Prunele, se spala bine, si se aseaza in borcane, cate 4-5.
Dupa punem zahar (cam 1 lingura pentru fiecare borcan) si umplem pana la buza borcanului cu apa.
Infiletam capacele bine si fierbem la baine marine borcanele, timp de 30 de minute. Lasam sa se raceasca si le punem in camara! Pofta...
Intr-o craticioara, pui ciocolata taiata marunt,zaharul, cacaoa, faina de orez si cea de grau si praful de sare.
Amesteci cu un tel. Adaugi laptele si omogenizezi bine. Pui pe foc amestecul si fierbi la foc mic, timp de 10 minute sau pana se ingroasa. Lasi sa se raceasca putin si torni...
Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu se lipeste de mana. Formam bilute (de 5 g ar fi ideal) , si le dam putin la frigider, pentru 10...
Cerni faina intr-un bol incapator, adaugi uleiul , ouale si omogenizezi. Apoi pui zaharul, coaja de portocala si amoniacul stins. Amesteci. Tapetezi o tava cu foaie de copt (ori faina si ulei), si formezi mici rotunduri cu ajutorul unei linguri. In mijlocul cercurilor se pune ori , o bucatica de...
Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu...
Fierbi pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie pui uleiul, prazul spalat si taiat rondele si muschiul de porc taiat cubulete.Adaugi putina apa si le inabusi circa 5 minute. Adaugi pastele fierte, condimentezi si razi cascaval! Pofta buna!
Mixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna cu praful de copt. Omogenizezi.
Tapetezi o forma de chec, cu ulei si faina, sau cu hartie de...
Decojesti banana, o rupi in bucati, si o transformi intr-un piure cu ajutorul unei furculite. Peste banana pasata, adaugi faina, si omogenizezi bine. Pui si oul. Amesteci energic.
Adaugi esenta de vanilie, si lasi amestecul deoparte. Intr-o tigaie antiaderenta sau pentru clatite, pui un...
Tai ardeiul cubulete mici, iar ceapa o tai rondele fine.Decupezi cu o forma iepurasul, din cascaval. In prajitorul de paine, asezi felia de paine, o prajesti pana ce se rumeneste bine ( treapta 4).
Ungi felia prajita, cu unt, pui ceapa tocata, si deasupra iepurasul, iar pe post de ochi...
Intr-o oala punem oasele de porc, carnea de pui, cepele si telina taiate cubulete, morcovi rasi si ardei tocati marunt, acoperim cu apa (cam de trei litri) si punem oala pe foc. Lasam sa fiarba si din cand in cand spumam, cu o spumiera.
Dupa ce carnea si legumele s-au fiert, adaugam cartofii...
Blat: Intr-un bol mare,punem faina cernuta, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul. Amestecam cu un tel pana ce combinam bine ingredientele. Apoi peste amestecul uscat punem uleiul, apa, otetul si esenta. Omogenizam pana obtinem un amestec care curge de pe spatula, fara probleme. Transferam...
Spargem ouale intr-un bol, adagam iaurtul si zaharul si amestecam cu un tel, pana ce zaharul s-a topit complet. Adaugam in acest amestec uleiul si fulgi de ovaz. Omogenizam apoi si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Va rezulta un amestec grosut, dar care curge fara problema de pe...
Incepem prin a scoate samburii visinelor si lasam visinele de o parte. Separam ouale si punem galbenusul intr-un bol, iar albusul intr-un alt bol. Peste albus adaugam zaharul si batem pana obtinem o spuma tare sau pana cand raman moturii pe palete mixerului. Galbenusurile le frecam cu...
Inmoi painea in apa si o lasam sa stea circa 10 minute, pana ce se inmoaie bine. Intr-un bol incapator punem: rosiile,castravetii,ceapa si legumele tocate, iar painea scursa si sfaramata. Adaugam si uleiul, sarea, piperul si zeama de lamaie. Adauga daca vrei si putin busuioc sau patrunjel.
Dovleceii se spala bine (daca vreti ii puteti decoji) si cu ajutorul unui cutit bine ascutit ii taiem feli de circa 2cm grosime. Presaram putina sare si ii dam deoarte. Intr-o farfurie plata punem faina, iar intr-un castron batem cele doua oua. Scurgem zeama lasata de dovlecei, apoi fiecare felie...
Mai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul green sugar si coaja de lamaie. Amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Adaugam treptat faina si cu un tel, spargem toate cocoloasele. Se va obtine un amestec lichide, putin mai grosut decat...
Incepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe rand, lingurile cu zahar pudra. Mixam pana ce samantana iti va dubla volumul. Oprim mixerul.
Intr-un castron punem ciocolata la topit,pe baie de aburi,sau la microunde. Adaugam ciocolata topita,...
Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o cratita punem un strop de ulei si adaugam cepele tocate. Lasam ceapa sa se inmoaie bine, circa 5 minute. Nu o lasati mult,deoarece se va arde. Dupa ce ceapa,a...
Punem pe foc o oala cu apa. Cand aceasta fierbe adaugam pastele,si le lasam sa se fiarba bine, circa 30 de minute. Cand pastele s-au fiert le scurgem si le punem intr-un bol mare. Peste ele adaugam zaharul, branza de vaci, esenta si coaja de portocala. Amestecam bine. Intr-o tava pe care o ungem...
Intr-un castron, punem laptele, ouale, drojdia sfaramata si zaharul. Punem amestecul pe foc. Amestecam. Cand amestecul s-a incalzit, il luam de pe foc. Intr-un bol incapator, cernem faina. Formam o gaura in aluat si punem amestecul caldut si coaja de portocala. Framantam cu mana, pana cand...
Mai intai spalam bine ouale, si le stergem cu prosoape de bucatarie.Intr-o ouala punem apa si adaugam usor ouale,in apa,sa nu se sparga. Adaugam si un praf de sare si le punem la fiert.
Dupa ce ouale au fiert (acum depinde cum le vreti mai tari sau mai moi, daca le vreti mai tari mai...
Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute.
Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam putin sa se inabuse. Intre timp intr-o tigaie separat prajim in putin ulei costita afumata. O scoatem...
Incepem cu muschiuletul, care trebuie foarte bine curatat de pielite. Taiem bucati mai grosute din muschiulet, si le batem bine pe ambele parti (cu ciocanul pentru snitele). Apoi asezonam cu sare si piper fiecare bucatica de muschi,pe ambele parti. Intr-o farfurie punem faina,iar ouale le batem...
Intr-un castron punem toate ingredientele uscate pentru briose: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam pana ce combinam toate ingredientele uscate. Facem o gaura mica in amestecul uscat si punem oul. Omogenizam. Adaugam treptat laptele si uleiul, pana ce se...
Varza roșie o tăiem julien. Într-un bol punem salata verde spălată și ruptă bucăți cu mâna, peste aceasta adăugăm varza roșie, un strop de ulei și unul de oțet. Amestecăm. Asezonam cu sare și piper după gust!
Mai intai, punem la fiert pastele in apa cu sare.
Intr-o tigaie separat, punem uleiul de masline. Usturoiul il taiem felii sau cubulete. In uleiul incins adaugam usturoiul. Lasam sa se infuzeze putin uleiul. Adaugam ardeiul tocat foarte mic. Amestecam
Dupa ce au fiert pastele le scurgem si...
Intr-un bol incapator se cerne faina. In faina se face o adancitura si se pun ouale. Amestecam usor. Adaugam untura si apa minerala, in care am dizolvat cubuletul de drojdie. Amestecam pana ce se formeaza un aluat compact si omogen.
La masina de tocat manuala, se pune un sablon cu mai multe...
Curatam carofii, ii taiem in 4 sferturi si ii punem la fiert pentru 15 minute, in apa cu un praf de sare.Dupa ce s-au fiert oprim focul si ii lasam deoparte.
Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam ceapa tocata solzisori si sunca taiata feliute subtiri. Lasam sa se caleasca.
Adaugam si...
Intr-o oala punem apa si carnea de pui la fiert cu putina sare. Fierbem carnea pana ce nu mai este atoasa, eu am folosit carne de pasare de tara, iar aceasta fierbe mai greu. Inlaturam daca s-a format spuma deasupra, adaugam legumele, cepele taiate pe jumatate, morcovii taiati rondele mari si...
Se pune pe foc o cratita cu laptele si zaharul.Se amesteca pana ce zaharul se topeste.Se stinge focul si se adauga untura,amestecam usor,pentru a putea lucra mai usor cu ea.Intr-un bol se pune faina cernuta,si amestecul lichid.Amestecam usor.Adaugam ouale si bicarbonatul stins cu o lingurita de...
Compot de prune
Prunele, se spala bine, si se aseaza in borcane, cate 4-5. Dupa punem zahar (cam 1 lingura pentru fiecare borcan) si umplem pana la buza borcanului cu apa. Infiletam capacele bine si fierbem la baine marine borcanele, timp de 30 de minute. Lasam sa se raceasca si le punem in camara! Pofta...
