faina cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Incepeti si...
Supa crema de linte cu ardei copti
Ceapa curata o tocati marunt, pastarnacul si morcovul decojit, le taiati cubulete. Intr-o cratita puneti legumele tocate si 3 litri cu apa. Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba pana legumele sunt patrunse. Lintea o spalati in 2-3 ape. Cand legumele sunt fierte, adaugati lintea. Adaugati...
Desert mucenici umpluti de post
Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen. Incorporati vanilia si coaja rasa de lamaie. Uleiul il adaugati in doua transe si framantati bine....
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor
Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Adaugati vanilia, iaurtul si amestecati. Cerneti faina, cacaoa si praful de...