Ziua si Noaptea

de Alina26 in Prajituri, 6 Ian 2014 | 19765 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa pe care o facea mama de sarbatori!!!Mai ales pentru Revelion!!
Nu lipsea niciodata!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 400 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 250 g margarina/unt
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta portocale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ziua si Noaptea:

1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca.

2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus.

3.Ungem cu putina margarina si tapetam cu faina o tava(cea de la cuptor) punem compozitia obtinuta si dam la cuptor la 180° pentru 15 minute (pana s-a copt jumatate)

4.Intre timp batem galbenusurile spuma cu 200 g zahar pana devine o crema spumoasa si isi dubleaza volumul.

5.Aceasta o punem peste blatul din cuptor si dam iar tava la cuptor pentru 15 minute.Trebuie sa se intareasca aceasta glazura.

Lasati sa se raceasca inainte de a o taia.Eu am taiat romburi.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ziua si Noaptea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Jerbo