Budinca de ciocolata
Intr-o craticioara, pui ciocolata taiata marunt,zaharul, cacaoa, faina de orez si cea de grau si praful de sare. Amesteci cu un tel. Adaugi laptele si omogenizezi bine. Pui pe foc amestecul si fierbi la foc mic, timp de 10 minute sau pana se ingroasa. Lasi sa se raceasca putin si torni...
Fursecuri "Nuci umplute"
Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu se lipeste de mana. Formam bilute (de 5 g ar fi ideal) , si le dam putin la frigider, pentru 10...
Fursecuri "Aura"
Cerni faina intr-un bol incapator, adaugi uleiul , ouale si omogenizezi. Apoi pui zaharul, coaja de portocala si amoniacul stins. Amesteci. Tapetezi o tava cu foaie de copt (ori faina si ulei), si formezi mici rotunduri cu ajutorul unei linguri. In mijlocul cercurilor se pune ori , o bucatica de...
Amandine
Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu...
Paste cu praz si muschi de porc
Fierbi pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie pui uleiul, prazul spalat si taiat rondele si muschiul de porc taiat cubulete.Adaugi putina apa si le inabusi circa 5 minute. Adaugi pastele fierte, condimentezi si razi cascaval! Pofta buna!
Chec simplu, economic
Mixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna cu praful de copt. Omogenizezi. Tapetezi o forma de chec, cu ulei si faina, sau cu hartie de...
Pancakes cu banane
Decojesti banana, o rupi in bucati, si o transformi intr-un piure cu ajutorul unei furculite. Peste banana pasata, adaugi faina, si omogenizezi bine. Pui si oul. Amesteci energic. Adaugi esenta de vanilie, si lasi amestecul deoparte. Intr-o tigaie antiaderenta sau pentru clatite, pui un...
Sandwich "Iepure"
Tai ardeiul cubulete mici, iar ceapa o tai rondele fine.Decupezi cu o forma iepurasul, din cascaval. In prajitorul de paine, asezi felia de paine, o prajesti pana ce se rumeneste bine ( treapta 4). Ungi felia prajita, cu unt, pui ceapa tocata, si deasupra iepurasul, iar pe post de ochi...
Ciorba de porc si pui
Intr-o oala punem oasele de porc, carnea de pui, cepele si telina taiate cubulete, morcovi rasi si ardei tocati marunt, acoperim cu apa (cam de trei litri) si punem oala pe foc. Lasam sa fiarba si din cand in cand spumam, cu o spumiera. Dupa ce carnea si legumele s-au fiert, adaugam cartofii...
Prajitura cu ness si ciocolata
Blat: Intr-un bol mare,punem faina cernuta, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul. Amestecam cu un tel pana ce combinam bine ingredientele. Apoi peste amestecul uscat punem uleiul, apa, otetul si esenta. Omogenizam pana obtinem un amestec care curge de pe spatula, fara probleme. Transferam...
Prajitura cu ovaz si nectarine
Spargem ouale intr-un bol, adagam iaurtul si zaharul si amestecam cu un tel, pana ce zaharul s-a topit complet. Adaugam in acest amestec uleiul si fulgi de ovaz. Omogenizam apoi si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Va rezulta un amestec grosut, dar care curge fara problema de pe...
Pandispan cu visine
Incepem prin a scoate samburii visinelor si lasam visinele de o parte. Separam ouale si punem galbenusul intr-un bol, iar albusul intr-un alt bol. Peste albus adaugam zaharul si batem pana obtinem o spuma tare sau pana cand raman moturii pe palete mixerului. Galbenusurile le frecam cu...
Salata "Panzanella"
Inmoi painea in apa si o lasam sa stea circa 10 minute, pana ce se inmoaie bine. Intr-un bol incapator punem: rosiile,castravetii,ceapa si legumele tocate, iar painea scursa si sfaramata. Adaugam si uleiul, sarea, piperul si zeama de lamaie. Adauga daca vrei si putin busuioc sau patrunjel.
Dovlecei pane cu sos de usturoi
Dovleceii se spala bine (daca vreti ii puteti decoji) si cu ajutorul unui cutit bine ascutit ii taiem feli de circa 2cm grosime. Presaram putina sare si ii dam deoarte. Intr-o farfurie plata punem faina, iar intr-un castron batem cele doua oua. Scurgem zeama lasata de dovlecei, apoi fiecare felie...
Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar
Mai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul green sugar si coaja de lamaie. Amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Adaugam treptat faina si cu un tel, spargem toate cocoloasele. Se va obtine un amestec lichide, putin mai grosut decat...
Inghetata cu capsuni
Incepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe rand, lingurile cu zahar pudra. Mixam pana ce samantana iti va dubla volumul. Oprim mixerul. Intr-un castron punem ciocolata la topit,pe baie de aburi,sau la microunde. Adaugam ciocolata topita,...
Oua posate in sos de rosii
Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o cratita punem un strop de ulei si adaugam cepele tocate. Lasam ceapa sa se inmoaie bine, circa 5 minute. Nu o lasati mult,deoarece se va arde. Dupa ce ceapa,a...
Budinca de paste cu branza
Punem pe foc o oala cu apa. Cand aceasta fierbe adaugam pastele,si le lasam sa se fiarba bine, circa 30 de minute. Cand pastele s-au fiert le scurgem si le punem intr-un bol mare. Peste ele adaugam zaharul, branza de vaci, esenta si coaja de portocala. Amestecam bine. Intr-o tava pe care o ungem...
Gogosi rulate cu branza
Intr-un castron, punem laptele, ouale, drojdia sfaramata si zaharul. Punem amestecul pe foc. Amestecam. Cand amestecul s-a incalzit, il luam de pe foc. Intr-un bol incapator, cernem faina. Formam o gaura in aluat si punem amestecul caldut si coaja de portocala. Framantam cu mana, pana cand...
Oua rosii
Mai intai spalam bine ouale, si le stergem cu prosoape de bucatarie.Intr-o ouala punem apa si adaugam usor ouale,in apa,sa nu se sparga. Adaugam si un praf de sare si le punem la fiert. Dupa ce ouale au fiert (acum depinde cum le vreti mai tari sau mai moi, daca le vreti mai tari mai...
Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100
Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam putin sa se inabuse. Intre timp intr-o tigaie separat prajim in putin ulei costita afumata. O scoatem...
Șnițele de porc
Incepem cu muschiuletul, care trebuie foarte bine curatat de pielite. Taiem bucati mai grosute din muschiulet, si le batem bine pe ambele parti (cu ciocanul pentru snitele). Apoi asezonam cu sare si piper fiecare bucatica de muschi,pe ambele parti. Intr-o farfurie punem faina,iar ouale le batem...
Briose cu crema de ness
Intr-un castron punem toate ingredientele uscate pentru briose: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam pana ce combinam toate ingredientele uscate. Facem o gaura mica in amestecul uscat si punem oul. Omogenizam. Adaugam treptat laptele si uleiul, pana ce se...
Salată asortată
Varza roșie o tăiem julien. Într-un bol punem salata verde spălată și ruptă bucăți cu mâna, peste aceasta adăugăm varza roșie, un strop de ulei și unul de oțet. Amestecăm. Asezonam cu sare și piper după gust!
Paste cu ulei si usturoi
Mai intai, punem la fiert pastele in apa cu sare. Intr-o tigaie separat, punem uleiul de masline. Usturoiul il taiem felii sau cubulete. In uleiul incins adaugam usturoiul. Lasam sa se infuzeze putin uleiul. Adaugam ardeiul tocat foarte mic. Amestecam Dupa ce au fiert pastele le scurgem si...
Fursecuri "Stelute fragede"
Intr-un bol incapator se cerne faina. In faina se face o adancitura si se pun ouale. Amestecam usor. Adaugam untura si apa minerala, in care am dizolvat cubuletul de drojdie. Amestecam pana ce se formeaza un aluat compact si omogen. La masina de tocat manuala, se pune un sablon cu mai multe...
Cartofi taranesti cu sunca
Curatam carofii, ii taiem in 4 sferturi si ii punem la fiert pentru 15 minute, in apa cu un praf de sare.Dupa ce s-au fiert oprim focul si ii lasam deoparte. Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam ceapa tocata solzisori si sunca taiata feliute subtiri. Lasam sa se caleasca. Adaugam si...
Supa de pui cu galuste
Intr-o oala punem apa si carnea de pui la fiert cu putina sare. Fierbem carnea pana ce nu mai este atoasa, eu am folosit carne de pasare de tara, iar aceasta fierbe mai greu. Inlaturam daca s-a format spuma deasupra, adaugam legumele, cepele taiate pe jumatate, morcovii taiati rondele mari si...
Strudel cu mere
Se pune pe foc o cratita cu laptele si zaharul.Se amesteca pana ce zaharul se topeste.Se stinge focul si se adauga untura,amestecam usor,pentru a putea lucra mai usor cu ea.Intr-un bol se pune faina cernuta,si amestecul lichid.Amestecam usor.Adaugam ouale si bicarbonatul stins cu o lingurita de...