Focaccia cu masline si rozmarin

de Rocsi in Piine, 20 Iul 2020 | 2239 vizualizari

 

Focaccia este o paine italiana tare faina, cel putin mie imi place mult. Acasa nu iese la fel de subtire ca la restaurant, dar este super buna. O puteti condimenta cu diferite ierburi aromatice, sare grunjoasa, puteti pune masline, rosii uscate si multe altele. Sper sa va faca cu ochiul si sa o incercati si voi! Eu m-am inspirat pentru reteta de la Laura, insa nu am facut 100% ca si ea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 330 ml apa calduta
  • 35 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • sare
  • In plus:
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 4-5 linguri apa
  • rozmarin uscat
  • masline fara samburi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline si rozmarin:

Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Daca simtiti ca se lipeste, mai adaugati putina faina. Ungeti un bol cu putin ulei de masline, formati o bila de aluat si il puneti la crescut in bolul uns, il acoperiti cu un prosop.

Dupa ce aluatul a dospit, il impariti in doua. Puteti folosi o tava mare de aragaz sau 2 tavi rotunde cu diametrul de 26 cm cum am folosit si eu. Tapetati cu hartie de copt tavile, puneti cate o jumatate din aluat in fiecare. Cu mainile unse cu ulei aplatizati usor, pana ajungeti la marginea tavii. Formati niste gropite cu ajutorul degetelor, puneti masline in gauri, apoi lasati la odihnit 20 minute. Amestecati apa cu uleiul de masline, ungeti focaccia pe toata suprafata. Presarati rozamarin uscat si mai lasati 15 minute la dospit.

Incingeti cuptorul la 180 de grade, introduceti focaccia pentru 20-25 de minute pana devine usor aurie.

Cand este gata, o scoateti din cuptor.

O puteti servi fierbinte, dar si rece.  Daca va ramane, o puneti in folie alimentara si va fi la fel de gustoasa si a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa