Zabaione

de Cris2711 in Bauturi, 8 Mar 2014 | 7162 vizualizari

 

Zabaglione este un desert italian din galbenusuri,vin alb-de preferinta Marsala si zahar.Se mai numeste si Sabayon in anumite tari.Pe langa ingredientele de baza se adauga putin Espresso in Italia si se serveste cu biscuiti Baicoli.In Germania se prefera cu putin rom si putina scortisoara.Este preferat si in Argentina,Columbia si Uruguay.Prima data a fost preparat de Bartolomeo Scappi.Ca si desert are o forma mai consistenta,am vazut si in gen budinca,mie imi place sa il prepar ca o crema spumoasa.Important este sa se serveasca imediat,atata timp cat ramane spumant.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 350 ml vin alb Marsala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zabaione:

Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul.

Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis.

Apoi se pune la foc mic spre mediu.

A nu se lasa nesupravegheat!

Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde.

Se adauga si vanilia.

Se toarna treptat din vin.

Se poate folosi si metoda de fierbere in bain marie.

Se fierbe la foc mic,mixand continuu.

Cand este crema spumoasa,vezi foto,se ia de pe foc.

Se serveste imediat in castronele,cupe,pahare etc.

 

 

TIPS-URI

1

Eu am facut si cu zahar pudra.

2

Vinul trebuie sa fie cel putin demisec sau dulce.

3

Dupa gust se poate adauga rom sau scortisoara.

4

Este demential de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zabaione" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Micutza Luana 1

14.03.2014, 08:39

biig like

MOKUSKA 1

17.05.2014, 20:25

Cris2711 1

29.05.2014, 12:19

Luana,Mokuska

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Le bel aujourd'hui