Zacusca de vinete 2

de Bya Ralu in Zacusca, 8 Sep 2013 | 6542 vizualizari

 

Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut.
Mi-au iesit mai putine borcane pentru ca ardeii kapia nu au fost foarte carnosi...sa fiti atenti sa cumparati ardei mari .

 

INGREDIENTE

  • 8 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg de gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 l suc de rosii
  • 2 plicuri de conservant
  • 1 l ulei
  • 5 foi de dafin
  • 3 linguri de sare mare
  • 1 lingurita piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete 2:

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un capac,se amesteca din cand in cand,se fierbe cam o ora jumatate.

Vinetele,ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar,se curata de coaja si se dau prin masina de tocat.

Se pun intr-o oala mare,impreuna cu ceapa fiarta,sarea,piperul,foile de dafin.Se amesteca bine si se pune la fiert la foc mic,cam 1ora.Adaugam si conservantul si sucul de rosii si mai lasam la fiert jumatate de ora-1 ora.

Se amesteca mereu pentru a nu se arde zacusca.

Borcanele se spala din timp si se pun la uscat.

Cand zacusca este gata ,borcanele se pun intr-o tava de cuptor,sau se pune cate o lama de cutit si se toarna cate putin din zacusca pana completam toate borcanele.

Incalzim putin ulei pe foc si turnam deasupra la fiecare borcan de zacusca.

Se inchid bine borcanele cu capace curate.

In oala in care am facut zacusca am pus apa,o incalzim si punem borcanele cu hartie printre ele si lasam la sterilizat.Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute.Se lasa in apa pana a doua zi.

Mi-au iesit cam 22 de borcane mici.

 

TIPS-URI

1

Uleiul care se pune deasupra nu trebuie sa fie foarte fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Bya Ralu 1

09.09.2013, 16:19

Panacris 1

18.08.2014, 19:54

P.S. Cred că mergea și fără conservant

Bya Ralu 1

19.09.2016, 18:44

probabil....dar cum nu sunt experta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete