Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi in Penne, 4 Aug 2020 | 9093 vizualizari

 

Sotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am gasit hribi in piata si am pus cateva pungute la congelator. Cu aceasta ocazie am zis sa pregatesc si ceva bun cu ei. Eu aveam in plan niste paste cu sos de rosii, insa am ajuns la aceasta varianta, cu sos alb pana la urma. Am folosit smantana vegetala, pentru ca le-am pregatit de post, dar puteti folosi smantana de gatit, voi alegeti. Oricum este o reteta simpla si grozava!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne (sau alte paste)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr hribi curatati si opariti (puteti folosi si cruzi)
  • 1/2 pahar vin alb
  • 250 ml smantana de soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 crengute patrunjle verde
  • 2-3 frunze busuioc verde
  • sare
  • piper
  • dulceata de ardei iuti pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu hribi si sos alb:

Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand.

Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari. Ceapa curatata o tocati marunt, curatati si usturoiul.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul intreg. Le inabusiti 1-2 minute, apoi adaugati si hribii. Amestecati, puneti cam jumatate de cana cu apa. Presarati sare si piper, lasati sa fiarba la foc potrivit, pana scade tot lichidul. Scoateti usturoiul. Turnati vinul alb, iar dupa 2 minute adaugati si smantana vegetala. Amestecati bine, lasati sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul. Scurgeti de apa pastele fierte, le rasturnati peste sos. Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute. Patrunjelul si busuiocul verde le tocati marunt, le adaugati peste paste si amestecati totul. Merg foarte bine sa fie servite cu putina dulceata de ardei iuti.

Pofa buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu hribi si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu morcov si salam